VIDEO | DIICOT descinde la cea mai periculoasă grupare din România. Membri ai Clanului Caran, ridicați în timpul unei petreceri

Publicat: 23/11/2023, 09:49
Actualizat: 23/11/2023, 12:23

Procurorii DIICOT au descins, joi dimineața, la cea mai de temut grupare infracțională din România. Peste 84 de percheziții sunt făcute în București, Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, la membri ai Clanului Caran. Lista infracțiunilor de care sunt suspectați e lungă, oamenii legii vorbind despre camătă, șantaj, tentativă de omor, dar și despre tranzacții ilegale în America de circa 15 milioane de dolari.

Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL că ancheta vizează, între alții, trei lideri ai Clanului Caran: Aurel, Emil și Costel.

Ei au fost săltați, joi dimineața. Erau la petrecere într-un local pe bulevardul Decebal și, pentru că mai ieșeau din restaurant, mascații au intrat peste ei.

În imaginile amator obținute de GÂNDUL apar Aurel și Emil ai lui Caran.

Procurorii fac 84 de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila. Dosarul vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

Mafioții acționează în nordul Bucureștiului și Mamaia

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent, trei frați, respectiv Aurel, Emil și Costel din Clanul Caran, în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați). Au comis infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului „în scopul impunerii în mediul infracțional al «renumelui» grupării infracționale (în detrimentul  altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență atât pe raza municipiului București cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări  specializate în infracțiuni informatice”, conform DIICOT.

În vederea atingerii scopului propus, încă din momentul constituirii, cei trei lideri decizionali au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu grupări  rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival ș.a.).

Infracțiuni pe teritoriul SUA, în „parteneriat” cu gruparea lui „Rechinu” din Rovinari

Conform sursei citate, la gruparea infracțională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul SUA, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României. Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL că este vorba despre gruparea condusă de Florian Tudor, zis „Rechinu”, din Rovinari.

„Astfel,   în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, pe raza municipiului Rovinari, trei făptuitori au constituit un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, în care au atras mai mulți membrii (aderenți și sprijinitori) aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia (intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României. Liderul percepea comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri erau remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming  de către membrii grupului infracțional organizat  care acționa pe teritoriul SUA.

Prejudiciul produs în perioada mai-octombrie 2021 se ridică la de 1.756.284 de USD”, menționează Parchetul anti-mafia.

Mai mult, oamenii legii spun că, în intervalul  septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul grupului infracțional a acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduși în circuitul civil și utilizați ca provenind din surse licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora.

De asemenea, sumele de bani reciclate au fost investite în autoturisme, imobile, societăți comerciale, fermă de minat criptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.

Minore vulnerabile, obligate să danseze striptease, să se prostitueze și să facă masaj erotic

„Totodată, s-a reținut că în perioada februarie – aprilie 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane, iar în vederea atingerii scopului propus membrii acestuia au recrutat și adăpostit mai multe femei, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora (situația financiară precară, minori în întreținere, asigurarea mijloacelor materiale de subzistență pentru întreaga familie) în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției și alte forme de exploatare sexuală (practicarea de dansuri tip striptease) în incinta unui club aflat în sectorul 1 al  municipiului  București”, menționează DIICOT.

Aceștia le-au impus fetelor să întrețină atmosfera cu clienții clubului (prin dansuri, inclusiv nud), obținând sume importante în urma consumației.

„Întrucât, nu erau remunerate pentru activitatea desfășurată de către administratorii în fapt ai clubului,  au fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și  masaj erotic în camerele special amenajate și puse la dispoziție de către suspecți, acesta fiind singurul mod prin care  puteau să câștige foloase patrimoniale în cadrul clubului respectiv”, mai arată sursa citată anterior.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar