EXCLUSIV | Măcelul ”milionarilor” de la Tărtășești, arbitrat de Nuțu Cămătaru. Celebrul lider interlop le-a cerut bătăușilor să facă pace

EXCLUSIV | Măcelul ”milionarilor” de la Tărtășești, arbitrat de Nuțu Cămătaru. Celebrul lider interlop le-a cerut bătăușilor să facă pace
Nuțu Cămătaru a intervenit să împace cele două tabere, care s-au bătut la sfârșitul săptămânii trecute
Publicat: 29/03/2023, 07:00

Liderul interlop bucureștean Nuțu Cămătaru s-ar fi implicat în scandalul sângeros care a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un salon de evenimente din comuna dâmbovițeană Tărtășești. Răfuiala i-a pus față în față pe fiii fostului primar din localitate și pe trei dintre cei mai violenți interlopi din București și Ilfov.

Unul dintre fiii fostului primar din comuna Tărtășești, Ion Rusu, care, atunci când era în funcție, era considerat unul dintre cei mai bogați edili din România, și-a serbat ziua de naștere la salonul de evenimente pe care familia lui îl deține în localitate.

Pentru că, tot la sfârșitul săptămânii trecute, era și ziua unui bodyguard care avea în grijă paza unui alt salon de evenimente, pe care familia Rusu l-a deschis în Pipera, sărbătoritul Eduard Rusu, zis și „Prințișorul de la Tărtășești”, i-a spus acestuia că își pot face ziua împreună și l-a încurajat să-și invite câțiva prieteni.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că bărbatul respectiv este Ion Coporan, cercetat alături de frații Anaser și Aramis Duduianu în dosarul în care aceștia sunt acuzați de extorcarea mai multor interpreți de muzică lăutărească.

Sursele citate au precizat că, pentru această petrecere, Coporan ar fi contactat mai mulți lăutari, însă aceștia l-ar fi refuzat la cererea expresă a temutului Marian Sîrbu, zis Box, care s-ar afla în conflict deschis cu acesta.

Până la urmă, a acceptat să cânte, la petrecere, Luis Gabriel, pentru care Coporan ar lucra, ocazional, ca gardă de corp.

Primarul ar fi fugit de la petrecere

La ziua lui Eduard Rusu s-ar fi adunat aproximativ 100 de invitați, între care și actualul primar din Tărtășești, Cristian Tudorache. De partea cealaltă, Coporan l-ar fi invitat pe Constantin Raiciu, zis Costi Litrașu, care a venit, la rândul lui, însoțit, printre alții, de Marius Alecu, zis Bebino, și Alexandru Stoica, poreclit Aticu, toți trei fiind considerați drept unii dintre cei mai violenți interlopi din București și județul Ilfov.

De altfel, atât Litrașu, cât și Bebino sunt în control judiciar, ambii pentru tentative de omor, dar și pentru alte fapte de natură violentă.

Surse din rândul anchetatorilor au spus, pentru Gândul, că în toiul petrecerii, cei trei l-ar fi monopolizat pe lăutar, care a rămas să cânte numai lângă masa lor, gest care l-ar fi înfuriat pe sărbătoritul Eduard Rusu.

Acesta ar fi început să-i înjure, de la mașa lui, pe invitații lui Coporan, care, conform unor martori, nu l-ar fi băgat în seamă. Atitudinea acestora l-ar fi înfuriat și mai tare pe Rusu, care, cu toate că se deplasează cu ajutorul unei cârje, s-ar fi dus direct la masa acestora și ar fi început să facă scandal.

În acest context, unul dintre interlopi l-ar fi împins, iar sărbătoritul și-ar fi pierdut echilibrul și ar fi căzut. Imediat, fratele lui, Marius, l-ar fi lovit cu pumnul pe Litrașu și a declanșat, astfel, o bătaie generală, în timpul căreia ar fi fost lovit, în cap, de Bebino, cu un baston telescopic din metal, motiv pentru care ar fi avut nevoie de mai multe copci.

În același timp, Litrașu ar fi lovit mai multe persoane cu mânerul unui briceag și ar fi scos inclusiv un pistol. Litrașu și gașca lui au fugit înainte ca primele echipaje de poliție să ajungă la fața locului, astfel că aceștia au fost citați, ulterior, după ce anchetatorii s-au autosesizat pentru infracțiunea de tulburare a ordinii publice, în condițiile în care, pentru investigarea acestei fapte, nu este nevoie de plângere prealabilă.

Bebino ar fi fugit din țară

Ca urmare, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, polițiștii l-au adus la audieri pe Costeluș Litrașu, însă Aticu și Bebino apucaseră să dispară. Marius Alecu, zis Bebino, ar fi trecut granița și ar fi ajuns pe teritoriul Italiei.

Conform anchetatorilor, Litrașu a adus cu el și un pistol de tip airsoft, marca Smith and Wesson, despre  a susținut că l-ar fi avut la el în noaptea incidentului, însă există bănuiala că este vorba despre o altă armă, în condițiile în care, din relatările unor martori, pistolul pe care interlopul l-ar fi scos în timpul conflictului ar fi fost unul cu glonț.

Cu toate că interlopul Costi Litrașu a fost deja arestat pentru 29 de zile, niciunul dintre membrii familiei Rusu nu a depus plângere. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru Gândul, că la scurt timp după producerea incidentelor sângeroase ar fi intervenit Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, care ar fi în bune relații cu socrul lui Eduard Rusu, dezvoltatorul imobiliar din Snagov, Dan Vâlceanu.

Liderul interlop i-ar fi rugat pe aceștia să nu se adreseze autorităților. De altfel, Aticu este finul lui Nuțu Cămătaru, în timp ce pe Costeluș Litrașu l-a cunoscut la penitenciar, unde ar fi legat o strânsă prietenie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte