EXCLUSIV | Elvețianul care a comis triplul asasinat din Giulești, cu un picior afară din pușcărie. Cum s-a descurcat 18 ani în închisorile românești

EXCLUSIV | Elvețianul care a comis triplul asasinat din Giulești, cu un picior afară din pușcărie. Cum s-a descurcat 18 ani în închisorile românești
Jean Pierre Sgueglia ar putea fi eliberat condiționat
Publicat: 27/11/2023, 07:00

Jean Pierre Francois Sgueglia, elvețianul condamnat în România la închisoare pe viață, care, în 2005, a masacrat o familie din cartierul bucureștean Giulești, după ce a făcut o criză de gelozie, ar putea fi eliberat condiționat în curând. Fost bodyguard în țara de origine, acesta a reușit să scape nevătămat după 18 ani de detenție printre cei mai periculoși infractori din țara noastră.

În 2005, un triplu asasinat comis în cartierul bucureștean Giulești a șocat întreaga Românie. Un cetățean elvețian, Jean Pierre Francois Sgueglia, care lucra ca bodyguard într-un club de noapte, și-a luat pistolul Glock și a plecat spre România la volanul autoturismului său. Acesta suferea din dragoste și voia să se  răzbune după ce avusese o relație cu românca Marilena Pantazi, care lucra ca dansatoare în localul respectiv. Femeia era măritată în România și avea o fetiță cu soțul ei, Valentin Pantazi.

Soții Pantazi duceau o viață modestă. Locuiau în Giulești, la curte, împreună cu fiica lor și cu mama lui Valentin, care avea grijă de copil în lipsa părinților, în condițiile în care Marilena era plecată în străinătate, iar bărbatul era paznic.

După ce s-a încurcat cu bodyguardul elvețian, Marilena a intenționat să divorțeze, iar Sgueglia a început să-i plătească diferite sume de bani de care aceasta spunea că are nevoie pentru a-și convinge soțul s-o lase să scoată fetița din România. După ce elvețianul a cheltuit cu femeia în jur de 100.000 de euro, aceasta l-ar fi anunțat că s-a împăcat cu soțul și nu mai are de gând să divorțeze.

Înnebunit de furie, Jean Pierre Francois Sgueglia a decis să se răzbune și să-i omoare pe toți. Și-a luat pistolul și a venit la București, unde s-a cazat la Hotel Intercontinental. În noaptea de dinaintea masacrului, și-a luat o prostituată de lux. După ce tânăra a plecat, a dormit câteva ore, apoi a plecat în Giulești, la adresa fostei iubite. Aici, Jean Pierre Francois Sgueglia i-a împușcat fără milă pe Valentin și Marilena Pantazi, dar și pe soacra bărbatului. Ulterior, s-a urcat în mașină și a fugit din țară. Elvețianul a fost prins în Serbia, la Sarajevo și a fost predat autorităților române.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață și încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, unde, după primele luni de arest la maximă siguranță, spunea că este tratat „ca un animal”. Surse apropiate Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au dezvăluit, pentru Gândul, că în cei 18 ani de detenție Sgueglia a învățat limba română și s-a ferit de conflicte cu restul pușcăriașilor, cu toate că a împărțit celula cu deținuți deosebit de periculoși.

Sgueglia, vizitat de oficiali ai Ambasadei Elveției

Sgueglia a fost consiliat permanent de personalul diplomatic de la Ambasada Elveției la București, iar cardul său bancar ar fi fost alimentat, în mod constant, de rudele sala din Elveția. Sursele citate au mai precizat că bărbatul ar fi muncit ca instalator în interiorul penitenciarului și ar fi dus o viață, în general, solitară.

Elvețianul ieșea, de obicei, singur la curtea de aer, unde încerca să-și mențină condiția fizică, în sensul în care obișnuia să alerge și să facă flotări. Deținutul, care a executat deja 18 ani de detenție, ar beneficia acum de un regim mai blând și ar fi fost transferat la un alt penitenciar. Dacă nu comite nicio abatere gravă, în mai puțin de doi ani, Jean Pierre Francois Sgueglia ar putea fi eliberat condiționat.

CITIȚI ȘI:

Misterele mănăstirii în care n-au slujit niciodată preoții. Cum a fost dat de gol criminalul lui Dumitru, elevul ucis și jefuit în uniformă școlară, în apropierea lăcășului de cult

EXCLUSIV | Povestea ucigașului din a doua zi de Crăciun. Sângerosul „Mânuță” se consideră acum nedreptățit de justiție

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice