EXCLUSIV | Probele ADN și armele rakeților care l-au torturat pe milionarul Nicorescu, distruse în incendiul de la camera corpurilor delicte

EXCLUSIV | Probele ADN și armele rakeților care l-au torturat pe milionarul Nicorescu, distruse în incendiul de la camera corpurilor delicte
Publicat: 15/10/2023, 09:00

Probele ADN ridicate de anchetatori din casa milionarului Dan Nicorescu, după ce a fost torturat și jefuit de doi rakeți basarabeni, ar fi fost distruse în incendiul care a făcut scrum camera corpurilor delicte a Poliției Capitalei. Chiar dacă, pe baza acestor probe, unul dintre autori a fost deja condamnat definitiv, un al doilea bărbat, care a participat la jaf împreună cu el, este încă de negăsit după ce a reușit să scape din încercuirea polițiștilor.

Incendiul care a distrus, în mare parte, probele păstrate în camera corpurilor delicte, situată în subsolul unei clădiri din Sectorul 6, ar fi compromis inclusiv materialul ADN lăsat în urmă de rakeții care l-au tâlhărit pe Dan Nicorescu în propria casă, dar și armele folosite de aceștia.

La data de 20 octombrie 2020, Serghei Rădean și un alt bărbat mascat, despre care se presupune că ar fi fost un anume Chioroglo, au intrat în vila omului de afaceri Dan Nicorescu, de pe Șoseaua Nordului.

Conform anchetatorilor, între orele 03:00 și 05:00, Nicorescu a fost amenințat cu pistolul și legat cu două perechi de cătuşe, de un scaun. Acesta a fost bătut până la leșin, stropit cu apă pentru a-și reveni în simțiri și electrocutat, după ce tâlharii i-au lipit de ceafă un aparat cu electroșocuri.

În timp ce-l torturau ca să spună unde își ține banii și bunurile de preț, unul dintre basarabeni i-a spus că există posibilitatea să-l ducă într-o pădure și să-l omoare, așa că nu merită să-și piardă viața pentru niște bani și niște obiecte.

Ulterior, moldovenii au plecat cu mai multe ceasuri, bijuterii și bani, valoarea totală a prejudiciului fiind stabilită la suma de 500.000 de euro.

Totodată, anchetatorii au stabilit că Rădean și oamenii lui au tâlhărit și alte persoane, în același mod, dar au aruncat în aer și două bancomate, după ce au folosit un exploziv denumit, generic, „pizza slide”.

Rădean și complicele său au fost localizați în trafic, însă numai Rădean a fost prins. Complicele său Chiorolgo a reușit să iasă din mașină și să dispară într-o pădure aflată la marginea drumului.

Probele ADN au ars în incendiul din 2 octombrie

Serghei Rădean a fost arestat și condamnat apoi definitiv la 11 ani de detenție, în timp ce Chiorolgo nu a ajuns niciodată în fața anchetatorilor.

În schimb, probele ADN, cagulele, răngile și restul instrumentelor pe care cei doi le-ar fi folosit la comiterea faptelor ar fi fost depozitate în camera corpurilor delicte din Strada Boișoara.

La data de 2 octombrie, clădirea în care se aflau aceste probe a luat foc. Pentru stingerea focului a fost nevoie ca pompierii să intervină cu 10 mașini. După lichidarea completă a incendiului, anchetatorii au constatat că cea mai mare parte a probelor fuseseră compromise. Printre acestea, spun sursele Gândul, s-ar fi aflat și cele ridicate în dosarul „Nicorescu”.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Pedeapsă dură pentru basarabeanul care l-a tâlhărit pe milionarul Dan Nicorescu. Cum a fugit complicele raketului de sub nasul polițiștilor

Înainte să fie jefuit, Dan Nicorescu își arătase pe Facebook o parte dintre ceasurile și bijuteriile de sute de mii euro! Avertismentul Poliției Române (EXCLUSIV)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb