EXCLUSIV | Detalii fabuloase din ancheta prin care a fost condamnat nepotul Bambinei, zis „Bobo”. Faptele par desprinse din filmele lui Guy Ritchie

EXCLUSIV | Detalii fabuloase din ancheta prin care a fost condamnat nepotul Bambinei, zis „Bobo”. Faptele par desprinse din filmele lui Guy Ritchie
Publicat: 04/12/2023, 07:00

Gândul a dezvăluit recent că Alexandru Cristian Georgescu, zis Bobo – nepotul celebrei florărese Bambina – a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie și sechestrare de persoane. În același dosar, a fost condamnat și Vicenţiu-Constantin Lică  – fiul lui Costel Lică, zis „Costel al lui Belmondo”, la 6 ani și 10 luni. Gândul a consultat motivarea instanței în acest caz, iar povestea prin care s-a ajuns la faptele de tâlhărie este una absolut fabuloasă, cu schimbări dramatice de întâmplări, prin care făptașii au devenit ei înșiși „victime” ale celui tâlhărit în acest caz. Totul pare desprins din faimoasele filme de acțiune ale regizorului britanic Guy Ritchie.

În data de 12 mai 2021, nepotul celebrei florărese Bambina, Alexandru Cristian Georgescu, zis Bobo, se afla la o terasă de pe Strada Jean Louis Calderon din București, împreună cu alți trei prieteni: Lică Vicențiu Constantin, Andrei Nicolae și Răzvan Mihai Nicolae. Localul aparținea familiei celui din urmă.

Aici, sub pretextul unor datorii mai vechi, cei patru „au pus țara la cale” și s-au hotărât să plece la Brașov, să facă rost de bani, respectiv să-l tâlhărească pe Eduard Dinu, un tânăr care se cunoștea cu unul dintre făptași.

Astfel, cei patru s-au suit în mașină și au plecat în direcția Brașov, pe DN1.

La Brașov, victima, Eduard Dinu, se afla într-un apartament închiriat, acolo unde se găseau și două fete, martore ulterior în dosar. La scurt timp după ce Eduard și cele două fete au ajuns în apartamentul respectiv, au apărut și cei patru tâlhari veniți de la București.

Cei patru au reușit să intre în casă, sunând la interfon, acces facilitat de către una dintre fete, care se cunoștea cu unul sau mai mulți inculpați. Potrivit anchetei, fetele nu știau ce urmează să se întâmple.

Victima, amenințată cu o „seringă cu HIV”

Ce a urmat, chiar la câteva secunde după ce infractorii au pătruns în apartament, a fost un adevărat coșmar pentru Eduard, care a fost bătut, torturat, legat de mâini și scuipat, fiind amenințat cu moartea, chiar și cu o seringă despre care tâlharii au spus că este infectată cu virsului HIV.

„În interiorul apartamentului au pătruns, prin facilitarea accesului, la interfon, de către una dintre fete, inculpaţii Lică Vicențiu Constantin, Andrei Nicolae, Nicolae Mihai-Răzvan, și Georgescu Alexandru-Cristian. Ajunşi în apartament, inculpaţii au deposedat-o, prin violenţă şi prin ameninţarea cu moartea şi cu alte acte de violenţă şi, totodată, folosind cuţit/briceag, dar şi o seringă, pe persoana vătămată Dinu Eduard, de un telefon mobil marca S21 Ultra 5G, un lănţişor din aur şi de suma de 3.500 de lei. Totodată, inculpatul Georgescu Alexandru-Cristian a coborât din apartament, cu cheile autoturismului persoanei vătămate, sustrăgând din autoturismul acesteia un telefon mobil S8, cu care a revenit în apartament. În interiorul apartamentului, cei patru inculpaţi mai sus menţionaţi au lipsit-o de libertate, în mod ilegal, pe persoana vătămată Dinu Eduard, timp în care au exercitat asupra acesteia violenţe, fizice şi psihice, ameninţări cu moartea şi cu alte acte de violenţă, precum şi acte de umilire”, se arată în motivarea instanței.

Potrivit documentului consultat de Gândul, în continuare, în jurul orei 24.00, inculpaţii l-au lipsit de libertate, pe Dinu Eduard, luându-l, cu ei, în mod forţat, în propria lui mașină, un Mercedes Benz, cu intenţia de a amaneta autoturismul şi pentru a obţine, în acest mod, o sumă de bani.

„Nici măcar nu m-au lăsat să mă p#$”

„În acest sens, la volanul autoturismului persoanei vătămate s-a urcat inculpatul Georgescu Alexandru-Cristian, iar pe bancheta din spate au urcat ceilalți inculpaţi care l-au ținut pe Dinu Eduard imobilizat”, se arată în motivare.

În cele din urmă, inculpații și persoana vătămată au ajuns înapoi în București, în Voluntari. Pe drumul de la Brașov la București, Eduard ar fi fost în continuare umilit și bătut, iar în cadrul anchetei victima a declarat că „nici măcar nu m-au lăsat să mă p#$”.

Fiind amenințat, în permanenţă, cu acte de violenţă şi cu moartea, de către cei patru tâlhari, care îl țineau imobilizat şi aveau şi cuţite asupra lor, Dinu Eduard i-a convins pe aceştia că o să le dea suma de 10.000 de euro, și le-a spus că banii sunt la locuinţa părinţilor săi, undeva în județul Argeș.

Cei patru nu au stat pe gânduri, și „vrăjiți” de „oferta” lui Eduard, s-au văzut în buzunare cu 10.000 de euro și au decis să plece spre satul în care stăteau părinții victimei.

Victima și tâlharii au luat masa împreună

Au ieșit din București prin Militari, unde cei cinci s-au oprit și au comandat de la un fast-food de la ieșirea din oraș, și, potrivit anchetei, atât victima, cât și infractorii au mâncat împreună de la McDonald’s , ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

După ce au mâncat, cei cinci s-au deplasat către Argeș, unde, lucrurile au luat o turnură dramatică, desprinsă din filme. Era deja dimineață.

„Ajunși pe strada în care locuiau părinții victimei, infractorii l-au pus pe Dinu Eduard la volan, ca să nu dea de bănuit. Au continuat astfel deplasarea, pe uliţa respectivă, autoturismul fiind condus de către victimă şi, în apropierea locuinţei părinţilor săi, aceasta l-a observat pe tatăl său cu vaca la pășunat, astfel că a oprit, brusc, autoturismul şi a coborât, în grabă, cu cheile de la contact, solicitând ajutor tatălui său”, se arată în documentul instanței.

Practic, victima a reușit să scape de agresori, iar tâlharii deveneau ei „victime”.

„Ca să vă zic, s-au urcat în maşină cu mine, eu la volan, să mă vadă tata, gen, la volan, că sunt în regulă, şi el (Andrei Nicolae – n.r.) s-a urcat în dreapta, şi unul în spate aici, cu cuţitul şi a zis, mergi, când l-a văzut pe tata, opreşte aici, a zis, întoarce maşina, ăla e tac-tu şi am zis, nu mă, nu e tata şi atunci am deschis  repede uşa şi am sărit şi am luat şi cheile de la maşină ca să nu fugă cu maşina şi m-am întors pe partea cealaltă şi l-am prins pe ăla la uşă şi l-am luat la bătaie”, a povestit victima, ulterior.

Așadar, speriați de țipetele victimei, dar și de situația creată, mai ales că în zonă se aflau și alte persoane, cu furci, tâlharii au început să fugă în direcția din care au venit.

Tâlharii au fugit cu autostopul

Singurul care nu a reușit să scape a fost Andrei Nicolae, care a fost imobilizat de Dinu Eduard  și de tatăl acestuia. Înainte să fie pus la pământ, Nicolae a reușit totuși să-l lovească puternic pe Eduard în plină figură, dar asta nu l-a ajutat să scape. Imediat, Eduard Dinu a sunat la poliție.

Între timp, ceilalți inculpați au reuşit să părăsească localitatea Muşăteşti, fugind la propriu, iar apoi au reușit să facă autostopul, până la Curtea de Argeș. Ulterior, șoferul care i-a luat în mașină a declarat în cadrul anchetei că a primit suma de 50 de lei de la cei trei tineri.

Ajunși la Curtea de Argeș, cei trei au luat un microbuz către București.

La scurt timp, pe raza comunei Merişani, între Curtea de Argeș și Pitești, microbuzul în care se aflau cei trei tâlhari a fost oprit de poliție.

Făptașii au crezut că-i păcălesc pe polițiști

Polițiștii au intrat imediat în microbuz, totul fiind înregistrat pe cameră (BodyCam). Cei trei stăteau pe locuri diferite, și au fost scoși din vehicul. Doi dintre tineri au crezut că sunt mai inteligenți și au lăsat sub scaunele de la microbuz telefoanele sustrase de la Eduard Dinu. Nu au reușit însă să-i păcălească pe polițiști.

În cele din urmă, cei patru au fost arestați.

„Inculpații nu au recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina lor prin rechizitoriu şi nu au recunoscut faptul că sunt vinovaţi. Din ansamblul probator administrat în cauză rezultă, fără niciun dubiu, activitatea infracţională şi vinovăţia inculpaților”, se arată în motivarea judecătorilor.

Unul dintre tineri, inculpatul Andrei Nicolae, le-a oferit anchetatorilor detalii despre faptele lui și ale celor trei prieteni, adică „s-a spart”, așa cum se spune în mediul infracțional.

„Andrei Nicolae a precizat că, în seara zilei de 12.05.2021, se afla la o terasă în București, unde consumau o cafea, iar ceilalți trei inculpaţi, în baza unor discuţii prealabile, l-au determinat să aranjeze o întâlnire cu un prieten de-al său, respectiv victima. Cei patru tâlhari au fost ajutați pentru întâlnirea cu Dinu Eduard de două fete, acestea fiind de acord să aranjeze întâlnirea, având în vedere că anterior se mai întâlniseră şi aveau o relaţie de prietenie. Inculpatul Andrei Nicolae a relatat că, la domiciliul victimei (din Argeș), a fost lovit de tatăl persoanei vătămate, precum şi de aceasta”, se arată în motivarea instanței.

Unul dintre infractori, bătut în arest de complici

Potrivit documentului, în timpul audienţei, Nicolae a afirmat, de mai multe ori, că doreşte să spună adevărul şi că declaraţiile date anterior nu au fost conforme cu realitatea. Cu această ocazie, inculpatul a pus la dispoziţia organelor de poliţie şi o declaraţie olografă, prin care a relatat, pas cu pas, evenimentul din noaptea de 12/13.05.2021.

Din acest motiv, doi dintre inculpați s-ar fi răzbunat pe Andrei Nicolae, în arestul Poliției Capitalei.

„Andrei Nicolae a mai precizat că, în arestul D.G.P.M.B., doi dintre inculpaţi l-au bătut și amenințat”, spun magistrații.

Totuși, Andrei Nicolae și-a schimbat de mai multe ori declarațiile, încercând să pără o victimă în acest dosar, motiv pentru care a fost supus testului poligraf.

Cum a picat un făptaș testul cu detectorul de minciuni

„În data de 21.08.2021, inculpatul Andrei Nicolae a fost supus unei expertize criminalistice în vederea detectării comportamentului simulat, adică a fost testat cu poligraful, (detectorul de minciuni). Acesta a fost întrebat dacă a fost implicat în organizarea tâlhăriei, iar la toate întrebările, inculpatul a răspuns cu „NU”. Concluziile din Raportul de expertiză criminalistică pentru detectarea comportamentului simulat au fost că răspunsurile acestuia au produs modificări specifice comportamentului simulat (nesincer)”, spun magistrații.

Pe de altă parte, ceilalți trei inculpați au refuzat testul poligraf, invocând diferite motive.

Victima, Eduard Dinu, a fost testată cu detectorul de minciuni și a rezultat că răspunsurile sale sunt sincere.

Nepotul celebrei florărese Bambina, condamnat pentru tâlhărie și sechestrare de persoane

Cei patru au fost condamnați, zilele trecute, la ani grei de închisoare, pentru tâlhărie calificată.

Nepotul celebrei florărese Bambina a primit 7 ani și patru luni, la fel și alți doi inculpați. Singurul care a luat mai puțin, respectiv 6 ani și 10 luni, este Vicenţiu-Constantin Lică  – fiul lui Costel Lică, zis ”Costel al lui Belmondo”, dar și nepotul fostului fotbalist de la Dinamo, Laurențiu Lică.

Detalii despre sentință pot fi citite AICI.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Caracatița Caranilor. Cum au ajuns patru frați din Piteasca cei mai temuți interlopi din România

EXCLUSIV | Cum a scăpat de condamnare liderul interlop Butoane, în dosarul de crimă organizată în care este acuzat că a trișat la barbut

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media