EXCLUSIV | Temutul Bebino din Berceni, condamnat la 10 de ani de închisoare pentru un atac de tip mafiot. Rivalii acestuia nu au întârziat să profite

EXCLUSIV | Temutul Bebino din Berceni, condamnat la 10 de ani de închisoare pentru un atac de tip mafiot. Rivalii acestuia nu au întârziat să profite
Marius Alecu, zis Bebino, este considerat drept unul dintre cei mai periculoși interlopi din Capitală
Publicat: 18/06/2023, 08:00

Marius Alecu, zis Bebino, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că a pus la cale o răzbunare de tip mafiot împotriva unui alt membru al lumii interlope care ar fi colaborat cu anchetatorii în dosarul în care el era judecat pentru tentativă de omor. Condamnarea lui Bebino a provocat reacții în lumea interlopă din București, iar unii dintre rivalii săi au început să-l amenințe pe platformele de socializare.

Marius Alecu, zis Bebino, a devenit cunoscut publicului larg în vara lui 2019, când s-a bătut, pe un tren viran din Văcărești, Sectorul 4, cu Nicușor Dumitrescu, alias Bibiloi. Lupta, din care Bebino a ieșit învingător după ce și-a snopit adversarul, a fost filmată, iar imaginile au ajuns în presă.

De atunci, acesta a devenit un membru important al grupării Sportivilor și a fost supranumit King Kong din Berceni, după fizicul său impresionant.

Notorietatea a venit, însă, la pachet, cu o mulțime de probleme, în condițiile în care Bebino a început să intre în conflict cu mai mulți interlopi cunoscuți. Acesta s-a certat cu Mircea Nebunu și fratele lui, Valentin, considerați liderii de facto a ceea ce a mai rămas din temuta grupare a Sportivilor, cu Robert Bușe, zis Robert al lui Ioc, pe care l-a lăsat inconștient după ce l-a bătut în apropierea fostului cinematograf „Cultural”, din Berceni, dar și cu temutul traficant de droguri Marian Bejan.

Dintre toți rivalii săi, acest Marian Bejan jurase să se răzbune, în condițiile în care Bebino îi agresase iubita în fața toaletei unui club de lux din București.

Ca urmare, Bejan ar fi plătit mai mulți cuțitari, din zona Tei Toboc, să-l înjunghie pe interlopul din Berceni. În ianuarie 2020, Bebino a fost atras în curtea lui Cezar Petcu, zis Joe, sub pretextul organizării unui grătar. Bărbatul a dat curs invitației și a mers însoțit de un prieten, Marian Romeo Mitică, zis Mari Chioru.

Mari Chioru, atacat de Bebino și oamenii lui

Când Joe și oamenii săi au scos macetele, unul dintre atacatori, Florin Împușcatu, a fost tăiat la gât. Ulterior, Bebino a fost înjunghiat pe tot corpul, pierzându-și inclusiv două degete. Polițiștii care au instrumentat dosarul au stabilit că Împușcatu ar fi fost tăiat de Bebino, cu toate că acesta din urmă a susținut tot timpul că tânărul a fost rănit, din greșeală, chiar de către prietenii lui.

Totuși, pentru că Mari Chioru l-a indicat pe el drept autor al tentativei de omor, Bebino a început să pună presiune pe fostul său amic, pentru a-l convinge să-și schimbe declarațiile.

Speriat, Chioru a fugit sub aripa ocrotitoare a lui Mircea Nebunu, care a luat atitudine și a început să-i trimită lui Bebino mesaje războinice. Acesta din urmă nu s-a lăsat intimidat și i-a distrus mașina lui Chioru. Mai mult, împreună cu mai mulți indivizi, ar fi intrat, cu forța, în locuința bărbatului și l-ar fi amenințat cu cuțitele.

Victima a făcut plângere, iar la data de 24 august 2021, polițiștii bucureșteni ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente l-au ridicat pe Bebino, împreună cu un presupus complice. Acuzațiile au fost de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, influențare a declarațiilor, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Bebino a fost achitat pentru acuzația de influențare a declarațiilor, însă a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru acuzația de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, la care s-a adăugat un spor de un an și o pedeapsă mai veche, de 2 ani și 8 luni, pronunțată în 19 noiembrie 2019, de magistrații Judecătoriei Sectorului 5 și rămasă definitivă în 23 octombrie 2020, printr-o decizie a instanței Curții de Apel București.

Interlopii vor să se bată în vamă

Ca urmare, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au decis să-l condamne pe Marius Alecu la 10 ani de detenție. Sentința nu este, însă, definitivă și poate fi atacată la Tribunalul București.

Condamnarea lui Bebino nu a trecut neobservată de unii dintre rivalii săi. Astfel, atât Mircea Nebunu, cât și fratele său, Vali Băluș, au avut intervenții pe platformele de socializare, în care l-au amenințat și jignit. Cei doi nu s-au ferit să posteze mesajele, deși sunt urmăriți internațional.

La rândul său, cel poreclit și King Kong i-a invitat să se bată cu el, la graniță, chiar în punctul de frontieră, pentru a-și rezolva problemele „bărbătește”.

În același timp, Bebino i-a spus lui Vali Nebunu că știe despre el că locuiește pe teritoriul Spaniei, unde, ca să câștige bani, „fură din magazine miere de alun”.

Un alt personaj care a ținut să-l amenințe public pe Bebino a fost Robert Ioc. Acesta l-ar fi anunțat că intenționează să-l taie, însă, ulterior, ar fi șters postarea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului