EXCLUSIV | Liderul interlop Alexandru Iordan, acuzat că a cumpărat un bărbat pe care l-a făcut sclav la ferma sa. Omul era bătut și ținut în lanțuri

Publicat: 14/07/2023, 08:00

GÂNDUL.RO vă prezintă o poveste halucinantă, demnă de filmele cu mafioți. Protagonistul principal este Alexandru Iordan, un periculos interlop din Chiajna, implicat în numeroase scandaluri violente. Acesta este acuzat că ar fi sechestrat un cioban pe care, timp de trei săpâmâni, l-ar fi obligat să muncească pentru el, iar pe timpul nopții, ca să nu fugă, l-ar fi încuiat într-un beci unde l-ar fi ținut legat cu lanț. 

Vasile Tiu este un om simplu, un cioban harnic, așa cum greu mai găsești în zilele noastre. Bărbatul muncea în localitatea Poiana, din Dâmbovița, la ferma de oi a lui Gheorghe Ilie, zis Gigi Geamănu, fratele cel mare al temuților Sandu, Marin și Petre. Pentru că nu avea unde să locuiască, Gigi îl luase în spațiu la el acasă, mai ales că era mulțumit de Vasile, care ajunsese omul său de bază.

Cu patru luni în urmă, o ofertă ce părea de nerefuzat avea să schimbe cu totul viața ciobanului Vasile. Acesta a fost contactat pe ascuns de un alt cioban, Florică din localitatea Florești, care i-a spus că un om de afaceri cu o fermă de cai ar dori să-l angajeze și să-i ofere, pe lângă cazare, un salariu bun și carte de muncă. Sedus de ofertă, cea mai bună din viața lui de până atunci, Vasile a fost de acord.

Ce nu știa bărbatul era că afaceristul care se oferea să-l angajeze era Alexandru Iordan, unul dintre cei mai violenți interlopi din Chiajna.

„În urmă cu patru luni, Florică Tudor Ciobanu și Alex Iordan au venit la ora 4 dimineața și m-au luat cu mașina. Mi-au luat o jumătate de pălincă și o sticlă de Red Bull. M-au dus la ei la fermă, unde au cai. M-am înțeles cu ei că-mi dau 1.500 de lei pe lună”, ne-a povestit Vasile Tiu.

Bătut fără milă de Alexandru Iordan. „A luat o țeavă de fier și…”

Ajuns la fermă, Alexandru Iordan și oamenii lui i-ar fi arătat lui Vasile Tiu ce are de făcut. Bărbatul s-ar fi apucat de treabă, iar după un timp și-ar fi cerut drepturile financiare. Gravă greșeală!

„După două săptămâni a început să mă înjure, să mă bată când îi ziceam de bani. Au mai trecut o săptămână, două, o lună și am întrebat când are de gând să-mi dea banii. Și m-a luat la omor. Alex Iordan m-a luat la pumni, la picioare, a luat o țeavă de fier, apoi a luat o bâtă de baseball, mi-a dat și cu aia pe spinare, în cap. Am întrebat de ce dau în mine, dacă m-au dus să mă omoare sau să muncesc”, a dezvăluit angajatul lui Gigi Geamănu.

Aruncat într-un buncăr!

După un timp, Vasile Tiu ar fi fost dus de interlopi lângă niște buncăre, unde i s-a explicat ce trebuie să facă. Calvarul, din păcate, încă nu începuse cu adevărat. Bătaia a fost glumă pe lângă ce avea să îndure o zi și o noapte.

„Mi-au făcut vânt acolo și am căzut. I-am întrebat cum mai ies eu de acolo, era o înălțime de patru metri. Mi-au spus du-te dracu’, stai acolo, mori acolo. Dacă nu, te iau și te duc la Gigi Geamănu, la ferma Poiana, te omor, te bag în doi saci și te arunc în pădure la el să se știe pe urmă că te-a omorât el, nu noi. Vina va fi aruncată pe el, nu pe mine”, ne-a mai spus ciobanul.

Vasile, vândut lui Iordan pentru 4.000 de lei, în două rate

În continuare, bărbatul povestește că ar fi fost amenințat cu moartea de Alexandru Iordan, scopul principal al interlopului fiind distrugerea lui Gigi Geamănu.

„Mi-a zis că intră peste mine, că aduce scara și că mă omoară de tot. Și că apoi mă dă la câini sau că mă aruncă în pădure la Gigi Geamănu, să cadă beleaua pe el. Am fost vândut la el cu 40 de milioane de Florică Ciobanu. A luat banii de la Alex Iordan, 20 de milioane și mai rămăsese să-i dea încă 20. Practic, m-a vândut”, a concluzionat bărbatul.

Fără buletin și certificatul de naștere, care ar fi rămas la Alexandru Iordan,  Vasile și-a amintit ce viață duceau interlopii la fermă, unde orgiile și consumul de droguri erau ceva obișnuit pentru ei.

„Mă drăcuia, mă înjura, mă bătea… Îmi spunea, băi sclavule. Ei se drogau, până să mă arunce în buncăr erau cu pachetele de droguri, beau numai whisky, coniac și se luau la ceartă. Aduceau c**e, câte patru, cinci. Le băteau, le chinuiau. Erau câte doi pe una. Se injectau în mâini, se drogau cu seringa”, a mai afirmat Vasile Tiu.

Bătut zilnic, bărbatul transformat în sclav părea să nu aibă șanse de scăpare.

„Nu era zi să nu mă înjure, să nu mă bată. Dacă voiam să ies afară pe poartă nu aveam cum, că era lacăt. Avea opt camere de luat vederi și mă vedea pe telefon ce făceam. Mă vedea și când mă duceam la toaletă”, și-a mai amintit ciobanul.

Cum a reușit Vasile să scape din iadul lui Iordan

Într-un final, Vasile Tiu a reușit să scape de la fermă, profitând de faptul că Alexandru Iordan și prietenii lui erau în plin chef.

„Am ieșit pe geam, ei erau afară beau și chefuiau cu niște fete. Nu aveam cum să ies pe ușă pentru că apăream în fața lor. Am sărit apoi gardul și am plecat pe câmp, prin porumb, să nu mă prindă. M-au căutat cu mașina noaptea, au zis că am plecat pe drum. Am găsit niște cartofi cruzi și i-am mâncat, direct din pământ. Am ajuns la o stână, am întrebat lumea cum ajung la ferma lui Gigi Geamănu și, într-un final, am reușit”, ne-a mai spus bărbatul.

„Procurorii mi-au spus că ar fi bine să mă împac cu ei”

Gigi Geamănu a fost șocat când s-a trezit cu Vasile Tiu la poarta lui. Ciobanul i-a povestit ce a pățit, iar Poliția a fost sesizată. Totuși, spune Ciobanu, la audierile care au avut lor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, ar fi avut loc un episod cel puțin ciudat.

„M-au chemat la parchet, am fost de trei ori audiat, acum să vedem ce decide legea. Procurorii mi-au spus că ar fi bine să mă împac cu ei, să-mi dea o sumă de bani, să-mi fac o casă și să-mi iau o mașină că un rău se face repede, dar un bine foarte greu. Le-am zis că nu-i iert. Vreau să-i bag în pușcărie”, a mai transmis bărbatul.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Polițiștii au descins prea târziu la interlopii înarmați care i-au măcelărit pe „prințișorii” din Tărtășești. Au găsit doar arme de jucărie

EXCLUSIV VIDEO | Victimele masacrului de la Chiajna cer daune de 1,5 milioane de euro de la Costi Litrașu și oamenii săi. Procesul bate pasul pe loc

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!