EXCLUSIV VIDEO | Victimele masacrului de la Chiajna cer daune de 1,5 milioane de euro de la Costi Litrașu și oamenii săi. Procesul bate pasul pe loc

Publicat: 06/04/2023, 08:00

Procesul în care liderul interlop Constantin Raiciu, zis Costi Litrașu, și alți șase membri ai clanului condus de el sunt judecați pentru tentativă de omor, după „masacrul” de la Chiajna, în care doi bărbați au fost grav răniți, după ce au fost blocați în trafic ziua în amiaza mare, bate pasul pe loc. Deși au trecut mai bine de doi ani de la incidentele sângeroase, inculpații au luat la cunoștință în instanță de acuzații abia miercuri. 

În iulie 2020, Costeluș Litrașu a organizat o ambuscadă în comuna ilfoveană Chiajna, în urma căreia Liviu Iordan și Călin Pană au fost blocați în trafic și bătuți cu bestialitate. Miza scandalului a fost una electorală, în condițiile în care urmau alegerile locale, iar cei doi sunt cunoscuți ca apropiați ai primarului Mircea Minea, unul dintre cei mai longevivi edili, care atunci candida pentru al șaptelea mandat consecutiv.

După incident, Costi Litrașu a dispărut și a fost arestat, în lipsă, pentru tentativă de omor. Ulterior, acesta s-a predat, iar câteva luni mai târziu, Tribunalul Ilfov l-a pus în libertate, sub control judiciar.

De altfel, toți cei șapte bărbați acuzați că au participat la atacul de tip mafiot din Chiajna au fost puși în libertate și trecuți în control judiciar, iar unii dintre ei au primit chiar permisiunea să părăsească țara.

Miercuri, procesul a fost reluat, la Tribunalul Ilfov, cu un alt judecător. Cu această ocazie, judecătorul a dat citire actului de acuzare, inculpaților fiindu-le aduse la cunoștință acuzațiile de tentativă de omor calificat, înaintea începerii judecării cauzei. Sigurul dintre aceștia care se mai află în spatele gratiilor este chiar liderul lor, Costi Litrașu, dar asta pentru că este arestat într-un alt dosar, după un scandal care a avut loc recent, la o petrecere organizată în localitatea dâmbovițeană Tărtășești.

Victimele, atacate în fața casei de oamenii lui Litrașu

Toți inculpații au ales să invoce dreptul la tăcere, iar cinci dintre aceștia au solicitat ca instanța să le ridice și controlul judiciar, după ce au spus că nu mai reprezintă un pericol public.

Prezenți în sala de judecată, Liviu Iordan și Călin Pană au arătat că autorii atacului, care solicită ridicarea controlului judiciar, continuă să-i amenințe și să-i hărțuiască. În plus, Călin Pană și sora acestuia, cunoscuta campioană de fitness Alina Pană, au arătat că doi dintre ei ar fi organizat, recent, un atac cu un spray lacrimogen, chiar în fața casei lor.

Cele două victime ale membrilor clanului Litrașu au anunțat că s-au constituit părți civile și cer daune de 1.000.000 de euro și, respectiv, 500.000 de euro, pentru suferințele provocate la masacrul din Chiajna. Liviu Iordan a suferit răni faciale grave și poartă încă un dispozitiv special care îi susține dantura, în timp ce Călin Pană nu-și mai poate mișca în mod natural unul dintre brațe și nu mai are voie să se spele pe cap cu apă caldă.

Iordan și Pană au spus că, deși daunele cerute sunt mari, anchetatorii nu ar fi pus nici acum sechestru pe bunurile celor șapte inculpați.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Lider interlop PERICULOS, reținut după un scandal sângeros la petrecerea unor milionari. Litrașu a fost ajutat de temuții Bebino și Aticu

EXCLUSIV | Cine este interlopul care o șantajează pe fiica lui Dan Bursuc. Bărbatul ar fi specializat în înșelăciuni cu credite bancare

EXCLUSIV | Un fost concurent la “Chefi la cuțite” a încercat să omoare un bărbat chiar cu cuțitul primit la emisiune. Imaginile sunt șocante

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...