EXCLUSIV | Costi Litrașu, creierul „măcelului” de la Chiajna, reținut după ce a încercat să-i înșele pe anchetatori

EXCLUSIV | Costi Litrașu, creierul „măcelului” de la Chiajna, reținut după ce a încercat să-i înșele pe anchetatori
Costi Litrașu/Sursa/Facebook
Publicat: 05/07/2022, 18:10
Actualizat: 07/07/2022, 12:14

Costi Litrașu, unul dintre cei mai violenți interlopi din județul Ilfov, a fost reținut, luni seară, după ce ar fi încercat să înșele un echipaj de poliție aflat pe urmele unuia dintre finii săi. Litrașu se afla sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor, după un atac sângeros comis, în toamna lui 2020, împotriva membrilor unei grupări rivale.

Costel Constantin Raicu era doar un puști atunci când numele său a ajuns pentru prima dată în presă. Cu mai bine de 15 ani în urmă, acesta a participat, alături de mai multe persoane asociate lumii interlope, la așa-zisa pedeapsă aplicată unui bărbat care i-a amenințat tatăl cu un cuțit. Victima a fost bătută crunt și abandonată, cu fracturi multiple, în fața unui spital din București.

Condamnat la închisoare, Costel Raiciu, zis Costi Litrașu, după porecla tatălui său, acum considerat un om de afaceri respectabil, tânărul s-a împrietenit, în detenție, cu mai mulți interlopi consacrați, între care Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru și Petre Ilie, zis Geamănu.

Redevenit un om liber, Costi Litrașu a intrat în conflict cu tatăl său, după ce acesta ar fi refuzat să-i plătească o sumă mare de bani, drept compensație pentru anii de închisoare executați și a început să-și formeze propriul grup infracțional.

În noiembrie 2020, Litrașu a organizat o ambuscadă în Chiajna, în urma căruia Liviu Iordan și Călin Pană, cunoscuți, la rândul lor, ca membri marcați ai lumii interlope ilfovene, au fost blocați în trafic și bătuți cu bestialitate.

După incident, Costi Litrașu a dispărut și a fost arestat, în lipsă, pentru tentativă de omor. Ulterior, acesta s-a predat, iar câteva luni mai târziu, Tribunalul Ilfov l-a pus în libertate, sub control judiciar.

Litrașu a fost trimis în arest

Potrivit unor surse judiciare, în data de 30 iunie, un echipaj al Poliției Rutiere Ilfov a urmărit un bărbat care conducea un ATV fără să poarte cască de protecție. Acesta a intrat într-o spălătorie auto, care îi aparține nașului său, Costi Litrașu.

Sursele citate au afirmat, pentru Gândul, că liderul interlop le-ar fi spus polițiștilor rutieri că el ar condus ATV-ul respectiv, în condițiile în care finul său nu deține permis de conducere.

Pentru că și-au dat seama că bărbatul minte, în condițiile în care purta alte haine decât persoana pe care o urmăriseră, polițiștii au ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

În aceste condiții, luni seară, Costel Constantin Raicu, zis Litrașu sau Mucea, a fost chemat la sediul IPJ Ilfov, unde a fost anunțat că este acuzat de fals în declarații și favorizarea infractorului.

Pentru că a încălcat condițiile impuse de controlul judiciar, acesta a fost trimis în spatele gratiilor, unde va aștepta decizia judecătorilor în dosarele deschise pe numele lui.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult