EXCLUSIV | Surse: Ciprian Ciucu, „la cuțite” cu Nicolae Ciucă. Cum a „încălcat” șeful PNL București ordinul premierului de a se respinge bugetul lui Nicușor Dan. Ce spune Ciprian Ciucu

EXCLUSIV | Surse: Ciprian Ciucu, „la cuțite” cu Nicolae Ciucă. Cum a „încălcat” șeful PNL București ordinul premierului de a se respinge bugetul lui Nicușor Dan. Ce spune Ciprian Ciucu
Publicat: 07/02/2023, 13:18

Surse politice au precizat pentru Gândul că între președintele PNL București, Ciprian Ciucu, și șeful PNL – premierul Nicolae Ciucă, ar exista un conflict. Totul ar pleca de la faptul că la ședința în care s-a votat bugetul Capitalei, premierul le-ar fi cerut consilierilor să nu aprobe bugetul lui Nicușor Dan, iar președintele PNL București a intervenit peste șeful lui de partid și a cerut contrariul. În consecință, Ciprian Ciucu nu ar mai fi dorit de către premier pentru șefia PNL București.

Potrivit surselor Gândul, înainte de ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 3 februarie, în care s-a votat bugetul Capitalei, Nicolae Ciucă l-ar fi pus pe unul dintre șefii PNL să-i sune pe consilierii partidului din CGMB și le-ar fi transmis ordinul să nu voteze bugetul lui Nicușor Dan.

Exact înaintea ședinței în care s-a votat bugetul Capitalei, a sunat însă Ciprian Ciucu, care le-a transmis consilierilor PNL să voteze bugetul, dar cu amendamente propuse de liberali.

Practic, Ciprian Ciucu ar fi trecut peste ordinul șefului cel mare, Nicolae Ciucă, dar totodată a reușit să-l ajute pe Nicușor Dan, în ciuda faptului că nu are o relație foarte bună cu primarul general.

În aceste condiții, potrivit surselor Gândul, Ciprian Ciucu nu ar mai fi în grațiile liderului PNL.

Ciprian Ciucu: „Nu este adevărat”

Contactat de jurnaliștii Gândul, Ciprian Ciucu susține că președintele de partid nu a intervenit în problemele CGMB.

„Nu este adevărat, președintele nu se bagă în problemele Consiliului. Și nici nu am un conflict cu domnia sa. În ceea ce privește bugetul, eu i-am cerut lui Nicușor Dan cele 10 puncte, pentru care nu aveau toate finanțare în buget. În consecință, am cerut bani mai mulți prin amendamente. Asta a fost discuția mea cu colegii din CGMB înainte de ședință”, a declarat Ciprian Ciucu pentru Gândul.

Bugetul Capitalei pe 2023 a fost votat pe 3 februarie cu 29 de voturi „pentru” și zero „împotrivă”, de către USR, PNL și PMP. Cei de la PSD au părăsit sala înainte de vot.

Consilierii PNL nu ar fi votat bugetul dacă nu se aprobau amendamentele cerute de ei, fapt confirmat și de către Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Stelian Bujduveanu, PNL: „Propunerea de buget a Primarului General a avut câteva lacune”

Stelian Bujduveanu a declarant vineri că propunerea de buget a Primarului General a avut câteva lacune.

„Propunerea de buget a Primarului General a avut câteva lacune, pe care PNL le-a corectat astăzi, când s-a votat bugetul Capitalei. Consilierii generali PNL au solicitat și au obținut finanțare pentru obiective concrete, adică nevoi imediate ale oamenilor: de astăzi sunt bani pentru transport public mai civilizat, străzi mai bune, iluminat public și noi locuri de parcare”, declara Stelian Bujduveanu.

Buget de 11,3 miliarde de lei

Proiectul de buget s-a aflat în dezbatere publică, iar aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase