Clotilde Armand, prinsă în FLAGRANT! Documentele care contrazic „realitatea” prezentată de edil în cazul „Complex educațional Greenfield”

Clotilde Armand, prinsă în FLAGRANT! Documentele care contrazic „realitatea” prezentată de edil în cazul „Complex educațional Greenfield”
Publicat: 23/05/2024, 09:00

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, se află în plină campanie electorală și încearcă din răsputeri să își convingă electoratul că merită să obțină un al doilea mandat. Totuși, Armand pare din ce în ce mai predispusă să prezinte o „realitate” care conține numai tușe optimiste, motiv pentru care, inclusiv pe pagina sa de Facebook, „realizările” din acești aproape patru ani sunt evidențiate cu o impetuozitate demnă de o cauză mai bună.

Numai că primărița Clotilde Armand a fost prinsă cu minciuna în timpul unei apariții recente la B1TV.

Invitată să discute despre campania electorală, realizările din mandatul său și promisiunile pentru următorii patru ani, Clotilde Armand a făcut o declarație falsă, legată de un proiect foarte important pe care nu a reușit, încă, să îl finalizeze – Complexul educațional Greenfield, potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate.

Nu doar că nu a construit acest complex, dar a încercat de 12 ori în acest an să taie cu 54 de milioane de lei bugetul alocat”

Clotilde Armand a afirmat că a rezolvat problema complexului educațional din cartierul Greenfield. „După ce am venit primar, am organizat donația terenului din Greenfield pentru școala Greenfield. Asta am făcut eu!”, a declarat Armand, în emisiunea TV.

”Așa începe o zi bună. Am promis un centru educațional în cartierul Greenfield și ne ținem de promisiune. Cu toate blocajele PNL PSD, am reușit să începem lucrările. Constructorul s-a apucat de turnarea fundației pentru o școală și o grădiniță. Am investit în școli în 3 ani jumatăte cât n-au făcut-o toți cei dinaintea mea în 30 de ani. Dați-mi o majoritate în Consiliul Local și voi răsturna lumea celor care ne-au blocat investițiile atâția ani”, scria Clotilde Armand pe Facebook, în 22 mai 2024.

„În realitate, nu doar că nu a construit acest complex, dar a încercat de 12 ori în acest an să taie cu 54 de milioane de lei bugetul alocat de Consiliul Local pentru acest proiect”, au spus sursele Gândul.

„Realitatea” lui Clotilde Armand, contrazisă de documentele oficiale

Contrar afirmațiilor făcute de Clotilde Armand, documentele oficiale dezvăluie altă realitate, potrivit informațiilor obținute de Gândul.

Donația terenului a fost realizată de firma Impact Developer & Constructor SA către Primăria Municipiului București, în 29 aprilie 2020, sub mandatul fostului primar Gabriela Firea. Terenul respectiv a fost evaluat la suma de 16.727.760,09 lei, respectiv, la acel moment, 3.453.580 de euro.

Ulterior, Municipiul București a acceptat această donație.

„Oferta de donație a fost făcută în aprilie 2020 și acceptată de Gabriela Firea în data de 9 septembrie 2020, cu trei săptămâni înainte de alegerile în urma cărora Clotilde Armand a devenit primar”, precizează sursele Gândul.

Documentele publice nu lasă loc de interpretare și contrazic ferm declarațiile primarului”

Numai că, spun sursele Gândul, în exclusivitate, Clotilde Armand nu arată cetățenilor din Sectorul 1 imaginea de ansamblu și prezintă totul ca și cum ar fi reușit o mare victorie.

Conform documentelor, obligația de a începe construcția unei școli și a unei grădinițe pe terenul donat trebuia îndeplinită până la 31 decembrie 2020, termen prelungit ulterior până la 30 iunie 2021. 

”În ciuda acestor termene, construcția a început abia în mai 2024, în plină campanie electorală, ridicând întrebări cu privire la gestionarea acestui proiect de către Armand.

Clotilde Armand trebuie să ofere explicații clare cetățenilor privind motivele întârzierilor și încercările repetate de a reduce bugetul pentru complexul educațional, în contextul în care terenul era deja în administrarea sa. Documentele publice nu lasă loc de interpretare și contrazic ferm declarațiile primarului”, au mai spus sursele citate, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Clotilde Armand, trimisă în JUDECATĂ! „Inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine

Alianța PSD-PNL Sector 1: „«Cartea Neagră» a Sectorului 1 nu e neagră, e gri și-ar fi fost ALBĂ fără Clotilde Armand”

Clotilde Armand a declanșat operațiunea „PUZ-uri Sector 1”. Ce s-ar ascunde în culisele scenariului. Avocat: „Legislația europeană INTERZICE asta”

„Ați sunat la Primăria Sectorului 1, serviciul de telefonie este suspendat” / Clotilde Armand continuă LUPTA cu Consiliul Local. „E de noaptea minții”

Clotilde Armand, amendă usturătoare în scandalul datelor personale pentru tichetele „anticriză”. Expert GDPR: “A fost o colectare NEAUTORIZATĂ”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
Florian Coldea, turnat de Traian Băsescu. Adrian Năstase a spus totul
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Misterul unuia dintre cele mai fascinante fenomene cosmice, la un pas de a fi rezolvat
×