EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”
Publicat: 22/04/2023, 08:00
Actualizat: 24/04/2023, 12:23

Primarul general Nicușor Dan a pierdut, definitiv, un proces prin care a contestat o amendă de 6.000 de lei, primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). Sentința definitivă a fost dată de Tribunalul București, astfel că Nicușor Dan este bun de plată.

În luna februarie a anului trecut, Nicușor Dan a fost amendat de ISC cu suma de 6.000 de lei, pentru „neemiterea în termenul legal a unei autorizații de construire”.

Procesul verbal a fost însă contestat de edilul Bucureștiului la Judecătoria Sectorului 5, însă această instanță i-a respins plângerea contravențională, pe motiv că este”neîntemeiată”. Cum decizia nu era definitivă, Nicușor Dan a contestat-o în termenul legal în care putea să o facă.

Ajunsă la Tribunalul București, în apel, acțiunea a fost respinsă și de această dată, judecătorii apreciind că este nefondată contestația primarului general la soluția dată de Judecătoria Sectorului 5.

Această sentință se adaugă lungului șir de soluții favorabile Inspectoratului de Stat în Construcții – ISC, Judecătoria Sector 5, respectiv Tribunalul București respingând constestațiile domnului Primar General în alte 11 cauze. Asigurăm opinia publică și cetățenii Municipiului București de imparțialitatea acțiunilor instituției noastre, prin păstrarea rolului fundamental, respectiv acela de organ tehnic specializat care exercită controlul de stat în domeniul construcțiilor”, spun reprezentanții ISC.

Contactat de Gândul, avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, a spus că această nouă înfrângere pe care ISC i-o administrează lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, va fi urmată și de alte înfrângeri asemănătoare.

Avocat: „Nicușor Dan a plătit primele amenzi din bugetul statului”

Avocatul Radu Dinulescu a explicat, punctual, „metoda” prin care Nicușor Dan plătește amenzile pe care le primește, ca persoană fizică, din banii publici, respectiv banii municipalității.

„Sunt peste 23-25 de procese verbale de amendă dată persoanei fizice Nicușor Dan. Așa spune legea, cel care răspunde pentru nerespectarea obligațiilor create de Legea 50 privind emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire este persoana fizică vinovată.

ISC a constatat, în urma plângerilor care s-au făcut și a controalelor efectuate, că persoana fizică vinovată pentru nerespectarea legii – respectiv neemiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire – este chiar persoana fizică Nicușor Dan Daniel. De ce asta? Pentru că toți ceilalți își făcuseră treaba. Totul se oprise, în schimb, la cabinetul primarului.

De aici începe dansul, ca să spun așa. Domnul Nicușor Dan a plătit primele amenzi din bugetul statului, din bugetul municipalității, adică din banii noștri, ai tuturor. Cu toate că amenda era pentru el. Ceea ce duce la concluzia că Nicușor Dan și-ar putea plăti până și amenzile de circulație din bani publici”, a spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

„Nicușor Dan a atacat aceste procese-verbale cu avocați plătiți de municipalitate”

Avocatul Radu Dinulescu atrage atenția că Nicușor Dan, chiar dacă a făcut contestații peste contestații, nu a reușit, încă, să câștige niciuna, iar această sentință definitivă a Tribunalului București este doar începutul dintr-un lung șir de înfrângeri pe care le va suferi primarul general al Capitalei.

„Nicușor Dan a atacat aceste procese verbale cu avocați plătiți de municipalitate, introducând în cauză nu doar persoana fizică Nicușor Dan, ci venind în calitate de contestatar și primarul general, ca să aibă motiv să plătească. Bineînțeles că instanța a spus că primarul general al Capitalei nu are calitate procesuală. A pierdut 11 sau 12 procese pe fond, din contestațiile pe care le-a făcut la procesele verbale și, bineînțeles, la fiecare a făcut apel.

La apel, la Tribunalul București, au început să apară soluțiile definitive. Aceasta este prima dintre ele. Ceea ce înseamnă că procesul verbal întocmit de ISC este în deplină legalitate, contravenția a fost comisă și a fost comisă de Nicușor Dan Daniel. Ce probă mai bună mai doriți, cu privire la faptul că el a venit ca primar în calitate de blocangiu, de om care vrea să blocheze tot urbanismul bucureștean?

Ce mai pot însemna vorbele lui – spații verzi etc. – față de situația reală, legală, constatată și de instanță? Nicușor Dan nu a câștigat, încă, nicio contestație pe care a făcut-o, le-a pierdut pe toate. La fel ca și aceasta, toate celelalte vor deveni definitive, iar Nicușor Dan va pierde. Instanțele nu-și schimbă opinia, pentru că este același fel de nelegalități pe care el le face nonstop. Și sunt sute de beneficiari care nu l-au dat încă în judecată”, mai spune avocatul Radu Dinulescu.

„Avem ECRIS-ul pe Facebook-ul primarului general al Capitalei”

Totodată, avocatul Radu Dinulescu atrage atenția că pagina de Facebook a lui Nicușor Dan a devenit un fel de portal al instanțelor de judecată, numai că acesta prezintă doar așa-zisele „victorii”, nu și înfrângerile.

„Așa cum am observat cu toții, noi avem ECRIS-ul, portalul instanțelor de judecată, pe Facebook-ul primarului general al Capitalei. De câte ori câștigă – orice dudă, orice chestie fără nicio importanță -, el ne anunță victoria pe Facebook, ca să spună că face și el ceva.

Surpriză! Această soluție definitivă dată de Tribunalul București are mai mult de 48 de ore, dar nu mai aflăm nimic de pe Facebook-ul primarului general. Oare de ce, atunci când pierde chestiuni importante, care arată că el – acolo, la primărie – face un fel de modus operandi, blocând PUZ-uri votate de CGMB și refuzând să emită certificate de urbanism și autorizații de construire, nu ne spune nimic pe Facebook?

Nu mai deschidem ECRIS-ul de când Nicușor Dan ne anunță pe Facebook ce câștigă. Toate ziua stă în instanță, numai asta face primarul general al Capitalei. Măcar să ne spună și când pierde”, mai precizează avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Radu Dinulescu, avocat: „Proiectul Codului de Urbanism are mari lipsuri. Avem multe critici, Guvernul nu a contactat profesioniștii”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu contestă ”victoria” anunțată de Nicușor Dan după anularea PUZ Parcul Tineretului: ”Instanța a mai omorât o dată mortul!”

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului