EXCLUSIV | Primele imagini cu Nelu Iordache, dus încătușat la DNA

EXCLUSIV | Primele imagini cu Nelu Iordache, dus încătușat la DNA
Primele imagini cu Nelu Iordache, dus încătușat la DNA
Publicat: 21/07/2021, 12:21
Actualizat: 21/07/2021, 15:20

Preluat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție chiar de pe Aeroportul ”Henri Coandă” din București, omul de afaceri Nelu Iordache a fost dus la sediul DNA pentru a fi audiat într-un alt dosar de corupție.

GÂNDUL prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, primele imagini cu omul de afaceri, în timp ce acesta este scos din mașină și intră – încătușat – în sediul DNA.

În luna martie a acestui an, omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat de magistrații Tribunalului București la 12 ani și 6 de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare, dar sentința nu este definitivă. Potrivit informațiilor furnizate de avocatul lui Nelu Iordache, acesta s-a aflat, o perioadă de timp, în Italia (mai multe detalii AICI).

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nelu Iordache că a înregistrat în contabilitatea unei firme ”achiziţii fictive de materiale publicitare”, iar prejudiciul rezultat a fost de 2 milioane euro.

”Acest contract ar fi generat, în sarcina societăţii, o obligaţie de restituire a sumei respective în favoarea lui Iordache, deşi în realitate firma nu a încasat niciodată vreun ban, în modalitatea de mai sus”, au transmis procurorii.

Nelu Iordache, coborând din mașină și îndreptându-se către sediul DNA

”Prin aceste demersuri, Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de Ali Imad”

Direcția Națională Anticorupție

Nelu Iordache este și ”bun de plată”

Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, primind și o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pentru delapidare. Însă omul de afaceri omul de afaceri mai avea o condamnare de 2 ani şi 6 luni cu suspendare, primită într-un alt dosar. În consecință, acesta ar avea de executat o pedeapsă totală de 12 ani și 6 luni de închisoare.

De altfel, și compania SC Bata Sky Imobiliare SA – fostă SC Blue Air Transport Aerian – este obligată să plătească o amendă penală de 30.000 lei.

Pe de altă parte, Nelu Iordache trebuie să plătească suma de 481.310 lei firmei Bata Sky Imobiliare SA.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase