EXCLUSIV | Afacerist român, înjunghiat în piept, în Germania, la ultimul concert al lui Florin Salam. Cuțitarul este un temut interlop din București

Publicat: 09/08/2023, 07:00

Un bărbat din Galați a fost înjunghiat în piept, într-un club din orașul german Duisburg, în timpul unui recital susținut de Florin Salam. Agresorul este un temut interlop bucureștean, care, la momentul atacului, ar fi fost însoțit inclusiv de unul dintre foștii bodyguarzi ai lui Gigi Becali. Scandalul sângeros scoate la suprafață o adevărată mafie a taxelor de protecție care s-a coagulat odată cu dezvoltarea comunităților românești în țările dezvoltate din Europa. 

Numărul mare de români stabiliți în țări ale Uniunii Europene a făcut ca restaurantele cu specific românesc să reprezinte afaceri rentabile. Patronii acestor localuri obișnuiesc să organizeze petreceri la care sunt angajați să cânte interpreți consacrați de muzică lăutărească din România, iar de fiecare dată, restaurantele devin neîncăpătoare. Aceste spectacole îi atrag ca un magnet și pe interlopii periculoși de origine română, motiv pentru care incidentele violente sunt destul de dese.

Un astfel de eveniment sângeros ar fi avut loc săptămâna trecută, într-un restaurant din orașul german Duisburg, unde fusese chemat să cânte Florin Salam. De altfel, după spectacol, celebrul lăutar bucureștean a și renunțat, pentru o perioadă, la activitatea artistică și s-a internat într-o clinică din Austria, pentru a-și trata unele probleme grave de sănătate.

Concertul lui Salam ar fi fost organizat de impresarul de origine germană Mateo Gerami, iar localul ar fi fost arhiplin. În timpul concertului, Mario Bălan, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Galați, și-ar fi plătit o dedicație muzicală și i-ar fi cerut celebrului manelist să-i cânte o melodie intitulată „Sunt șmecherul numărul 1”.

Gestul lui Bălan i-ar fi atras atenția unui interlop deosebit de periculos, din București, Denis Panait, zis Calu, care stătea la o masă învecinată, alături de unul dintre foștii bodyguarzi ai lui Gigi Becali, cunoscut sub numele de Mario Box și de interlopul gălățean Robert Chioru.

În timp ce Florin Salam cânta la masa lui Mario Bălan, Panait i-ar fi luat manelistului microfonul din mână și ar fi zis „Stop! Melodia asta nu se face la nimeni!”

Atunci, oamenii de la masa lui Bălan s-au ridicat în picioare, moment în care Panait ar fi scos un briceag și ar fi strigat „Acum vă tai pe toți!” Nu au trecut mai mult de câteva secunde, că acesta l-a și lovit pe Bălan, de sus în jos, în dreptul inimii. Victima a fost transportată de urgență la spital, unde medicii i-au acordat primul ajutor. După ce au evaluat gravitatea rănii, cadrele medicale au stabilit că lovitura nu i-a atins niciun organ vital.

Panait seamănă teroare în Germania și Anglia

Mario Bălan a spus, pentru Gândul, că a decis să nu depună plângere împotriva lui Panait, însă a apelat la doi judecători de stabor (n.r. judecată neoficială, practicată în comunitățile de romi) din Galați, porecliți Ion Chioru și Bebe Sabie. Acesta spune că Panait a venit să discute despre incident, iar cei doi „judecători” i-au comunicat că, pentru împăcare, ar trebui să plătească 10.000 de euro.

„Acest Panait a spus că nu vrea să dea niciun ban. El știe că eu nu sunt un infractor și nici nu sunt un bătăuș. Mă ocup cu vânzarea de mașini rulate. El știe asta și nu se teme de mine, mai ales că, din ce am auzit, Denis Panait este un om deosebit de periculos, lipsit de scrupule, despre care știu că încasează taxe de protecție de la diferiți români, atât în Germania, cât și în Marea Britanie”, a spus Bălan.

Riki al lui Diego ar fi fost bătut, în Marea Britanie, după ce nu ar fi achitat taxa de protecție

Surse apropiate comunității românești din Germania au povestit, pentru Gândul, că Europa este plină de oameni ca Denis Panait, care încearcă să impună taxe de protecție în străinătate. Sursele citate au precizat că țintele predilecte sunt familiile pașnice de romi, care au dezvoltat afaceri cu mașini second hand sau chiar persoane care trăiesc în afara legii și care preferă să nu apeleze la autorități.

Atunci când nu-și primesc banii, interlopii își lovesc victimele cu bestialitate, în așa fel încât să transmită un mesaj ferm tuturor celor nevoiți să-și cumpere liniștea.

O altă victimă, care ar fi intrat tot pe mâna lui Panait, ar fi un tânăr din Brăila stabilit în Marea Britanie, cunoscut sub numele de Riki al lui Diego.

Dacă în străinătate seamănă teroare, în România, Denis Panait este puțin cunoscut în lumea interlopă. Acesta este angajat al unei firme de pază și lucrează ca agent de securitate într-o sală de jocuri de noroc electronice din Capitală.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Anaser Duduianu a fost prins în SUA. Liderul interlop era „most wanted” în România, după ce l-ar fi jefuit pe Florin Salam

EXCLUSIV | Scandal uriaș după ce au apărut primele școli de îmbălsămare. Directorul INML a fost deja reclamat la parchet

EXCLUSIV | Cât câștigă un polițist local cu liceul la bază față de un medic sau un profesor cu multă experiență

EXCLUSIV | Vărul lui Tzancă Uraganu, accident oribil în timp ce fura dintr-un tir aflat în mers. Sefor a fost strivit chiar de mașina complicilor săi

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator