EXCLUSIV | Anchetatorii brașoveni, acuzați că îi protejează pe bătăușii din Costinești, după ce i-ar fi rupt oasele unui bărbat din Sighișoara

EXCLUSIV | Anchetatorii brașoveni, acuzați că îi protejează pe bătăușii din Costinești, după ce i-ar fi rupt oasele unui bărbat din Sighișoara
Publicat: 21/08/2023, 08:00

Un bărbat care, în urmă cu un an și jumătate, ar fi fost bătut crunt, împreună cu soția lui, de cinci din cei șase indivizi implicați în incidentul violent care s-a produs, în 15 august, pe plaja din Costinești, susține că polițiștii și procurorii nu au mișcat un deget ca să soluționeze cazul și agresorii să fie pedepsiți. Omul, care s-a ales cu mai multe coaste rupte, spune că, deși atât el, cât și soția lui și-au scos certificate medico-legale și au angajat un avocat, nici măcar nu au fost audiați. 

La jumătatea lunii august, patru bărbați dintr-un sat de lângă Feldioara, județul Brașov, au fost reținuți după s-au bătut cu polițiștii și jandarmii pe plaja din Costinești. Incidentele au fost filmate de către martori, iar imaginile au devenit virale, mai ales că scandalagiii, extrem de violenți și fără niciun respect față de autoritățile venite să restabilească ordinea, au fost puși la pământ de un singur jandarm, după o adevărată luptă de stradă.

Șase indivizi au fost încătușați și duși audieri, însă, în cele din urmă, numai patru au primit ordonanțe de reținere, iar mai apoi au fost plasați sub control judiciar.

Este vorba despre frații Sebastian și Raul Grigoraș și de prietenii lor, Andrei Fichiduță și Mihai Ujică, toți din satul Colonia Reconstrucția, județul Brașov.

Gândul a arătat, în exclusivitate, că bătaia de pe plajă nu a fost o întâmplare, în condițiile în care, potrivit mărturiilor unor consăteni, aceștia sunt persoane violente, care deranjează în mod constant liniștea localității, iar unii localnici au fost snopiți în bătaie. A fost cazul unui bărbat originar din Sighișoara, care, cu un an și jumătate în urmă, a fost bătut crunt, împreună cu iubita lui de atunci, care, între timp, i-a devenit soție.

Bărbatul a avut nevoie de 21 de zile de îngrijiri medicale

Bărbatul a povestit, pentru Gândul, că deși au trecut aproximativ 18 luni de la producerea evenimentului violent, nici polițiștii și nici procurorii brașoveni nu au făcut absolut niciun demers legal.

Acesta susține că cinci dintre cei șase scandalagii l-ar fi bătut după ce mama fraților Grigoraș ar fi avut o legătură cu un prieten de-al său. Frații Grigoraș l-ar fi considerat vinovat și l-ar fi bătut atât pe el, cât și pe partenera lui, lăsând să se înțeleagă faptul că agresiunea a fost motivată de o presupusă datorie de 300 de euro, pe care iubita victimei o avea la mama lor.

„Eu sunt bărbatul din Sighișoara bătut de cinci dintre cei șase bătăuși din Reconstrucția Feldioara, cei care au făcut scandal la Costinești!  Cei 300 de euro au fost doar un pretext, banii fiind înapoiați înainte cu mult de bătaie! Mama celor doi frați Grigoraș a avut o aventură cu o cunoștință a mea și de aceea ne-au bătut, pentru că a fost bătută și iubita mea (soție în prezent). Motivul a fost că noi am fi fost liantul intermediar pentru acea aventură!

Noi (eu și soția mea) am depus plângere penală împotriva celor cinci, ne-am angajat avocat, dar nici până în ziua de astăzi nu am fost audiați de către poliție sau procuratura Brașov! Nici noi și nici martorii (fiica soției și tatăl meu). Domnul șef de post din Feldioara cred că îi protejează, deoarece nici avocatul nostru din Brașov nu a primit nici un fel de răspuns de la șeful de post și nouă ne spune că este mereu în concediu când este sunat de către noi”, a spus bărbatul bătut, pentru Gândul.

Acesta susține că atât el cât și soția lui și-au scos certificate medico-legale cu 21, respectiv 8 zile de îngrijiri medicale. Omul spune că, în urma agresiunii, s-a ales cu coaste rupte și contuzii, însă în mai bine de 18 luni, nici victimele și nici martorii nu au fost nici măcar audiați.

„Sincer nici nu știu ce să mai facem să ne găsim dreptatea, că protejați sunt tot ei! De cine!?….Nu știu! Dar se pare că doar presa mai poate «striga» pentru noi, cei care nu suntem pentru autorități decât niște… nimeni!”, a mai spus bărbatul, într-o scrisoarea trimisă la Gândul.

IPJ Brașov: Ancheta este încă în lucru

Contactați de Gândul, oficialii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov au anunțat că dosarul este încă în lucru deoarece este vorba despre o cauză complexă.

„Cercetările sunt desfășurate de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Feldioara în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, in conformitate cu normele procedural-penale.

Având în vedere că aceste infracțiuni au fost sesizate la plângerea prealabilă a persoanelor vătămate, administrarea probatoriului implică ample activități de cercetare, în vederea clarificării, sub toate aspectele, a cauzelor și împrejurărilor în care ar fi avut loc faptele reclamate de către persoanele vătămate.

Astfel, în cadrul dosarului, activitățile sunt în curs de derulare, urmând ca, după efectuarea completă a urmăririi penale și administrării legale a tuturor probelor necesare, să se propună o soluție legală, sub supravegherea procurorului de caz”, au anunțat oficialii IPJ Brașov.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Bătăușii din Costinești au mai atacat o dată jandarmii, după ce și-au terorizat vecinii. „Ne e foarte frică. Când beau, devin sălbatici!”

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

EXCLUSIV | Petre Geamănu, acuzat că l-a înșelat pe temutul traficant de droguri Uțu de la Arad cu 200.000 de euro. „Petre, îți vine timpul în curând!”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Victoraș Micula, mașini de sute de mii de euro. Dani Mocanu aproape că l-a lăsat...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale