EXCLUSIV | Anunțul de ultimă oră făcut de un celebru militant palestinian, trimis în România de Yasser Arafat: „Voi continua să lupt!”

EXCLUSIV | Anunțul de ultimă oră făcut de un celebru militant palestinian, trimis în România de Yasser Arafat: „Voi continua să lupt!”
Publicat: 10/10/2023, 07:00

Omul de încredere al lui Yasser Arafat, stabilit în România după ce a fost împușcat de armata israeliană a postat, pe una dintre paginile sale de Facebook, un mesaj în care spune că va continua să lupte. În același timp, pe un grup de Facebook intitulat „Solidaritate România-Palestina”, autoritățile române sunt acuzate că ar fi blocat un miting de susținere pentru arabii din Fâșia Gaza, după ce ar fi intervenit „sioniștii de la conducerea țării.”

Totodată, moderatorul grupului vorbește și despre presupuse producții cinematografice de propagandă antipalestiniană. În acest sens, arată cu degetul direct către actrița israeliană Gal Gadot, despre care susține că a bătut și poate chiar a omorât palestinieni, în scurta perioadă în care a făcut parte din Armata pentru Apărarea Israelului.

Relațiile strânse pe care Nicolae Ceaușescu le avea cu lumea arabă, l-au încurajat pe Yasser Arafat, pe atunci liderul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), considerată, multă vreme, drept o grupare teroristă, să-i ceară președintelui român să-l salveze pe unul dintre oamenii lui de încredere.

Combatant în cadrul trupelor speciale palestiniene, Ahmed Jaber fusese împușcat de soldații israelieni și avea nevoie de îngrijire medicală de calitate

Acesta a fost internat într-un spital din Timișoara și a rămas pe teritoriul României. Acesta s-a reactivat ca jurnalist specializat în problemele Orientului Mijlociu, în primăvara lui 2005, când jurnaliștii Marie Jean Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți, în Irak de o grupare teroristă aflată în strânsă legătură cu afaceristul sirian Omar Hayssam.

În ultimele zile, fostul om de încredere al fostului lider OEP, a publicat pe una dintre paginile sale de Facebook, mai multe mesaje în care vorbește despre opresiunea israeliană din Palestina. Ca și cum incursiunea teroștilor pe teritoriul israelian nu ar fi avut loc, acesta deplânge faptul că aviația militară israeliană a bombardat așa numitul Turn al Palestinei.

„Scenele din momentul în care Turnul Palestinei a fost distrus, de către bombardamentele israeliene, în centrul orașului Gaza … !!! O lume în care trăim. Am strigat și strig … Din ceea ce ma doare. O lume în care mi-ați divizati țara mea … Palestina … în trei. Și m-ați lasat, singur sa lupt… Să lupt …..! Pentru drepturile mele juste. Să lupt, să lupt…Până când, nu știu… Nici nu-mi pasă. […] Iată hegemonia ocupantului israelian, cum a distrus, astă seară, Turnul Palestinei… Însă voința poporului palestinian și drepturile noastre legitime au fost, sunt si vor fi mai puternice … ”, a scris, printre altele, Jaber Ahmed.
Pe de altă parte, mesaje antiisraeliene au fost publicate și pe un grup de Facebook, intitulat „Solidaritate România-Palestina.” Moderatorul a postat mesaje în care îi acuză pe israelieni de crime de război, după ce au oprit curentul electric și alimentarea cu apă în Gaza, fără nicio aluzie clară la masacrarea și răpirea civililor de către comandourile palestiniene.

Palestinienii din România o acuză pe Gal Gadot de crime de război

În același timp, cei care se află în spatele acestei pagini, susțin că isrelul finanțează producții cinematografice de propagandă și o acuză pe celebra actriță israeliană Gal Gadot, care a interpretat rolul femeii fantastice, pe care o acuză de crime împotriva poporului palestinian.

„Dacă vă uitați la filme cu Gal Gadot, „Femeia fantastică”, aceasta a fost ea cu ani în urmă, soldat israelian care bătea, aresta, poate și ucidea oameni, pentru că erau… palestinieni. Alte filme propagandistice, ca „Fauda”, nu au alt rol decât de a acoperi, îmbrăca și justifica crimele Israelului, prezentând membrii agențiilor sale teroriste de stat drept „eroi”. De fapt, sunt criminali spălați pe creier care terorizează și ucid oameni nevinovați. Hollywood-ul, ca și liderii politici ai SUA, sunt sioniști și sprijină terorismul de stat israelian. Banii nu au miros”, a scris moderatorul paginii.

Totodată, acesta a precizat că un miting al palestinienilor, care urma să aibă loc, vineri, în Capitală, a fost amânat.

„Mitingul de vineri 13 octombrie se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul postat pe pagina de Facebook menționată.

Legat de acest mesaj, Jamal Iskandarani, un medic ORL-ist care a studiat medicina în România și care profesează la Spitalul Municipal Motru, a fost de părere că: „Sigur sioniștii de la conducerea țării și a mass mediei românești nu sunt de acord.”

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Liderul Hamas, Ayman Younis, ar fi fost ucis. Aviația israeliană l-ar fi spulberat cu tot cu casă. 150 de ținte din Gaza, lovite chirurgical

LIVE TEXT | Război în Israel: Peste 3.000 de răniți, sirenele sună încontinuu. Ripostă agresivă împotriva Hamas

EXCLUSIV | Evaluarea necruțătoare a unui analist israelian. Cum a fost posibil masacrul și ce urmează. „Coincidențe nefaste, plus o imensă neglijență”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne