EXCLUSIV VIDEO | Avocatul Hells Angels răstoarnă acuzațiile procurorilor cu imagini nemaivăzute din ziua scandalului. “Nu a fost tentativă de omor”

Dosarul „Hells Angels”, așa cum este cunoscut în mass-media, vizează infracțiunea gravă de tentativă de omor calificat, săvârșită, așa cum afirmă procurorul de caz, de către șapte membri ai grupării de motocicliști care, în seara de 14 iunie, l-au agresat, prin loviri repetate, pe patronul restaurantului La Negra, din Sectorul 3, Dragoș Furtună, provocându-i acestuia mai multe leziuni, una dintre ele fiind de înjunghiere în picior cu un cuțit.

Până acum, în lipsa imaginilor care au fost surprinse de camerele de supraveghere de la locul agresiunii și în baza unor declarații de martor, informația care a circulat și a oripilat opinia publică a fost aceea că patronul restaurantului, din gruparea rivală de motocicliști Bandidos, ar fi fost lovit, în mod repetat, cu ciocanul în cap.

A fost sau nu tentativă de omor calificat, așa cum susține Parchetul, care a avut câștig de cauză la instanță când a cerut arestarea preventivă a membrilor Hells Angels care l-au lovit pe Dragoș Furtună? Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din apropierea locului unde omul de afaceri a căzut și a fost apoi lovit de mai mulți motocicliști din Hells Angels au fost analizate, la GÂNDUL EXCLUSIV, împreună cu Mihai Drăgan, avocatul a cinci dintre cei șapte inculpați din dosar.

Aspectul cel mai grav din esența acuzațiilor este că Dragoș Furtună ar fi primit, susțin procurorii, lovituri de ciocan în cap. Avocatul Mihai Drăgan susține însă că, din imaginile pe care Gândul le prezintă în exclusivitate, motociclistul Hells Angels care are un ciocan într-o mână și îl atacă pe omul de afaceri căzut la pământ, nu îl lovește în cap, ci în mâna în care ar avea un pistol.

“Niciuna dintre loviturile de ciocan nu vizează sau nu lovește fața sau capul”

Întrebat dacă acreditează ideea că la restaurantul La Negra a avut loc un conflict care nu ar fi degenerat în agresiunea care a avut loc asupra lui Dragoș Furtună, avocatul Mihai Drăgan spune că acest lucru reiese inclusiv din declarațiile date de omul de afaceri la dosar, atunci când recunoaște că a tras cu un pistol cu gaze lacrimogene asupra “vizitatorilor” de la Hells Angels.

„O spune chiar domnia sa (n.r.-victima Dragoș Furtună), în declarație. Deci, în declarații, domnul Furtună admite faptul că dumnealui a tras înainte să fie lovit sau să se încerce lovirea sa, pentru că i s-au părut persoanele respective agresive. Deci, nimeni nu l-a lovit, nimeni nu l-a scuipat, că s-or fi înjurat, recunoaște și Furtună că s-au înjurat. Dar, încă o dată, ce treabă ai tu să te deplasezi pe mijlocul străzii, să-i interceptezi pe acei oameni care treceau pe stradă și să înjuri?

Dumnealui susține că nu are nicio legătură cu Hells Angels, Bandidos sau cum vreți să îi mai spuneți. Domnii care sunt inculpați în acest dosar, la fel spun, că a fost un conflict spontan: «Noi nu îl cunoaștem pe acest băiat, pur și simplu am văzut că a existat o discuție care a degenerat și ne-am băgat, practic, pentru prietenul nostru».

Asta pentru că omul respectiv avea un pistol în mână, iar imaginile cu agresiunea efectivă despre care vorbim, care a durat 20 de secunde, sunt niște imagini în care se vede foarte clar că, în cel puțin trei rânduri, se încearcă smulgerea pistolului din mână, pentru că, practic, asta s-a urmărit.

Dacă ar fi fost tentativă la omor – și cu asta chiar închei și cred că este argumentul forte -, ați observat că agresiunea a încetat fără să intervină nimeni. Pentru telespectatori, aș vrea să-mi confirmați sau să îmi infirmați ceea ce afirm eu, faptul că nimeni nu-l trântește, pur și simplu s-a împiedicat.

Și este lovit cu picioarele, este foarte adevărat. Unii dau două picioare, alții mai vin și dau câte un pumn sau două. Băiatul în alb, de exemplu, cu șapcă albă, pentru două picioare, stă deja arestat de o lună. Și intervine un domn (Marius Florian Oneață – n.r.) care se vede acum blurat, este adevărat, care dă trei lovituri de ciocan. Puteți să confirmați sau să infirmați două aspecte cu privire la aceste lovituri de ciocan: niciuna dintre loviturile de ciocan nu vizează sau nu lovește fața sau capul”, a explicat avocatul Dragoș Furtună.

”Loviturile de ciocan au vizat mâna, nu să o rupă, ci să îi dea peste pistol”

Din toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere, prezentate în exclusivitate de Gândul, cele care privesc scenele de violență după ce Dragoș Furtună se împiedică și cade pe caldarâm devoalează și momentele în care inculpatul Marius Oneață dă de trei ori cu ciocanul, doar că aceste lovituri se duc direct către mâna în care Furtună ținea strâns pistolul cu care trăsese asupra celor de la Hells Angels, după schimbul de înjurături din debutul incidentului.

La dosar, însă, un martor pe nume Ciocan afirmă că a văzut când a fost lovit Dragoș Furtună ”cu ciocanul de patru-cinci ori în cap”.

Avocatul Mihai Drăgan a explicat, în timpul derulării imaginilor, aspecte de care nu au ținut cont nici procurorul, nici judecătorul care a decis arestarea celor cinci inculpați din dosarul ”Hells Angels” pe care acesta îi apără.

“Este foarte importantă poziția ciocanului. Ciocanul respectiv, să zicem, dacă era îndreptat spre față și devia ceva către mână, era o discuție, dar ciocanul chiar este îndreptat spre mână – mă refer la partea teșită, cu se lovește. (…)

Înainte de prima lovitură de ciocan, veți observa faptul că domnul Oneață dorește să lovească și se oprește, tocmai pentru că domnul Furtună a dat cu mâna și era posibil să îl lovească în cap. Deci, pur și simplu ridică ciocanul și se oprește, ca să nu existe un asemenea pericol.

A doua chestiune – puteți să confirmați, că ați văzut certificatul medico-legal -, această persoană aflată la pământ, Furtună, deși a fost bătut de șapte persoane, nu are o unghie ruptă. Deci, nu are o fractură, nu are un dinte scos, nu are o unghie ruptă la propriu, pur și simplu sunt niște excoriații și niște vânătăi, și atât.

Din punctul acesta de vedere, loviturile cu ciocanul au fost de o intensitate mică și, tocmai de aceea, au vizat mâna, și n-au vizat mâna să o rupă, au vizat să-i dea peste pistol”, susține avocatul.

Concluzii medicale care ridică suspiciuni

Un alt aspect care ridică semne de întrebare și care a fost pus în discuție cu avocatul Mihai Drăgan este cel legat de fișa medicală de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” și fișa cu concluziile preliminare ale medicului legist de la Institutul Național de Medicină Legală.

Primul diagnostic:  ”În cauză a fost depus înscrisul medical, eliberat de medicii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență «Sfântul Pantelimon», privind examinarea medicală a persoanei vătămate Furtună Octavian Dragoș Andrei, fiind stabilit următorul diagnostic la prezentare: policontuzii prin agresiune fizică – afirmativ. TCC minor grad zero, plagă scalpată vertex, contuzie umăr drept, plagă tăiată gambă dreaptă, plagă excoriată cot stâng”.

Avocatul Mihai Drăgan susține că traumatismul cranio-cerebral minor consemnat în fișa medicală a lui Dragoș Furtună „înseamnă fără urmări”, iar plaga din frunte era de la căzătură, când s-a lovit, probabil, de bordura de la marginea trotuarului, pentru că niciuna dintre loviturile de ciocan nu a vizat sau nu a fost la fața sau la cap.

“Deci, ați observat că a căzut pe asfalt și a căzut nefiind împins, pur și simplu s-a dezechilibrat, pentru că tocmai era întors să tragă, de asta s-a dezechilibrat, și kilogramele în plus nu l-au ajutat să își țină direcția. Și, practic, cotul este julit din căzătură. Lovitura la cap – mie mi se pare că se lovește pur și simplu cu capul un pic de bordură și de acel stâlp situat pe marginea bordurii”, este de părere avocatul unora dintre inculpații din dosarul Hells Angels.

Din imaginile surprinse de camera de supraveghere, prezentate de Gândul, nu se observă clar momentul în care omul de afaceri Dragoș Furtună se lovește la cap.

”Nu neg că a fost lovit cu picioarele, dar nu este o lovitură aptă de a produce decesul”

Pe de altă parte, concluzia preliminară a medicului legist, care l-a examinat pe Dragoș Furtună în 20 iunie, adică la șase zile de la agresiune, este următoarea: “Persoana vătămată prezenta la momentul agresiunii leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 14.06.2023, prin lovire repetată cu corp dur, împușcare și înjunghiere. Necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale”.

Este inexplicabil de unde a apărut această constatare a leziunii prin împușcare, când aceasta nu a fost văzută de medicii de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” și nici victima nu a avut o asemenea leziune.

În interviu sunt elucidate și alte aspect esențiale legate de acest dosar. Avocatul susține că este clar că a existat o bătaie și că cei care au dat cu picioarele în omul de afaceri Dragoș Furtună trebuie să răspundă, dar nu pentru tentativă de omor, ci pentru loviri și alte violențe.

„Nu neg faptul că a fost lovit cu picioarele, ceea ce este posibil să existe, dar nu este o lovitură aptă de a produce decesul cuiva.

Deci, noi nu afirmăm aici că nu s-au bătut, mare atenție! Eu nu afirm aici că nu s-au bătut, nu afirm aici că nu trebuie trași la răspundere. Până la urmă, știți și dumneavoastră, nu merg pe legitimă apărare sau pe depășirea limitelor legitimei apărare. (…) Eu cred că a fost vorba despre lovire și alte violențe, pentru că dosarul inițial așa a fost înregistrat”, a spus avocatul Mihai Drăgan, în interviul la Gândul Exclusiv.

Urmărește interviul integral cu avocatul Mihai Drăgan:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Motociclistul Hells Angels care l-a lovit în cap cu ciocanul pe membrul grupului Bandidos a fugit din țară. Procurorii cer să fie arestat

EXCLUSIV | Dezvăluiri din ziua atacului motocicliștilor Hells Angels. Ce detalii șocante s-au aflat la audierile suspecților

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...