EXCLUSIV | Doi foști parteneri de afaceri se luptă pentru 30.000 €: ”Am crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar!”/ ”Am avut o înțelegere…”

EXCLUSIV | Doi foști parteneri de afaceri se luptă pentru 30.000 €: ”Am crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar!”/ ”Am avut o înțelegere...”
Publicat: 30/05/2023, 10:43
Actualizat: 30/05/2023, 10:47

Claudiu Petre, un cunoscut om de afaceri român, este în pericol de a fi executat silit după ce, de mai bine de doi ani, nu ar achitat o datorie față de o firmă cu care avut încheiat un contract pentru furnizarea de echipament de protecție. În contextul pandemiei de coronavirus, între firma NHB BERTEEA EOOD RUSE SUCURSALA BUCUREȘTI  – al cărei administrator este Elena Magda Petre, soția omului de afaceri Claudiu Petre – și firma BLUE TEXTILE ATELIER SRL, condusă de Sorina Mireanu, a avut loc o vânzare de mărfuri, numai că plata care urma a fi efectuată nu a mai avut loc.

În astfel de condiții, Sorina Mireanu cere executarea silită a firmei NHB BERTEEA EOOD RUSE SUCURSALA BUCUREȘTI pentru suma de 154.642, 50 lei, reprezentând facturi neîncasate în perioada 01.01.2022 – 22.06.2022.

În data de 18.11.2022, firma NHB a emis un bilet la ordin în valoare de 130.000 lei, scadent la data de 18.02.2023, asumându-și achitarea parțială a debitului restant. Numai că, surpriză!, valorificarea biletului la ordin nu a putut fi realizată, din cauza ”fondurilor insuficiente”.

Trebuie precizat că, în relațiile comerciale, un bilet la ordin reprezintă unul dintre principalele instrumente financiare de plată prin intermediul cărora entitățile își asigură o garanție pentru recuperarea anumitor sume de bani. Practic, biletul la ordin înseamnă o recunoaștere a datoriei pe care debitorul o are față de creditorul său.

Gândul prezintă, în exclusivitate, atât punctul de vedere al Sorinei Mireanu, cât și pe cel oferit de omul de afaceri Claudiu Petre.

”Au trecut peste doi ani și nu am mai văzut niciun ban, am fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV”

În exclusivitate pentru Gândul, Sorina Mireanu spune că firma NHB BERTEEA EOOD RUSE SUCURSALA BUCUREȘTI s-a numărat printre clienții firmei sale în timpul pandemiei de coronavirus, pentru că firma administrată de soția omului de afaceri Claudiu Petre ”avea contracte cu spitalele” și cumpăra marfa – uniforme/echipamente de protecție, aduse din Turcia – de la firma sa, BLUE TEXTILE ATELIER SRL.

Inițial, această relație de afaceri a funcționat, însă, la un moment dat, Claudiu Petre i-ar fi spus Sorinei Mireanu că nu mai dispune de bani pentru a achita marfa cumpărată, motiv pentru care o roagă pe aceasta să plătească, urmând ca – în cel mai scurt timp – să îi achite datoria. Ceea ce nu s-a mai întâmplat, însă, iar Sorina Mireanu a primit, între timp, și o veste-șoc. A fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV și urmează a efectua, în Turcia, tratamente costisitoare, fiind necesar ” fiecare bănuț disponibil”.

Eu am o firmă unde produc uniforme și echipamente de lucru. În perioada pandemiei de coronavirus am făcut și distribuție de uniforme/echipamente de protecție. Printre clienți i-am avut și pe NHB, care au contracte cu statul. Domnul Claudiu Petre – soția sa este administratorul firmei NHB – avea contracte cu spitalele și cumpăra marfă de la mine.

Am avut o relație cât se poate de OK cu dumnealui, îmi plătea marfa, eu i-o aduceam din Turcia. Numai că, la un moment dat, a spus că nu mai are bani, m-a rugat să plătesc eu marfa, promițând că îmi va da banii într-o săptămână, două, trei.

Au trecut peste doi ani și nu am mai văzut niciun ban. L-am tot sunat, l-am rugat să se achite de datorie, apoi a intervenit și o situație medicală nedorită. Am fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV. A fost o veste-șoc.

L-am rugat din nou să îmi achite datoria respectivă, am apelat la latura umană, crezând că va înțelege, acum am nevoie de fiecare bănuț disponibil pentru tratamentul pe care urmează să îl fac în Turcia, chiar dacă – după părerea medicilor – nu se mai poate face mare lucru. Dar refuz să abandonez lupta. Am 38 de ani, un copil de 5 ani, sunt despărțită de tatăl copilului, domnul Claudiu Petre știe această situație”, povestește Sorina Mireanu.

Extras din cererea de executare silită a firmei NHB Berteea

” L-am crezut om de cuvânt. Cred că a premeditat totul…”

În continuare, Sorina Mireanu a mai declarat că omul de afaceri Claudiu Petre dispune de resurse financiare indiscutabile, iar faptul că nu dorește să se achite de datoria aproximativ 30.000 euro nu este decât o ”răutate”.

În consecință, executarea silită a firmei NHB este ultima soluție, mai spune Sorina Mireanu, cu atât mai mult cu cât toate promisiunile făcute, repetat, de Claudiu Petre s-au dovedit a fi doar cuvinte lipsite de acoperire.

L-am rugat omenește, știind că este un om potent financiar. Are un domeniu pe nu-știu-unde, avea un Maserati de o sută și ceva de mii de euro cu care venea la întâlniri, mai avea încă mașină de peste o sută de mii de euro, faptul că nu dorește să achite datoria este, cumva, o răutate. Nu-mi pot imagina altceva.

În ultimă instanță, am apelat la avocați pentru executare silită. Până acum două luni, când am aflat de boală, vorbeam frecvent cu el la telefon, pe urmă nu a mai răspuns. Am tras de el doi ani, mereu îmi spunea că urmează să se rezolve: Acum, acum, mâine, poimâine. Și am tot crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar. Cred că totul a fost doar un joc, să îi intre în cont banii de la stat și gata. M-a dus cu vorba.

L-am crezut om de cuvânt. Cred că a premeditat totul, înțeleg acum că nu pot lua nimic din firma NBH, din cauză că și-a cam scos totul din firmă. Acum din cauza bolii, eu nu mai am nici timp la dispoziție, iar el nici nu mai răspunde. Îmi povestea că are relații sus-puse, eu nu vreau decât să își achite datoria față de firma mea”, a declarat Sorina Mireanu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Or, așa cum rezultă din cuprinsul biletului la ordin BREL3AA 0712774, debitoarea NHB, în calitate de emitent, și-a asumat obligația de a achita suma de 130.000 lei, în beneficiul Subscrisei, suma reprezentând contravaloarea marfă.

(…) Toate datele de identificare necesare, precum și data scadenței, locul executării și semnăturile olografe se regăsesc în cuprinsul Biletului la ordin, fiind îndeplinite toate condițiile de formă și fond prevăzute de legea specială.

Menționăm faptul că suma prevăzută în Biletul la ordin anterior menționat nu a putut fi încasată de către Subscrisa din oricina insuficienței fondurilor disponibile în contul debitoarei, astfel cum rezultă din documentul în care este comunicat refuzul băncii de valorificare a Biletului la ordin”, se menționează în cererea de executare silită.

Vom soluționa problema așa cum va decide instanța”

La rândul său, omul de afaceri Claudiu Petre a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că a existat o ”înțelegere”, anume aceea de a fi vândută ”marfă”, numai că vânzarea nu s-a perfectat, iar Sorina Mireanu ”s-a răzgândit” și acum ”vrea banii”.

”Conflictul” se va rezolva în instanță, a mai spus Claudiu Petre, iar ”problema” va fi rezolvată în funcție de decizia judecătorilor.

”Noi am avut o înțelegere, să vindem niște marfă. Ea (n.red. – Sorina Mireanu) s-a răzgândit și vrea banii. Marfa nu s-a vândut. Marfa înapoi nu o mai vrea, în fine… Oricum, nici nu este ea administratorul firmei (n.red. – care cere executarea silită), este fostul său soț.

Ne vedem în instanță, vedem ce spune instanța, am să îi dau bani, îi dau, nu am să îi dau bani, nu îi dau. E foarte simplu. Acea marfă nu este vândută, este o asociere, trebuie să o vindem împreună și dumneaei vrea banii, fiindcă are nevoie. Am înțeles, toată lumea are nevoie.

Eu am vorbit cu fostul soț al dumneaei, cel care administrează firma (n.red. – Blue Textile Atelier SRL), de altfel, am lămurit lucrurile. Vom soluționa problema așa cum va decide instanța, logic”, a declarat Claudiu Petre, în exclusivitate pentru Gândul.

”Nu a existat acea înțelegere…”

Contactată de Gândul, în urma declarației omului de afaceri Claudiu Petre, Sorina Mireanu a ținut să specifice că o astfel de ”înțelegere” nu a existat niciodată.

Nu a existat acea înțelegere… Nu există nici măcar un mesaj din care să reiasă acest lucru. Au fost comenzi ferme, fără o astfel de discuție.

Și, referitor la firma Blue Textile Atelier SRL, țin să precizez că eu sunt administrator în firmă.  Fostul soț a rămas ca și asociat. Firma fiind luată pe fonduri europene la un moment dat”, a declarat Sorina Mireanu.

NHB BERTEEA, peste 100 de contracte cu statul român

Firma NHB BERTEEA EOOD RUSE SUCURSALA BUCUREȘTI a fost înființată pe date de 1 martie 2019 și este condusă, în calitate de administrator, de soția omului de afaceri Claudiu Petre.

Potrivit termene.ro, firma a avut, în anul 2021, o cifră de afaceri de 2.964.040 RON, obiectul de activitate fiind ”fabricarea produselor farmaceutice de masă” și… ”lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”.

Elena Magda Petre este, în același timp, asociat/administrator la încă trei firme, dar și membru al unei asociații familiale înființată împreună cu soțul său, omul de afaceri Claudiu Petre

În ceea ce privește contractele obținute prin SEAP, firma NHB bifează nu mai puțin de 101 contracte câștigate prin ”cumpărare directă” și încheiate cu mai multe spitale din țară sau București, dar și cu Ministerul Apărării Naționale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Serviciul de Ambulanță Constanța/Prahova, Direcția de Sănătate Publică Bacău etc.


Citește și:

EXCLUSIV | Puiu Popoviciu, după ce CAB i-a suspendat pedeapsa din dosarul ”Băneasa”: ”Normalitate, sper să am în sfârșit o judecată dreaptă”  

ULTIMA ORĂ | Curtea de Apel București suspendă pedeapsa de 7 ani primită de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Dosarul a fost trimis spre rejudecare

EXCLUSIV | Plângere penală la DNA pe numele lui Nicușor Dan. Edilul Capitalei, acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență

EXCLUSIV | Nicușor Dan, o nouă ”victorie” care nu există. Avocat: ”O interpretare fără nicio bază legală, administrația nu se face după chef”

EXCLUSIV VIDEO| ”Război” lângă Paradisul Verde. Cristian Țânțăreanu, acuzat de șantaj: ”Profită și face tot ce vrea”/ Cum reacționează omul de afaceri

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic