EXCLUSIV VIDEO | Fiul lui Mihai Șora face mărturisiri despre relația părinților săi: „Tatăl meu și mama mea nu au divorțat niciodată. După ce a murit mama, au intervenit niște probleme de acaparare”

Publicat: 03/03/2023, 15:20
Actualizat: 03/03/2023, 15:56

Tom Șora, fiul filosofului și eseistului Mihai Șora, a vorbit într-un interviu, la GÂNDUL EXCLUSIV, despre relația dintre părinții săi, dezvăluind faptul că aceștia ”nu au divorțat niciodată”. În acest context, compozitorul a mărturisit că relația dintre tatăl său și Luiza Palanciuc-Șora a început în anul 2009, încă de pe vremea când mama sa trăia.

„2009, 2010, 2011, să zicem așa, 2012, este o perioadă – a intervenit faptul că mama mea a devenit grav bolnavă, în 2009, și a trebuit să își mute reședința într-un azil îngrijit și a murit în 2011. Vreau să spun că tatăl meu și mama mea nu au divorțat – așa cum figurează în unele spații -, deci ei nu au divorțat niciodată.

Mama mea este văduva lui tata, deci nu a fost niciun divorț niciodată. În 2009, deja a început relația cu doamna Palanciuc și asta a fost o problemă pentru noi. (Mama – n.r) trăia, bineînțeles, în sfârșit, nu vreau să intru în detalii, că este cam mult ce am de povestit și mă rezum acum să schițez ce a fost”, a afirmat Tom Șora.

Întrebat dacă nu a putut accepta faptul că tatăl lui a intrat într-o nouă relație, Tom Șora a răspuns: „Nu așa aș formula”.

„Este un subiect mai dificil, pe care n-aș vrea să îl discut așa, aici, în condițiile astea. Fapt este că, după ce a murit mama – nu pot să spun exact anul –, au intervenit niște probleme de acaparare. Mama mea a fost scriitoare și – nu numai că a scris și publicat cărți – a avut o corespondență foarte bogată și foarte interesantă, cu oameni foarte interesanți, români, dar nu numai români. Mama a scris și memorialistic, are mii de pagini de jurnal nepublicate, dar are și o corespondență, cum am spus, foarte bogată.

Și această corespondență, mama, în timpul vieții, când era încă lucidă – deci în anii ’98, ‘99, 2005 – a ordonat-o și a publicat-o parțial, în volume selective, adică nu cronologic, nu pe alfabet. Plănuia să își publice integrala corespondență, care ar fi fost mai multe volume, patru, ceva de genul acesta, nu pot să spun exact”, a povestit Tom Șora.

De asemenea, fiul lui Mihai Șora a dezvăluit faptul că Luiza Palanciuc a fost cea care s-a opus publicării volumului 1 din corespondența pe care mama sa o deținea.

„Nu știu la ce editură, că am uitat, dar era un domn, un fost coleg de-al tatălui meu, la Editura pentru Literatură, se chema Tiberiu Avramescu, cred că a murit, bănuiesc, că nu am contact cu el. Domnul Tiberiu Avramescu, pe care îl știu din copilărie, fost redactor la ESPLA, prieteni cu tata și cu mama, s-a ocupat de editarea acestor scrisori și volumul 1 era gata, erau literele A B C D, ceva de genul acesta.

Era înaintea publicării și doamna Palanciuc a spus: «Nu, nu este bine, nu este corect editat. Trebuie să fie nu știu ce notă de subsol, trebuie să fie o ediție supra-științifică». Și a blocat chestia asta”, a relatat Tom Șora.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Fiul lui Mihai Șora face dezvăluiri zdrobitoare despre viața și moartea tatălui său. “Cu tot calmul, mi-au sărit capacele. Nu eram nici pe lista celor care sunt în doliu, mi se pare cam mult”

EXCLUSIV VIDEO | Tom Șora vorbește despre apartamentul tatălui său: “Fratele meu a finanțat casa. El a cumpărat casa cu banii lui, pe numele tatălui”

EXCLUSIV VIDEO | Fiul lui Mihai Șora povestește despre ultimele întâlniri cu tatăl său: „Au fost discuții foarte interesante și cu mult haz, de multe ori. A cântat niște romanțe de prin anii ‘30, cântece de pahar”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...