Temutul interlop Costeluș Litrașu, artizanul masacrului de la Chiajna, a ieșit din închisoare. Cum l-au întâmpinat acoliții săi

Publicat: 29/02/2024, 07:00
Actualizat: 29/02/2024, 20:56

Cel mai periculos interlop ilfovean, Constantin Raiciu, zis Costeluș Litrașu, a fost plasat în arest la domiciliu. Litrașu este artizanul masacrului de la Chiajna, din iulie 2020, când, ajutat de mai mulți complici, și-a atacat cu săbii, cuțite, dar și cu o armă de foc doi rivali. Scena sângeroasă a avut loc ziua în amiaza mare, după ce mașina în care se aflau cei doi a fost blocată în trafic de atacatori. Vestea că Litrașu s-a întors acasă, chiar dacă doar în arest la domiciliu, a fost primită cu entuziasm în anturajul său. În cinstea liderului interlop, prietenul lui, Alexandru Stoica, zis Aticu, a postat un videoclip pe TikTok, însoțit de un mesaj de bun venit.

Sărbătoare mare la Chiajna, după ce liderul interlop Constantin Raiciu, zis Costeluș Litrașu, s-a întors acasă. Magistrații au dispus înlocuirea măsurii arestării lui Constantin Raiciu, zis Costeluș Litrașu, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

”Pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Desemnează ca organ de supraveghere I.P.J. Ilfov – Post de Poliţie Chiajna, în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul inculpatul. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu inculpaţii, părţile civile şi martorii din prezenta cauză. În baza art.221 alin.4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului Raiciu Costel Constantin că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, se arată în decizia instanței.

Acoliții lui Litrașu s-au grăbit să marcheze așa cum se cuvine întoarcerea ”șefului”. Prietenul său, Alexandru Stoica, zis Aticu, a postat un videoclip pe TikTok, însoțit de un mesaj de bun venit.

”Bine ai venit, acasă! Fratele meu, puterea mea!”, a scris Aticu la o fotografie făcută împreună cu Litrașu, postată pe un fundal muzical sugestiv: maneaua ”Șefu-i șef”, cântată de Florin Salam și Tzancă Uraganu.

”Pe strada mea eu fac lege/Nici pe zebră nu se trece/Nici măcar la colțul străzii/Îi dau pe mâna brigăzii/Șefu-i șef și-n pielea goală/Valoarea mea n-o face haina”, sunt versurile care completează fotografia.

Una din victimele sale a fost în comă indusă

Costeluș Litrașu a fost cel care a orchestrat conflictul sângeros din Chiajna, din vara anului 2020, când liderul interlop și vărul său, Sorin Raiciu, însoțiți de mai mulți complici, au atacat în plină zi doi rivali. Atacul a avut loc după un scenariu desprins parcă din filme. Mașina în care se aflau Liviu Iordan și Călin Pană a fost blocată în trafic, ziua în amiaza mare, cei doi fiind grav răniți după ce au fost atacați cu săbii, cuțite, dar și cu o armă de foc.

Liviu Iordan a ajuns la spital cu multiple fracturi și răni deschise, motiv pentru care medicii au considerat că, cel mai bine, ar fi să-i inducă starea de comă pentru a-i proteja viața.

Miza încăierării a fost una electorală, în condițiile în care urmau alegerile locale, iar cei doi sunt cunoscuți ca apropiați ai primarului Mircea Minea, unul dintre cei mai longevivi edili, care atunci candida pentru al șaptelea mandat consecutiv.

În timpul atacului din Chiajna, Liviu Iordan a suferit răni faciale grave și poartă încă un dispozitiv special care îi susține dantura, în timp ce Călin Pană nu-și mai poate mișca în mod natural unul dintre brațe și nu mai are voie să se spele pe cap cu apă caldă.

În timpul procesului, prezenți în sala de judecată, Liviu Iordan și Călin Pană au arătat că autorii atacului continuă să-i amenințe și să-i hărțuiască.

Cu toate acestea, magistrații au considerat că Litrașu, condamnat pentru omor în trecut și care a pus bazele unei grupări extrem de periculoase, după ce i-a adus lângă el pe Aticu și pe Marius Alecu, alias Bebino, poate fi plasat în arest la domiciliu.

Măcel la Tărtășești, la ziua nepotului fostului primar

Numele interlopului Costeluș Litrașu este legat de mai multe conflicte sângeroase. Chiar anul acesta, în luna ianuarie, un bărbat a fost împușcat în picior în timp ce se afla pe Strada Rezervelor, din Chiajna, în urma unui conflict spontan. Incidentul ar fi avut loc pe fondul unui conflict mai vechi, care ardea mocnit, între Bebino și Marius Costea, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Țâru, trimis în judecată, în stare de libertate, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Bebino și prietenul său Alexandru Stoica, zis Aticu (care este și unul dintre finii lui Nuțu Cămătaru) au mers la un restaurant din Chiajna frecventat de lumea interlopă. Acolo, aceștia ar fi avut un conflict cu mai mulți dintre oamenii lui Țâru. Incidentul ar fi început în interiorul localului și a continuat în stradă.

În martie 2023, a fost măcel în toată regula și în Tărtășești, la doar câțiva kilometri de București, când Bebino, Aticu și Litrașu au fost printre protagoniști. S-a întâmplat la ziua nepotului ex-primarului localității, Ion Rusu, chiar în localul deținut de fostul edil și fratele lui, Viorel.

În mijlocul petrecerii, în local au dat buzna, neinvitați, Costeluș Litrașu, Aticu, Bebino și Victor Barbu, cel care l-a tăiat pe Elvis Pian acum câțiva ani.

Scandal cu pistoale și cuțite

Cei patru au acaparat lăutarul, nimeni altul decât Luis Gabriel, care le cânta la masă. În momentul în care sărbătoritul i-a cerut artistului să cânte pe scenă, s-a dezlănțuit iadul.

Interlopii au scos cuțite și pistoale cu glonț, iar unul dintre bătăuși l-a lovit cu un baston telescopic din metal în cap pe Marius Rusu, fratele sărbătoritului, care s-a ales cu șapte copci.

În timpul scandalului, Litrașu a primit și el o lovitură în plin de la unul dintre invitați și ar fi rămas inconștient.

Constantin Raiciu a fost trimis în judecată în mai multe dosare, dintre care unul îl vizează pe un dezvoltator imobiliar important, pe care acesta l-ar fi șantajat și amenințat cu moartea.

CITEȘTE ȘI:

Mărturia șocantă a unei tinere care a asistat la masacrul din Chiajna: L-au împușcat pe fratele meu și apoi l-au măcelărit cu săbiile! – VIDEO

EXCLUSIV | Detalii uluitoare din spatele scandalului de la Chiajna. Bebino și Aticu, atacați de bărbatul care l-a snopit și pe ginerele lui Ceaușescu

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice