EXCLUSIV. Ministrul Sportului a făcut petrecere la o cantină din subordinea lui. Misterioasa notă de plată

Publicat: 05/08/2022, 14:05
Actualizat: 05/08/2022, 14:14

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului și-a serbat ziua, miercuri seară, la Complexul „Lia Manoliu” într-o cantină aflată în subordinea ministerului pe care îl conduce. Unele detalii legate de condițiile în care s-a emis nota de plată aferentă petrecerii organizate pentru aniversarea ministrului UDMR, rămân, însă, învăluite într-o ceață deasă.

Eduard Novak a împlinit, la data de 28 iulie, vârsta de 47 de ani. Acesta a ales să-și serbeze ziua de naștere opt zile mai târziu și a ales ca locație un local situat în incinta Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, aflat chiar în subordinea ministerului pe care îl conduce.
La eveniment au participat persoane apropiate lui Novak care au petrecut, câteva ore, în spatele ușilor închise. Printre invitați s-a numărat și Otilia Bădescu, de cinci ori medaliată cu aur la capionatele europene de tenis de masă. În același timp, fosta mare sportivă a câștigat, tot la europene, patru medalii de argint și șapte de bronz. La campionatele mondiale, Otilia Bădescu a obținut trei medalii de bronz, ultima în anul 2000, la Kuala Lumpur.
Nota de plată pentru întreaga consumație dar și pentru închirierea locației nu fost emisă la sfârșitul petrecerii. Eliberarea facturii s-a pus în discuție abia 12 ore mai târziu, după ce reporterii Gândul s-au interesat dacă aniversarea lui Eduard Novak a fost decontată de minister sau dacă politicianul UDMR și-a achitat aniversarea din banii lui.

Costurile sunt mai mici de 250 de euro

În acest sens, consilierul ministrului Tineretului și Sportului, Costin Deșliu, a declarat, pentru Gândul, că Eduard Novak va achita, personal, toate cheltuielile legate de aniversarea zilei sale de naștere. În același timp, politicianul a preferat să nu divulge suma facturată de instituția din subordinea sa, pe care a considerat-o drept o problemă personală.
Totuși, surse apropiate acestuia au dezvăluit, pentru Gândul, că Novak ar urma să primească două facturi, una pentru închirierea locației și una pentru consumație, în valoare totală de 1331 de lei, adica mai puțin de 250 de euro.