EXCLUSIV | Ce au făcut bătăușii de la Costinești după ce au revenit în satul lor de la munte. „Jandarmul ăla care i-a bătut le-a băgat mințile-n cap!”

Publicat: 04/10/2023, 07:00

Cei șase „bombardieri”, care, la jumătatea lui august, au fost bătuți de un singur jandarm pe o plajă din Costinești, după ce s-au încăierat cu autoritățile, ar fi revenit în satul lor de lângă Brașov total schimbați. Oamenii din localitate spun că, de când au mâncat bătaie, iar patru dintre ei au stat o noapte în arest, au devenit de nerecunoscut.  

Mai mulți polițiști și un jandarm au intervenit, la data de 15 august, pentru aplanarea unui conflict violent, izbucnit la Costinești. Din primele date, reieșea că, în urma unei altercații spontane, doi tineri ar fi fost loviți de mai mulți bărbați.

Presupușii agresori făceau parte dintr-un grup mai mare și au fost reperați pe plajă. Aceștia nu ar fi vrut să se legitimeze și au intrat în conflict cu forțele de ordine.

La un moment dat, jandarmul l-a lovit pe unul dintre indivizi, care avea un comportament agresiv, moment în care situația a degerat, iar rudele și prietenii victimei au sărit la bătaie. Fără să intre în panică, militarul i-a culcat la pământ după ce i-a bătut cu mâinile goale. Evenimentele au fost filmate de către martori, iar imaginile au ajuns în spațiul public, unde au provocat un val uriaș de aprecieri legat de maniera în care jandarmul a restabilit ordinea.

Ulterior, din cei șase scandalagii, patru au fost reținuți, pentru ultraj. După o noapte de arest, magistrații i-au plasat, însă, în control judiciar. La rândul lor, agresorii au depus împotriva jandarmului o plângere pentru purtare abuzivă, după care au plecat acasă, în satul brașovean Colonia Recostrucția.

Ancheta internă a fost suspendată

În paralel, Jandarmeria Română a deschis o anchetă internă pentru a se stabili dacă jandarmul respectiv, fost combatant în Legiunea străină, a intervenit în mod corect. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că ancheta internă a fost, însă, suspendată temporar, până la soluționarea celor două dosare penale.

Ajunși în sat, cei șase indivizi, cunoscuți drept persoane recalcitrante, care obișnuiau să organizeze petreceri zgomotoase și care nu ezitau să-i bată pe alți consăteni, ar fi devenit de nerecunoscut.

„Jandarmul acela care i-a bătut pare că le-a băgat mințile în cap. Din vară, de când au avut probleme la Costinești, s-au liniștit complet. N-au mai făcut nicio petrecere și n-au mai bătut pe nimeni. Parcă nu sunt tot ei”, a spus, sub protecția anonimatului, unul dintre localnicii din Colonia Reconstrucția.

Inițial, cei care îi cunoșteau au spus despre bătăușii de la Costinești că erau persoane agresive atunci când consumau alcool și ar fi lovit mai mulți bărbați din sat. Mai mult, ar fi avut un conflict și cu jandarmii veniți să oprească o petrecere organizată de ei, însă ar fi fost puși la punct și atunci, după ce jandarmii le-ar fi spart sticlele cu alcool ș i-ar fi sancționat.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Incident violent pe plaja din COSTINEȘTI. Scandalagiii au plecat în cătușe după o bătaie de pomină cu jandarmii și polițiștii

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?