EXCLUSIV | Numire controversată la conducerea Penitenciarului Giurgiu. Alina-Ionela Gheorghișor preia funcția de director după ce a fost fotografiată în concediu alături de un interlop arestat, ulterior, pentru trafic de minori

EXCLUSIV | Numire controversată la conducerea Penitenciarului Giurgiu. Alina-Ionela Gheorghișor preia funcția de director după ce a fost fotografiată în concediu alături de un interlop arestat, ulterior, pentru trafic de minori
Publicat: 30/11/2022, 08:00
Actualizat: 30/11/2022, 09:40

La Penitenciarul Giurgiu a bătut ”vântul schimbării”, iar funcția de director a fost preluată de comisarul de poliție penitenciară Alina-Ionela Gheorghișor, fost director adjunct Educație și Asistență Psihosocială într-o perioadă în care au apărut semne de întrebare legate de anturajul în care aceasta își petrecea unele concedii de odihnă.

Totodată, pe funcția rămasă vacantă – director adjunct Educația și Asistență Psihosocială – a fost încadrat comisarul șef de poliție penitenciară Ionuț Mogâldea, unul dintre ”apropiații” Alinei-Ionela Gheorghișor, potrivit surselor Gândul.

Aceleași surse au dezvăluit această neașteptată ”mutare” la conducerea Penitenciarului Giurgiu cu aproximativ două săptămâni în urmă, precizând și că numirea Alinei-Ionela Gheorghișor în funcția de director al Penitenciarului Giurgiu s-ar ”datora”, într-o mare măsură, lui Ionuț Mogâldea, subordonat al său (șef Serviciu asistență psihosocială), cel care a avut, de-a lungul timpului, un cuvânt greu de spus și din postura de lider al Federației Polițiștilor de Penitenciare.

”De fapt, de mai multă vreme ar fi fost exercitate la vârful Administrației Naționale a Penitenciarelor unele presiuni pentru organizarea unor concursuri pentru ocuparea funcției de director la mai multe penitenciare, printre care și Penitenciarul Giurgiu”, mai spun surse din cadrul ANP.

Alina Ionela-Gheorghișor, ”confirmată” ca director al Penitenciarului Giurgiu

Alina-Ionela Gheorghișor a făcut saltul de la ”situație bizară” la funcția de director al Penitenciarului Giurgiu

Gândul a prezentat – toate detaliile AICI – situația cel puțin bizară în care s-a regăsit, la un moment dat, comisarul de poliție penitenciară Alina-Ionela Gheorghișor, director adjunct Educația și Asistență Psihosocială, surprinsă în fotografiile de vacanță, printre alte persoane (inclusiv Ionuț Mogâldea), alături de interlopul Florin Marian Ștefan, arestat ulterior pentru trafic de persoane, sclavie și prostituție.

Comisarul de poliție penitenciară Alina-Ionela Gheorghișor, alături de Ionuț Mogâldea – dreapta și interlopul Ștefan Florin Marian

În urma dezvăluirilor Gândul, conducerea Penitenciarului Giurgiu a demarat, de altfel, o anchetă.

”Conducerea Penitenciarului Giurgiu a luat act de toate informațiile furnizate suplimentar în cuprinsul articolului dumneavoastră și continuă analiza pe linia respectării Codului deontologic al personalului din sistemul administrației penitenciare”ne-a transmis, în exclusivitate, comisarul șef de poliție penitenciară Marius Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu la momentul respectiv. (Alte informații AICI)

Comisarul de poliție penitenciară Alina-Ionela Gheorghișor, alături de Ionuț Mogâldea (dreapta) și interlopul Ștefan Florin Marian. Ionuț Mogâldea preia, acum, funcția de director adjunct Educație și Asistență Psihosocială

Sursele Gândul au declarat, în exclusivitate, că între Ionuț Mogâldea și Alina-Ionela Gheorghișor există o ”relație” de lungă durată, iar ajutorul reciproc are, astăzi, un rezultat dorit de ”ambele părți”.

Ionuț Mogâldea, ca subordonat al Alinei Gheorghișor și lider al Federației Polițiștilor de Penitenciare, a dorit insistent ca prietena și coechipiera sa de concedii să preia conducerea Penitenciarului Giurgiu. Și, într-o astfel de situație deja confirmată de realitate, nici el nu pierde absolut nimic, ba chiar are de câștigat.

Ionuț Mogâldea, fost șef Serviciu Asistență Psihosocială, devine – iar datele de pe site-ul ANP-Penitenciar Giurgiu o confirmă – director adjunct Educația și Asistență Psihosocială”, spun sursele Gândul.

Comisarul de poliție penitenciară Alina-Ionela Gheorghișor, alături de Ionuț Mogâldea (stânga) și interlopul Ștefan Florin Marian

 ”O mână spală pe alta” la Penitenciarul Giurgiu?

Având în vedere aparițiile cel puțin bizare – chiar dacă se afla în concediu de odihnă – ale Alinei-Ionela Gheorghișor, noul director al Penitenciarului Giurgiu, semnele de întrebare referitoare la această numire sunt firești.

După demararea anchetei de la Penitenciarul Giurgiu, conducerea închisorii a solicitat explicații din partea Alinei-Ionela Gheorghișor, iar concluzia a fost aceea că nu a fost încălcat codul deontologic.

”Au fost dispuse verificări, la nivelul unității, la acest moment, în baza declarației persoanei indicate, nefiind identificate încălcări ale codului deontologic. Administrația locului de deținere se asigură ca personalul din subordine să respecte prevederile legale, iar atunci când sunt constatate încălcări, se dispun măsurile legale care se impun”, a transmis comisarul șef de poliție penitenciară Marius Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu la momentul respectiv.

Totuși, mai spun sursele Gândul din ANP, Alina-Ionela Gheorghișor și Ionuț Mogâldea ar fi, acum, ”pe cai mari”, iar ”o mână spală pe alta, așa cum se mai spune”.

Relația lor (n.red. – profesională?) este de notorietate în Penitenciarul Giurgiu, o foarte mare perioadă din timpul de lucru fiind împreună, bându-și chiar și cafeaua împreună.

De luni, 28.11.2022, director al Penitenciarului Giurgiu va fi Gheorghișor Alina, iar Mogâldea va prelua din dispoziția doamnei Gheorghișor funcția ei actuală, adică director adjunct educație și asistență psihosocială.

Anul acesta, Alina Gheorghișor a susținut proba de evaluare psihologică pentru a candida la funcția de director – care era scoasă la concurs -, dar a primit avizul INAPT, iar Ionuț Mogâldea a «explodat» în articole pe site-ul Federației Polițiștilor de Penitenciar. Mai mult, a susținut-o și în demersurile în instanță pentru contestarea deciziei avizului psihologic. Concursul a fost blocat, în instanță, de alt candidat ”, au mai transmis sursele Gândul.

Actualul director al Penitenciarului Giurgiu, relaxare alături de interlopul Ștefan Florin Marian

Alina-Ionela Gheorghișor a punctat la capitolul ”socializare” și s-a relaxat în concediu nu numai alături de Ionuț Mogâldea, subordonatul său, dar și împreună cu interlopul Ștefan Florin Marian.

Acesta a fost reținut în septembrie 2019, în urma unei anchete DIICOT, pentru trafic de minori.

”La data de 19.09.2019, procurorii DIICOT-B.T.Giurgiu au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ş. F. M(n.red. – Ștefan Florin Marian), Ș. P., Ș. A.-D., Ș. M. A(n.red. – Ștefan Marian Alexandru), M. M. D. şi T. A. I., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. La data de 12.09.2019, organele de urmărire penală au fost sesizate de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a 9 la un liceu din municipiul din Giurgiu, ar putea fi victima infracțiunii de trafic de minori, în sensul că ar putea fi exploatată sexual prin practicarea prostituției, în scopul obținerii unor foloase materiale, de către membrii unei familii din municipiul Giurgiu”, au transmis procurorii DIICOT printr-un comunicat.

”În data de 18.09.2019 a fost identificată o a doua parte vătămată minoră, în vârstă de 16 ani, din declaraţia căreia a rezultat faptul că a fost racolată, cazată şi obligată la practicarea prostituţiei de către membrii grupului, precum şi faptul că la locuinţa acestora se mai află în prezent un număr de 3 minore. La data de 18.09.2019 procurorii DIICOT-B.T. Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Giurgiu şi Bacău, în urma descinderilor fiind găsite 4 minore care se aflau în locaţiile respective”.

Extras din comunicatul DIICOT


Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO „E dincolo de ceea ce puteam să ne imaginăm”. Ce s-a descoperit pe epava...
Emily Burghelea, dată afară din apartament, alături de cei doi copii 😲 'Am greșit! Este...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Alex a murit pe loc, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită...
Imagini tulburătoare de la Kiev. În genunchi, ucrainenii și-au luat rămas bun de la "Fantoma...
Rămâi fără cuvinte! Cu cine l-a ”tradus” Bianca pe Gabi Bădălău. Noul iubit a venit...
Cum a aflat Mircea Solcanu că are o tumoră pe creier. S-a operat, dar boala...
Cod roșu de caniculă, sâmbătă și duminică, în mai multe județe și București. ANM prelungește...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Povestea cutremurătoare a lui Nicolai Tand: „Cerșeam pur și simplu. Locuiam în mașini abandonate”. Ce...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute
Descoperire MASIVĂ pe Saturn! Ce se întâmplă cu ENERGIA de pe planetă?
Interdicție pentru șoferi. Amendă pentru ochelarii de soare
Se scumpesc convorbirile telefonice. S-au trimis notificări
David Popovici, medalie de aur la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad, proba de...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia...
Estera, sora Lidiei Buble, însărcinată cu al treilea copil! Lidia, în lacrimi de fericire: ”Nu...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Efectul surprinzător al menstruației asupra performanțelor sportive
×