EXCLUSIV VIDEO | Profilul candidatului PSD la prezidențiale. Ce spun social-democrații despre un candidat comun cu PNL sau din afara partidului

Publicat: 05/04/2023, 10:00
Actualizat: 05/04/2023, 11:21

Deși numele candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2024 nu a fost încă stabilit, europarlamentarul Victor Negrescu și deputatele Ana Cătăuță și Natalia Intotero au dat câteva indicii despre cum ar trebui să fie acesta pentru a primi validarea în partid. În primul rând, spun cei trei social-democrați, candidatul la prezidențiale ar trebui să fie ”o persoană apropiată de cetățeni și foarte bine pregătită pe zona comunicării externe”.

2024 este un an electoral greu, cu toate cele patru tipuri de alegeri, iar partidele trebuie să ia în calcul cu toată atenția numele celor care vor candida, pentru a spera la cât mai multe voturi. Alegerile prezidențiale de anul viitor vor fi ultimele pe listă, iar la acel moment, deja partidele vor ști ce reprezentanți au în Parlamentul European, în primării și consiliile locale și județene, dar și în viitorul mandat de patru ani în Parlament.

Deputatele Ana Cătăuță și Natalia Intotero, precum și europarlamentarul Victor Negrescu au descris profilul candidatului PSD la prezidențiale, dar toți cei trei invitați la GÂNDUL EXCLUSIV au spus că preocuparea principală a partidului în această perioadă este buna guvernare.

Poate fi un candidat din afara partidului, dar cu valori social democrate

Atât Victor Negrescu, cât și Ana Cătăuță au vorbit despre posibilitatea alegerii unui candidat din afara PSD. Această posibilitate nu mai este o surpriză, pentru că și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a menționat în spațiul public posibilitatea susținerii unui candidat la prezidențiale apolitic.

Un aspect este foarte clar dacă este să vorbim de trăsături, vrem un candidat care are o reputație profesională foarte bună și care nu poate fi contestat din acest punct de vedere. Și aici se înscriu mai mulți potențiali candidați, și din partid, și din afara partidului”, a spus Victor Negrescu.

  • Interviul integral cu europarlamentarul Victor Negrescu poate fi urmărit AICI.

Deputata Ana Cătăuță a confirmat posibilitatea propunerii unui candidat din afara partidului, dar a menționat certitudinea apartenenței acestuia la valorile de stânga:

Ambele variante sunt posibile – și de a fi o persoană care este membru de partid, și de a fi o persoană care este în afara partidului – și cu siguranță trebuie să fie o persoană cu valori social-democrate”.

Un profesionist de necontestat, foarte bine pregătit în zona comunicării externe

Europarlamentarul Victor Negrescu spune că propunerea PSD de candidat la prezidențialele din 2024 nu va fi doar un profesionist, ci unul de necontestat, care să aibă cunoștințe și abilități diplomatice și de relaționare externă, dar și un grad de popularitate ridicat.

Eu cred că este nevoie de o persoană apropiată de cetățeni, foarte bine pregătită pe zona aceasta a comunicării externe. Sunt mai multe elemente necesare pentru a îndeplini o astfel de responsabilitate, dar mai ales românii trebuie să se simtă reprezentați de respectiva persoană”, a menționat Victor Negrescu.

Ana Cătăuță a adăugat pe lista trăsăturilor posibilului prezidențiabil PSD și corectitudinea: ”Trebuie să fie o persoană integră”.

  • Interviul integral cu deputata Ana Cătăuță poate fi urmărit AICI.

PSD și PNL, candidat comun la prezidențiale?

Un alt semn de întrebare este în continuare dacă cele două partide mari din Coaliția de guvernare, PSD și PNL, vor susține un candidat comun la alegerile din 2024, ceea ce ar fi o premieră, sau vor avea candidat separat.

Întrebată despre posibilitatea ca PSD și PNL să susțină același candidat la prezidențiale, Ana Cătăuță a recunoscut că toate variantele sunt încă pe masă.

În acest moment, nu există un scenariu care să nu fie posibil și nu există un scenariu care să fie imposibil”, a spus deputata PSD.

Nici Natalia Intotero nu a oferit un răspuns cert legat de acest aspect și nici nu a confirmat o variantă sau alta. Întrebată dacă există posibilitatea ca PNL să susțină același candidat ca și PSD, Natalia Intotero a menționat că nu știe și că nu a aflat ”de astfel de discuții”

Niciunul dintre cei trei invitați la GÂNDUL EXCLUSIV nu a oferit nume de posibili candidați, însă au susținut că va exista o selecției din mai multe opțiuni.

Natalia Intotero, președintele Comisei pentru învățământ din Camera Deputaților, a spus că există o strategie a conducerii PSD în ceea ce privește alegerile prezidențiale de anul viitor, despre care se va vorbi ”la momentul potrivit”.

Nu există nume vehiculate, dar sunt convinsă că există o intenție din partea conducerii centrale și o gândire foarte clară pentru a câștiga aceste alegeri. PSD nu a mai câștigat această competiție de foarte mulți ani și sunt convinsă că, în 2024, PSD va lua decizia înțeleaptă pentru a câștiga alegerile prezidențiale, foarte importante pentru România.

Numele persoanei care va intra în această competiție îl vom afla la momentul potrivit, încă mai este timp și sunt convinsă de intenție și de o strategie din partea conducerii, pe care o vom afla și noi, dar nu acum”, a mai spus deputata PSD.

  • Interviul integral cu deputata Natalia Intotero poate fi urmărit AICI.

Ca parte a strategiei PSD pentru viitoarele alegeri prezidențiale, europarlamentarul Victor Negrescu a menționat că procesul de selecție a candidaților va începe anul viitor.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Compromisul din rotația premierilor. Ce spun social-democrații despre rămânerea lui Grindeanu la Transporturi și a lui Boloș la MIPE

EXCLUSIV | „Cartoful fierbinte” din PNRR. Cât plătește România pentru cei 200.000 de „speciali” Analist: „Riscăm să spulberăm o șansă istorică”

EXCLUSIV | Avem bani europeni, ce facem cu ei? Cât mai are de cheltuit România până în 2031. Europarlamentar: „Media să fie de peste 10 mld. €/ an”

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru...
Imagini înfiorătoare de la priveghiul Mirelei, femeia găsită moartă lângă A1. Ce decizie a luat...
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot...
ADIO, RCS RDS! Digi dispare din luna mai. Anunţul oficial a fost făcut
Cauza morții lui Akebono Taro, primul campion de sumo. Terifiant ce i-au descoperit medicii!
Crima din Dâmboviţa. Ce le-a mărturisit suspectul turc anchetatorilor despre noaptea în care a ucis-o...
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Cum poate un pensionar să ajungă la suma de 6.100 de lei pe lună, după...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Iranul a sechestrat un cargobot în Strâmtoarea Ormuz
Cel mai VIZIONAR inventator al secolului face O PREDICȚIE uluitoare
Lege nouă pentru șoferii din România. Noi reguli privind permisul de conducere
Produsele de curățenie care nu trebuie amestecate. Riscurile sunt mari
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Care a fost verdictul după cel mai mare proces de fraudă din Vietnam