EXCLUSIV VIDEO | Fostul ministru Cristian Diaconescu, file neștiute din viața sa: „Am avut șansa să trăiesc într-o familie de juriști, eu sunt a șaptea generație. Nu am fost racolat de Securitate”

Pentru prima dată, Cristian Diaconescu, jurist de marcă și diplomat de carieră, fost ministru al Justiției și al Afacerilor Externe, a vorbit, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, despre copilăria și adolescența sa. Diaconescu face parte dintr-o familie cu tradiție în alegerea profesiei de magistrat, fiind a șaptea generație. Fostul ministru are un răspuns tranșant și la întrebarea dacă a fost racolat de fosta Securitate sau de serviciile secrete de după revoluția din decembrie 1989.

În tinerețe, Cristian Diaconescu, a jucat hochei, dar a existat un motiv bine întemeiat care l-a determinat să nu mai practice acest sport dur.

”Tata a asistat la un antrenament. Antrenamentul era dur și, pentru că nu dorea sub nicio formă fizic, psihic, în orice manieră, parcursul meu ulterior să fie afectat într-o formă sau alta…”, a povestit Cristian Diaconescu, admițând că a fost cuminte și l-a ascultat pe tatăl său. Ulterior, s-a dedicat total studiului și Facultății de Drept.

Întrebat dacă în studenție sau mai târziu a fost racolat de fosta Securitate sau de serviciile secrete de după 1989, Cristian Diaconescu a dat un răspuns categoric și a explicat de ce a fost important pentru cariera lui să nu aibă un astfel de angajament.

„În ceea ce privește Alianța Nord-Atlantică, noi eram în primul rând al dialogului, în special cu zona europeană decizională, dar și cu partea americană. William Burns, care astăzi, de exemplu, este șeful CIA (agenția americană de spionaj), în acea perioadă era asistent al secretarului de stat, un fel de director general, secretar de stat în organizarea noastră, tehnocrat, și care avea în responsabilitate inclusiv relația cu România.

În ceea ce privește to-do-list-ul – că nu numai Uniunea Europeană a avut o astfel de perspectivă -, sigur, aici chestiunile erau mult mai sensibile și, din acest punct de vedere, este argumentul vizavi de care vă puteți imagina că cine intră în dialog cu ei, nu putea avea decât o simplă, corectă și normală afiliere la instituția Ministerului de Externe, pentru că dacă s-ar fi intrat în altă logică, fiți sigură că ar fi știut și din acel moment n-ar mai fi existat niciun fel de dialog.

Multe din semnalele transmise în ceea ce privește Alianța Nord-Atlantică – mai puțin s-a discutat public despre acest lucru – erau legate mai ales de restructurarea, regândirea – nu numai în România – a instituțiilor de forță”, a explicat fostul șef al diplomației române, la GÂNDUL EXCLUSIV.

Cristian Diaconescu a devoalat în interviu și motivul real pentru care s-a retras din cursa pentru șefia Partidului Social Democrat, care a coincis cu scandalul referitor la monitorizarea sa. Dosar deschis la Parchet, la cererea sa, dar rămas fără urmări.

Toate detaliile le aflați din interviul la GÂNDUL EXCLUSIV, acordat acum, aproape de finalul de an 2022, de fostul ministru Cristian Diaconescu.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, despre ce ar trebui să știm din Tratatul României cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina: ”Ambele părți se obligau să nu modifice frontierele prin folosirea forței”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?