EXCLUSIV | Polițista care l-a pus pe fugă pe George Simion, implicată în moartea violentă a unui bărbat recalcitrant. Procurorii încă fac cercetări

Publicat: 29/09/2023, 07:00
Actualizat: 29/09/2023, 10:38

O polițistă din cadrul Secției 17, care, în primăvara anului trecut, a intervenit pentru aplanarea unui conflict provocat de liderul AUR, George Simion, în fața sediului Digi TV, se află acum în atenția procurorilor, după ce un bărbat pe care l-ar fi imobilizat împreună cu mai mulți colegi a murit la spital, grav rănit.

Eduard Giosu, în vârstă de 30 de ani, a murit la spital după ce, în dimineața zilei de 18 septembrie, a fost internat cu răni grave la cap, dar și mai multe echimoze pe corp. Moartea acestuia a produs, în presă, mai multe speculații legate de faptul că ar fi fost bătut de șase polițiști ai Secției 17.

Potrivit unor surse judiciare, în jurul orei 3.20, o persoană a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că un bărbat aflat doar în lenjerie intimă are un comportament agresiv și pare foarte dezorientat.

Inițial, la fața locului au ajuns, unul după altul, două echipaje ale Secției 17. Pentru că omul era în mod evident rănit, unul dintre agenți a solicitat intervenția unei ambulanțe. Deoarece tănărul nu se liniștea, polițiștii au încercat să-l imobilizeze, moment în care ar fi devenit violent și ar fi rănit-o pe polițista C.Ț. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că, în acel moment, femeia ar fi scos tonfa (baston cu mâner, n.r.) și l-ar fi lovit de mai multe ori.

Ulterior, individul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital, unde a fost intubat. În urma analizelor de sânge s-a stabilit că pacientul avea în organism mai multe droguri, între care cocaină, heroină și cannabis.

Inițial, a fost deschis un dosar penal care s-a aflat pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, însă, după decesul pacientului, ancheta a fost transferată la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Polițista ar avea un comportament agresiv

După moartea lui Eduard Giosu au apărut unele informații potrivit cărora bărbatul ar fi fost bătut crunt de șase dintre polițiștii veniți la fața locului și care, inițial, și-ar fi închis, în mod intenționat, bodycam-urile, detalii infirmate, însă, de oficialii Poliției Capitalei.

De altfel, surse apropiate anchetei au spus că imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zonă ar demonstra faptul că Giosu s-a lovit cu capul, în mod intenționat, de pereții clădirilor și de unele autoturisme și că, cel puțin până în acest moment, nu s-ar fi dovedit că moartea victimei ar fi fost produsă în urma unor eventuale lovituri primite de la polițiști.

Totuși, surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că C.Ț., polițista care l-ar fi lovit pe Giosu cu tonfa, ar fi lovit și în trecut unele persoane, care s-ar fi plâns de comportamentul agresiv al femeii.

La data de 18.05.2022, aceasta a fost filmată în timp ce intervenea, în fața sediului Digi TV, pentru alungarea din zonă a liderului AUR, George Simion, care făcea scandal deoarece, spunea el, i se refuza un drept la replică.

CITIȚI ȘI:

Bărbat bătut și sugrumat în mașina Poliției, după ce a fost prins fără mască în Centrul Vechi din București. A fost salvat de un echipaj SMURD! (EXCLUSIV)

EXCLUSIV | Luptător de la Penitenciarul Craiova, bătut cu bestialitate, într-un club, de fiul unui milionar, un polițist și mai mulți foști deținuți

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului