EXCLUSIV | Pacea cu ultrașii de pe Arena Națională, impusă de Buză, bodyguardul lui MM Stoica, interlopul Liviu Iordan și un fost traficant de droguri

EXCLUSIV | Pacea cu ultrașii de pe Arena Națională, impusă de Buză, bodyguardul lui MM Stoica, interlopul Liviu Iordan și un fost traficant de droguri
Publicat: 14/09/2023, 07:00
Actualizat: 14/09/2023, 10:41

Scandalul legat de banner-ul expus la meciul de pe Arena Națională, dintre România și Kosovo de grupul ultras „Uniți sub tricolor”, pe care era scris „Kosovo e Serbia”, ar fi fost aplanat, din umbră, de bodyguardul lui MM Stoica, ajutat de mai mulți interlopi periculoși. De altfel, banner-ul respectiv a și fost confiscat de către unul dintre oamenii temutului Iulian Ioniță, zis Buză.

Autoritățile au intrat în alertă după ce arbitrul francez Willy Delajod a decis, în minutul 18, să trimită echipele la vestiare după ce grupul „Uniți sub tricolor” a afișat un banner pe care scria „Kosovo e Serbia”, iar suporterii au scandat mesajul în mod repetat.

Cum exista riscul ca meciul să fie oprit definitiv, jandarmii au demarat negocieri cu liderii grupului de suporteri, care, însă, nu au vrut să cedeze, pe motiv că aveau de luat o revanșă față de modul în care s-au comportat spectatorii și autoritățile kosovare, cu suporterii români, la meciul tur, disputat la Priștina.

Atunci, suporterii au huiduit imnul țării noastre, iar românii din tribune ar fi fost persecutați de autorități.

Potrivit unor surse, la un moment dat, s-ar fi implicat, în mod direct, fostul boxer Iulian Ioniță, zis Buză, care ar ocupa o funcție de conducere în cadrul societății de pază care a asigurat securitatea în incinta stadionului. Totodată, acesta este cunoscut drept bodyguard al managerului de la FCSB Mihai Stoica, dar și un nume temut la nivelul lumii interlope bucureștene, unde s-a impus exclusiv prin forța pumnului.

Acesta le-ar fi transmis ultrașilor că trebuie să predea bannerul respectiv unui om de-al său, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat. Un bărbat care purta însemnele firmei de pază s-a dus și fără să roage pe cineva, a cerut bannerul respectiv, pe care, de altfel, l-a primit imediat.

Traficant de droguri, transformat în agent de pază

Sursele citate au mai precizat că, printre oamenii lui Buză aflați la stadion, s-ar fi numărat și un fost polițist, condamnat pentru pentru trafic de droguri, devenit agent de pază după ce, în prealabil, a executat ani grei. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că este vorba despre George Curelea, zis George Gaboru sau George Pachet.

Polițist în cadrul Secției 14, din București, acesta ar fi vândut droguri, de șapte ori, unui ofițer acoperit. Bărbatul a fost prins în flagrant, arestat și condamnat la 11 ani de detenție. Eliberat după ce a executat o bună parte din pedeapsă, acesta ar fi intrat în slujba lui Buză, care l-ar fi integrat în mediul de la FSCB.

Un alt interlop considerat periculos, care a reprezentat acceași firmă de pază, este celebrul Liviu Iordan, de la Chiajna. Acesta a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost bătut cu bestialitate în urma unei ambuscade organizate, în trafic, de Costel Raiciu, zis Costeluș Litrașu, în ceea ce presa a denumit, generic „masacrul de la Chiajna”.

Ulterior, însă, liderul interlop a sprijinit autoritățile după ce un bărbat din Chiajna și-a luat copilul ostatic timp de 16 ore și amenința că va arunca apartamentul în aer cu o ajutorul unei butelii. Până la urmă, bărbatul a fost convins să se predea chiar de către Liviu Iordan.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Liderul interlop Alexandru Iordan, acuzat că a cumpărat un bărbat pe care l-a făcut sclav la ferma sa. Omul era bătut și ținut în lanțuri

EXCLUSIV | Cum a scăpat de condamnare liderul interlop Butoane, în dosarul de crimă organizată în care este acuzat că a trișat la barbut

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne