EXCLUSIV | Un colaborator al DIICOT și DGPI, în stare gravă după ce a fost bătut, în pușcărie, de oamenii lui Fane Vancică

EXCLUSIV | Un colaborator al DIICOT și DGPI, în stare gravă după ce a fost bătut, în pușcărie, de oamenii lui Fane Vancică
Florin Romeo Graur (tricou roșu) a fost grav rănit după ce ar fi fost bătut, în închisoare, de oamenii lui Fane Vancică
Publicat: 28/12/2023, 07:00

Un fost colaborator al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) și DIICOT a fost la un pas de moarte după ce a fost bătut, în Penitenciarul Rahova, de oamenii liderului interlop Fane Vancică. Deși ar avea încă sânge în plămâni, medicii Spitalului Universitar de Urgență București ar fi refuzat să-l interneze și l-ar fi trimis înapoi la închisoare.

Fost patron al unei fabrici de confecții, Florin Romeo Graur a căzut în patima drogurilor, iar în numai câțiva ani a rămas fără nimic. Pe acest fond, bărbatul ar fi devenit un informator important pentru structurile specializate în combaterea crimei organizate, dar, la nevoie, ar fi fost folosit și de serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Surse din anturajul lui Graur au declarat, pentru Gândul, că bărbatul ar fi fost recrutat de autorități încă din cursul anului 2016. Acesta ar fi afirmat că liderul interlop Vasile Boșnigeanu, zis Americanu, i-ar fi povestit, la băutură, că plătește un șef din Poliția Călărași.

În acest context, Graur ar fi colaborat cu ofițeri din cadrul DGPI, iar polițistul respectiv ar fi făcut obiectul unei cercetări disciplinare, în urma căreia ar fi fost transferat la Poliția Câmpina.

Violențe în serie

Totodată, sursele citate susțin că Florin Romeo Graur i-a sprijinit pe procurorii DIICOT să-l bage în arest pe Iorgu Ionescu, zis Talanu, un cunoscut interlop din Brăila. Tot Graur ar fi ajutat și la prinderea și arestarea preventivă a lui Mihai Soare, fiul omului de afaceri constănțean Nicu Soare.

În cele din urmă, în luna septembrie acestui an, Graur a intrat și el la închisoare, după ce, pe fondul consumului de droguri, și-a bătut și înjunghiat iubita. Sursele Gândul susțin că, ajuns la sapă de lemn, bărbatul a încercat s-o determine să se prostitueze, însă aceasta a refuzat, iar el a devenit violent.

Arestat preventiv, Graur a fost încarcerat în arestul Secției 12, unde ar fi intrat în sevraj și s-ar fi luat la bătaie alți doi arestați. În urma incidentului, bărbatul a fost mutat la Penitenciarul Rahova.

Aici, spun sursele citate, ar fi continuat să se încaiere cu alți pușcăriași, motiv pentru care ar fi acumulat nu mai puțin de opt rapoarte de incident.

Deținutul ar fi avut hemoragie internă

La un moment dat, la curtea de aer, Graur ar fi sărit și la celebrul lider interlop Cami Niță, zis Fane Vancică. Acesta din urmă nu era singur, iar persoanele care îl însoțeau l-ar fi bătut crunt pe Florin Romeo Graur. În urma loviturilor încasate, o coastă i s-ar fi rupt și i-ar fi străpuns plămânul, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal.

Deși era în stare gravă, deținutul ar fi fost tratat la unitatea medicală a penitenciarului. Apropiații acestuia susțin că, deși plămânul rănit încă mai sângerează, Graur este ținut în continuare după gratii fără să fi primit vreun ajutor din partea procurorilor și ofițerilor DGPI pe care i-ar fi sprijinit.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Frații Tate și-au montat uși inteligente, de frica DIICOT. Vila din Pipera s-a transformat într-o fortăreață digitală

EXCLUSIV | Documentul care detonează dosarul lui Godei! Avocatul ”azilelor groazei” se contrazice cu DIICOT și INML

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Lege nouă pentru românii cu COPII. S-a dat total INTERZIS de marți, 30 aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?