EXCLUSIV | Copilul criminal de la Mediaș, dus de mama lui la „casa ororilor”. Femeia a vrut să-și distreze băiatul

EXCLUSIV | Copilul criminal de la Mediaș, dus de mama lui la „casa ororilor”. Femeia a vrut să-și distreze băiatul
Nino a fost vizitat de mama lui la Sibiu/sursa/Facebook
Publicat: 19/05/2022, 17:34

Adolescentul german arestat după ce s-a filmat în timp ce omora, cu bestialitate, o bătrână din Mediaș, fusese vizitat, în România, de mama lui. Băiatul, care fusese trimis în țara noastră după ce fusese inclus într-un amplu program de reeducare, a petrecut câteva zile alături de mama naturală, care l-a plimbat pe străzile Sighișoarei. Ca să-l distreze, femeia l-a dus inclusiv să viziteze o „casă a ororilor”, plină cu monștri, cadavre și vrăjitoare rele.

Acum în vârstă de 17 ani, Nino a fost adus în țara noastră când avea 12 ani, în baza unui protocol pe care autoritățile germane l-au semnat partea română prin care unii copii cu probleme grave de comportament să fie aduși la noi, pentru reeducare.

Aceștia urmau să fie crescuți, contra cost, de asistenți maternali, care se obligau să-i educe exclusiv cu duhul blândeții.

În acest sens, reprezentanții DGASPC organizau frecvent controale pentru a se convinge că acești copii, cei mai mulți deosebit de violenți, nu sunt struniți prin violență de familiile din România.

Nino Luciano H. era un astfel de copil. Surse apropiate anchetei au spus, în legătură cu el, că a ajuns la o familie de de români din județul Sibiu după ce a fost luat de la mama lui dependentă de droguri, care îl creștea singură.

Femeia, care pe lângă Nino mai are doi copii, un băiat și o fată, a venit în țara nostră, să-și viziteze odrasla, în anul 2018.

La momentul respectiv, Pia H. și-a dus copilul la Sighișoara, unde cei doi s-au plimbat și au făcut fotografii împreună.

Mama lui a postat atunci mai multe fotografii pe contul de Facebook, la care a atașat mesajul: „Ce momente minunate cu tine, Nino. Te iubesc atât de mult”.

Din imaginile publicate pe site-ul de socializare, reiese că, printre locurile în care Pia H. a ales să-și ducă băiatul violent, a fost o așa zisă „casă a ororilor”, unde figurine din plastic care reprezintă, în general, vrăjitoare, cadavre descompuse și monștri din plastic, sunt amplasate în așa fel încât să-i sperie pe vizitatorii amatori de senzații tari.

Crimă comisă din ură de rasă

Anul acesta, la data de 12 aprilie, Nino a omorât fără motiv o bătrână care ieșise din casă ca să ducă gunoiul. Mai întâi a lovit-o, după care a înjunghiat-o de mai multe ori în timp ce transmitea în direct pe o platformă din străinătate, pe care sunt postate, în general, acte de violență.

Pe fundal, se aude vocea unui bărbat care îl îndeamnă pe puști s-o omoare pe femeie și îi spune „Show me! (n.r. arată=mi)”. După ce a comis fapta, Nino a mers acasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ulterior, prins de polițiștii sibieni, acesta a recunoscut că intenționa să adere la o organizație extremistă cu ideologie neonazistă, iar crima, care a vizat o femeie de etnie romă, trebuia să reprezinte o dovadă de curaj, necesară pentru a putea să adere la gruparea respectivă.

Arestat preventiv pentru omor, adolescentul a cerut să fie trecut în arest la domiciliu sau control judiciar, însă solicitările i-au fost respinse de magistrații Tribunalului Sibiu.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult