EXCLUSIV | Culisele scandalului ”BMW-uri pentru Poliție”, declanșat de USR. Purtătorul de cuvânt al partidului, legături cu BMW Group România

EXCLUSIV | Culisele scandalului ”BMW-uri pentru Poliție”, declanșat de USR. Purtătorul de cuvânt al partidului, legături cu BMW Group România
Publicat: 17/10/2022, 18:38
Actualizat: 17/10/2022, 18:47

Ionuț Moșteanu este unul dintre liderii vocali ai Uniunii Salvați România (USR), fiind și purtătorul de cuvânt al partidului. Alături de Cătălin Drulă și Cristian Ghinea, Moșteanu ar reprezenta, practic, noua imagine tricefală a acestui partid.

În recentul scandal politic declanșat de USR – referitor la achiziția de mașini BMW pentru Poliție -, Ionuț Moșteanu a adoptat o poziție foarte discretă, vârful de lance al atacului politic împotriva Ministerului de Interne fiind Cătălin Drulă.

Sursele Gândul spun, însă, că Drulă era cel care avea toate motivele pentru a declanșa ”atacul”, și asta pentru că el – ministru al Transporturilor la acea vreme –  fusese cel care semnase contractul de finanțare și anexele tehnice ale achiziției de mașini pentru Poliție. În consecință, Cătălin Drulă nu ar fi încercat, de fapt, decât să își ”ascundă responsabilitatea”.

”Cătălin Drulă a încercat, astfel, să-și ascundă responsabilitatea, mizând pe justificarea că nu are nimic de ascuns din moment ce el a declanșat atacul politic. Săptămâni întregi, Drulă a omis să spună că este semnatarul celui mai important document al procedurii de achiziție”, au declarat sursele Gândul.

BMW Group Romania, client al companiei conduse de soția lui Ionuț Moșteanu

Ionuț Moșteanu, pe de altă parte, a omis să spună că – alături de soția sa – coordonează activitatea unei companii care are legături chiar cu BMW Group România.

Soția lui Ionuț Moșteanu – Cristina-Victoria Moșteanu – este administrator al companiei Total Branding Partners SRL, alături de Vlad Andrei Șerbulea. În același timp, asociat unic al acestei companii este chiar Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR. Vlad Andrei Șerbulea este, totodată, și asociat unic / administrator la Share Media & Events SRL.

Total Branding Partners SRL, compania familiei Moșteanu

Aceleași surse au declarat pentru Gândul că această companie a familiei Moșteanu – Total Branding Partners SRL – ”a prosperat în anii în care purtătorul de cuvânt al partidului a devenit parlamentar și lider USR”.

Relațiile contractuale dintre familia Moșteanu și BMW Group România nu pot fi contestate, chiar pe site-ul companiei fiind specificat că BMW Group Romania este unul dintre clienți, iar sursele Gândul vorbesc despre ”ipocrizie” și ”demagogie” din partea USR.

BMW Group Romania, client al companiei familiei Moșteanu

”Este încă o dovadă de ipocrizie și demagogie marca USR, adică banii BMW sunt buni în buzunarele useriștilor, dar autospeciale marca BMW nu sunt potrivite pentru a dota Poliția Rutieră Română. De ce? Pentru că useriștii au decis din gură și la televizor că este «un caz de corupție»”, au mai spus sursele Gândul.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, asociat unic al Total Branding Partners SRL

”Nu poţi să spui, ca ministru al Transporturilor, că ai semnat contractul de finanţare, dar nu ţi-ai pus semnătura pe anexe”

Ministrul de Interne Lucian Bode l-a criticat pe fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, fiindcă acesta a semnat un document fără să ştie că şi anexa este parte integrantă, fiind vorba despre contractul de achiziţie a autospecialelor de Poliţie, marca BMW.

În 2017-2018 s-au făcut procedurile pentru a găsi finanţare pentru acest proiect foarte important pentru Poliţia Română. În 2020 se aprobă indicatorii tehnico-economici în Guvern, pe seama specificaţiilor tehnice realizate de Poliţia Română. În mai 2021, Ministerul Transporturilor, condus de domnul Cătălin Drulă, aprobă cererea de finanţare pentru acest proiect.

(…) În iulie 2021, Ministerul Transporturilor şi Poliţia Română semnează contractul de finanţare”, a spus Lucian Bode.

”Astăzi şi-a adus aminte (n.red. – Cătălin Drulă) că a semnat contractul de finanţare – se precizează că următoarele documente sunt anexe la prezentul contract şi constituie parte integrantă a contractului de finanţare, având aceeaşi formă juridică. Nu poţi să spui, ca ministru al Transporturilor, că ai semnat contractul de finanţare, dar nu ţi-ai pus semnătura pe anexe, pentru că anexa la care facem referire este parte integrantă a programului de finanţare și are aceeași forță juridică”

Lucian Bode


Citește și: 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței