EXCLUSIV VIDEO | Bancheri din 48 de țări, la Palatul Victoria. Dumitru Nancu: ”Punem România pe harta instituțiilor financiare din Europa”

Un eveniment al Asociației Europene a Fondurilor de Garantare (AECM), la care vor lua parte bancheri din 48 de state de pe Bătrânul Continent, se va desfășura pe 28 mai, în București, la Palatul Victoria. După ședința boardului AECM, va avea loc și o întâlnire cu mediul de afaceri.

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a prezentat la Gândul Financiar informații detaliate despre această întâlnire foarte importantă, spunând și cine va lua parte la evenimentul de talie continentală.

“Practic, prin acest eveniment, punem România pe harta instituțiilor financiare din Europa. Nu vorbim doar de Uniunea Europeană, vorbim de toată Europa. Asociația Europeană a Fondurilor de Garantare reunește bănci de dezvoltare, fonduri de garantare și instituții financiare din aproximativ 48 de țări. Vor fi prezenți aici boardul, cei care fac parte din Consiliul de Administrație, și, bineînțeles, membri din această asociație”, a detaliat Dumitru Nancu.

Directorul general al FNGCIMM, vicepreședinte al AECM

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, ocupă postul de vicepreședinte al AECM, iar organizarea acestui eveniment a fost o prioritate în funcția deținută la nivel european.

“De când am fost ales în cadrul acestei prestigioase asociații europene, mi-am propus ca obiectiv pe termen scurt să organizăm la București, la Palatul Victoria, un eveniment de o astfel de amploare. El va avea două componente. Primul pilon va fi o reuniune a boardului, a Consiliului de Administrație, acolo unde dețin și funcția de vicepreședinte, iar în partea a doua vom discuta despre soluții de finanțare, atât pentru România dar și pentru contextul actual din Europa. Bineînțeles, colegii mei din Asociația Europeană a Fondurilor de Garantare vor veni cu bune practici”, a explicat Dumitru Nancu.

Președintele asociației europene este președintele Băncii de Dezvoltare din Germania, deci, practic, avem ce să învățăm și ce să prezentăm. Dar, de ce nu, și noi, România, datorită impactului pe care Programul IMM Invest l-a avut la nivel național, dar și la nivel european, am făcut să fie recunoscută munca Fondului Național de Garantare în cei trei ani de când am implementat acest program”

Dumitru Nancu

Soluții pentru provocările din această perioadă

Evenimentul, la care vor fi prezentate soluții la provocările din această perioadă și exemple de bune practici, se va desfășura sub patronajul premierului Nicolae Ciucă.

”Vor fi prezenți miniștri, sperăm și guvernatorul Băncii Naționale și, bineînțeles, Asociația Română a Băncilor, cu toți președinții de bănci, și mediul de afaceri, reprezentat de Camera de Comerț și Industrie a României și Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

Practic, vom face o acțiune pentru mediul de afaceri și ca să găsim soluții pe perioada următoare”, a conchis Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Interviul integral AICI:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Omul de afaceri Horia Simu, achitat de ÎCCJ, după 6 ani, în al doilea dosar ”ANRP”. Avocat: ”Alte persoane au fost artizanii infracțiunii”

EXCLUSIV VIDEO | Senatorul Istvan Antal: ”Fără măsurile din energie, inflația nu mai era 16,4% în 2022, ci poate 30%”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”

EXCLUSIV | Defunctul om de afaceri i-a lăsat o AVERE uriașă, dar fiul se luptă de 20 de ani cu mama vitregă. Paul Banu: ”Sunt dezmoștenit parțial”

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală