EXCLUSIV | Anchetatorii au aflat de unde provin autorii atacului cu bombă de la Arad. Sunt considerați cei mai periculoși criminali din Europa

EXCLUSIV | Anchetatorii au aflat de unde provin autorii atacului cu bombă de la Arad. Sunt considerați cei mai periculoși criminali din Europa
Atacul cu bombă de la Arad ar fi fost comis de o echipă de ucigași de naționalitate sârbă
Publicat: 11/04/2023, 07:00
Actualizat: 11/04/2023, 12:41

Anchetatorii români au stabilit că atacul cu bombă de la Arad, de acum doi ani, ar fi fost comis de o echipă de asasini de origine sârbă, cu pregătire militară. Totuși, identitatea acestora nu a putut fi stabilită, deocamdată, așa cum nu au fost identificați nici eventualii lor angajatori. 

În 29 mai 2021, omul de afaceri arădean Ioan Crișan a fost asasinat, după ce mașina pe care o conducea a sărit în aer, la câteva secunde după ce s-a urcat la volan.

Autoritățile au declanșat o anchetă foarte amplă, mai ales că, în România, omorurile la comandă sunt foarte rare și cu atât mai rare sunt cele comise cu arme de foc sau bombe artizanale.

Tocmai de aceea, încă de la început s-a luat în calcul faptul că autorii nu sunt cetățeni români și s-a bănuit că ar putea fi sârbi, care ar fi intrat în țara noastră prin punctul de trecere al frontierei de la Stamora Moravița, situat la aproximativ 100 de kilometri distanță de Arad.

La doi ani de producerea incidentului, ancheta bate pasul pe loc. Ioan Crișan nu era un afacerist foarte popular și nu prea avea prieteni. Acesta investise într-o afacere cu somn african, însă principalele lui câștiguri ar fi provenit din traficul cu țigări de contrabandă.

Crișan era contrabandist și cămătar

Tocmai în această direcție și-au îndreptat privirile și polițiștii, care au presupus că moartea omului de afaceri arădean ar putea avea legătură cu o posibilă înșelăciune. Totodată, pentru că Ioan Crișan ar fi fost implicat și în acte de cămătărie, s-a luat în calcul și o răzbunare venită din partea unei persoane pe care arădeanul ar fi dus-o la sapă de lemn.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că toate pistele s-au împotmolit, cu toate că, în cei doi ani, s-ar fi putut stabili, totuși, că autorii ar fi de naționalitate sârbă. La aceste concluzii s-ar fi ajuns după testele de laborator făcute asupra resturilor dispozitivului exploziv, după analizarea modului de operare, dar și prin exploatarea altor mijloace de probă. În plus, spun polițiștii, ucigașii sârbi sunt considerați cei mai periculoși infractori care acționează în Europa.

Omul de afaceri Ioan Crișan a murit în 29 mai 2021, după ce o bombă plasată sub scaunul din stânga al mașinii sale a fost detonată de la distanță. Conform anchetatorilor, Crișan era o persoană cu mulți dușmani și se implica aproape în orice fel de afacere, cu condiția să iasă în câștig.

Ucigașii ar fi folosit o așa-numită „bombă țeavă”, pentru care s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de pulbere, fapt care, spun anchetatorii, explică de ce, la scurt timp după producerea deflagrației, martorii au spus că în aer se simțea miros de praf de pușcă.


CITEȘTE ȘI:

Peste 400 de persoane au fost audiate în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ce au descoperit procurorii după un an de anchetă

EXCLUSIV | Dan Diaconescu a vrut să cumpere VIRGINITATEA unei minore. Câți bani îi ceruseră gemenele minore, ca să nu-l dea pe mâna Poliției

EXCLUSIV VIDEO | Victimele masacrului de la Chiajna cer daune de 1,5 milioane de euro de la Costi Litrașu și oamenii săi. Procesul bate pasul pe loc

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată