EXCLUSIV | Anaser Duduianu a fost prins în SUA. Liderul interlop era „most wanted” în România, după ce l-ar fi jefuit pe Florin Salam

EXCLUSIV | Anaser Duduianu a fost prins în SUA. Liderul interlop era „most wanted” în România, după ce l-ar fi jefuit pe Florin Salam
Anaser Duduianu era dat în urmărire de autoritățile din România încă din august 2020.
Publicat: 08/08/2023, 07:00
Actualizat: 08/08/2023, 11:17

Anaser Duduianu a fost prins de polițiștii americani la Los Angeles, după ce a intrat ilegal pe teritoriul SUA și s-ar fi implicat în presupuse înșelăciuni. Temutul lider interlop figurează pe lista celor mai căutați infractori români, după ce a fost pus sub acuzare în așa-numitul „dosar al maneliștilor”. Împreună cu alți membri ai clanului, acesta ar fi jefuit mai mulți interpreți de muzică lăutărească, printre care se numără Florin Salam și Nicolae Guță.  

Autoritățile de peste Ocean au notificat, luni, Poliția Română cu privire la faptul că Florin Duduianu, zis Anaser, a fost prins în statul California. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Anaser ar fi fost ridicat împreună cu soția lui, după ce mașina în care se aflau ar fi fost oprită pe o șosea din Los Angeles.

Liderul interlop român ar fi fost implicat, pe teritoriul SUA, în presupuse infracțiuni de înșelăciune, drept pentru care a atras atenția autorităților. Bărbatul a fost dat în urmărire de autoritățile din România încă din 14 august 2020, după ce, pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.

Anaser este acuzat că, împreună cu fratele lui Aramis, dar și cu alți membri ai clanului Duduianu, cunoscuți sub numele de Seif și Denom, ar fi jefuit mai mulți lăutari, cărora le-ar fi perceput taxe de protecție sau i-ar fi pus să cânte la diverse evenimente, unde onorariile ar fi fost încasate exclusiv de liderii clanului Duduianu.

Printre victime s-ar fi aflat Florin Salam, Nicolae Guță, Babanu sau Ghiță Adriano. Conform polițiștilor care s-au ocupat de dosar, numai în cazul lui Salam, prejudiciul s-ar fi ridicat undeva la aproximativ 200.000 de euro.

Inițial, Anaser Duduianu a fugit în Marea Britanie, unde nu s-a ferit să intre live pe platformele de socializare și să acuze anchetatorii din România, care, din punctul său de vedere, l-ar fi nedreptățit. Deși era urmărit internațional, autoritățile britanice nu s-au obosit niciodată să-l caute, cu toate că Anaser era un membru important în mediile infracționale românești stabilite în această țară.

Spitalizat în Marea Britanie după o răfuială în plină stradă

Ba mai mult, Anaser s-a răfuit, la un moment dat, cu niște foști sportivi originari din Craiova, care l-au bătut cu sălbăticie. Internat, sub pază, într-un spital de stat din Birmingham, Anaser a plecat liniștit după externare.

La scurtă vreme, acesta s-a mutat în Mexic, de unde, la momentul potrivit, a trecut fraudulos frontiera în SUA și s-a stabilit la Los Angeles, unde există o comunitate românească numeroasă, printre care se numără și nume sonore ale lumii interlope din România. Surse judiciare susțin că cei mai mulți dintre românii certați cu legea se ocupă cu cerșetoria, înșelăciunile cu aur fals, vrăjitoria și clonarea de carduri bancare.

Reținut în SUA, Anaser Duduianu nu va putea fi extrădat în România decât după ce-și va ispăși eventuala condamnare pentru faptele comise pe pământ american.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Scandal uriaș după ce au apărut primele școli de îmbălsămare. Directorul INML a fost deja reclamat la parchet

EXCLUSIV | Cât câștigă un polițist local cu liceul la bază față de un medic sau un profesor cu multă experiență

EXCLUSIV | Vărul lui Tzancă Uraganu, accident oribil în timp ce fura dintr-un tir aflat în mers. Sefor a fost strivit chiar de mașina complicilor săi

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete