EXCLUSIV | Fost city manager al Capitalei: „Nicușor Dan ne-a mințit când a zis că rezolvă traficul. A creat un haos. Podul Grant trebuia închis vara”

EXCLUSIV | Fost city manager al Capitalei: „Nicușor Dan ne-a mințit când a zis că rezolvă traficul. A creat un haos. Podul Grant trebuia închis vara”
Publicat: 17/10/2023, 08:00

Traficul din București a devenit unul de coșmar de luni dimineață, după închiderea Podului Grant pe sensul dinspre Crângași spre nordul Capitalei. Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, îl acuză pe Nicușor Dan că a creat haos pe străzi prin deciziile sale, și mai spune că Podul Grant trebuia să intre în reparații vara, nu acum, în octombrie.

„Nicușor Dan ne-a mințit când a zis că rezolvă traficul din București, când a promis că aduce specialiști din Statele Unite ale Americii. Nu doar că nu a rezolvat nimic, dar a mai creat și haos. Trebuia să înceapă vara lucrările la Podul Grant, nu în plin sezon de învățământ. Toate aceste lucrări trebuie sincronizate, nu poți să le începi când vrei tu, că dai totul peste cap. Dar el este foarte încăpățânat, nu-l interesează consecințele”, a declarat, pentru Gândul, Sorin Chiriță.

Fostul city manager al Capitalei este de părere că în prezent nu ar funcționa eficient Sistemul de Management al Traficului.

„În primul rând, nu mai există echipe suficiente pentru mentenanța Sistemului de Management al Traficului. Nu s-a făcut absolut nimic pentru introducerea intersecțiilor în acest sistem. Diminețile se formează trafic de coșmar pentru că sunt multe avarii la intersecții, nu s-a intervenit la ele, tocmai din lipsa de echipe de mentenanță și de echipe de intervenție rapidă. Traficul în București va fi din ce în ce mai greu, tocmai pentru că nu se acționează deloc în introducerea intersecțiilor în Sistemul de Management al Traficului, iar bucureștenii vor suferi tot mai mult din cauza congestiei traficului și a poluării din București”, explică Sorin Chiriță.

Acesta mai spune că orice șantier din Capitală, de pe arterele orașului, trebuie introdus în Sistemul de Management al Traficului.

Sorin Chiriță: „Nicușor Dan a luat acea decizie de a scoate autobuzele școlare”

„Pe de altă parte, nici șantierele nu sunt introduse în acest sistem, pentru a se găsi rute alternative. Practic, este un haos în ceea ce privește traficul în București. Faptul că Primăria Capitalei împreună cu primăriile de sector nu au o planificare coerentă în ceea ce privește reparațiile la pasaje este încă un aspect care crează trafic foare mare”, spune Sorin Chiriță.

Fostul city manager a mai precizat că Nicușor Dan ar fi luat decizia de a renunța la autobuzele școlare.

„Nicușor Dan a luat acea decizie de a scoate autobuzele școlare, pentru că a considerat că nu sunt necesare, și din acest motiv se creează ambuteiaje pe lângă școli”, a mai precizat Sorin Chiriță.

Haosul s-a instalat în București, după ce traficul a fost restricționat pe Podul Grant, pe sensul de mers dinspre Crângași spre nordul Capitalei. Restricția a intrat în vigoare în noaptea de duminică spre luni, 16 octombrie 2023, ora 24:00, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare. Doi kilometri au fost parcurși chiar și în două ore și jumătate, iar șoferii au ajuns la limita răbdării.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Un pasaj numit „căință”. Reclamații și nemulțumiri după inaugurarea pasajului Doamna Ghica. „Face «poc-poc», nu ne putem odihni!”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord