EXCLUSIV | Cel mai periculos criminal român este ținut sedat, din motive de siguranță. A amenințat cu moartea chiar și conducerea închisorii

EXCLUSIV | Cel mai periculos criminal român este ținut sedat, din motive de siguranță. A amenințat cu moartea chiar și conducerea închisorii
Gheorghiță Lipovan este considerat un deținut „problemă”, în condițiile în care ar manisfesta un comportament agresiv atât împotriva altor deținuți cât și împotriva angajaților penitenciarului
Publicat: 14/12/2023, 07:00

Temutul ucigaș român Gheorghiță Lipovan, condamnat de justiția belgiană după ce, în 2010, împreună cu mai mulți complici, a torturat până la moarte un bijutier din Bruxelles, împrăștie teroare în Penitenciarul Craiova. Pentru că este deosebit de violent, deținutul ar fi calmat cu medicamente de către responsabilii închisorii.   

Originar din Voluntari, Gheorghiță Lipovan a fost dat în urmărire internațională de poliția belgiană după ce, împreună cu mai multe persoane, acesta l-ar fi chinuit până l-a omorât, în timpul unui jaf, pe bijutierul Dominique Legros.

Lipovan a fost prins în România în urma unui control de rutină al Poliției Rutiere și trimis în Belgia. Acesta a fost preluat de belgieni cu un avion militar și sub paza unor luptători foarte bine pregătiți, în condițiile în care românul este considerat o adevărată mașinărie de ucis.

De altfel, ilfoveanul, care ar fi fost combatant în Legiunea Străină, obișnuiește să poarte numai haine de inspirație militară, iar, la momentul în care a fost prins, avea în bagaje mai multe ținte din carton de la trageri mai vechi, care demonstrau că țintea ca un adevărat profesionist.

Revenit în România pentru executarea pedepsei, Gheorghiță Lipovan a fost încarcerat la Penitenciarul Craiova, care funcționează în regim de maximă siguranță.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au dezvăluit, pentru Gândul, că bărbatul ar fi un adevărat deținut-problemă. Acesta i-ar amenința permanent pe ceilalți deținuți, dar ar avea un comportament foarte agresiv și față de personalul penitenciarului, fapt care i-ar fi adus, până acum, mai multe rapoarte de incident.

Sursele citate au afirmat că, printre polițiștii de penitenciare jigniți și amenințați de fostul militar, ar fi chiar unul dintre adjuncții Penitenciarului Craiova, comisarul șef Alex Noană.

Totodată, din cauza comportamentului deosebit de agresiv, Lipovan ar primi tratament medical de specialitate, prin care se urmărește calmarea condamnatului.

A jurat să-i omoare pe frații Cămătaru

Gheorghiță Lipovan ar fi jurat, de față cu mai multe persoane, să-i omoare pe frații Nuțu și Sile Cămătaru, în contul unui scandal vechi de mai bine de zece ani. Acesta a explicat că a jurat să-i asasineze pe amândoi, din răzbunare pentru că, la un moment dat, „Cămătarii i-ar fi sechestrat iubita și ar fi obligat-o să se prostitueze”.

De altfel, în scurta perioadă în care s-a aflat în arestul Poliției Capitalei, Lipovan a băgat în alertă autoritățile după ce rudele i-au pus în pachet un pistol cu glonț, încărcat.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta își amenințase cu moartea mama și sora, pe care le-a obligat să-i aducă, la arest, arma pe care o ținea ascunsă în casa părintească.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | ”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre!”

EXCLUSIV | Motivul ȘOCANT pentru care Loredana a desfigurat-o pe Alina, după ce a ucis-o! Declarații exclusive despre crima de la Mangalia

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete