EXCLUSIV VIDEO | Profilul candidatului PSD la prezidențiale. Ce spun social-democrații despre un candidat comun cu PNL sau din afara partidului

Publicat: 05/04/2023, 10:00
Actualizat: 05/04/2023, 11:21

Deși numele candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2024 nu a fost încă stabilit, europarlamentarul Victor Negrescu și deputatele Ana Cătăuță și Natalia Intotero au dat câteva indicii despre cum ar trebui să fie acesta pentru a primi validarea în partid. În primul rând, spun cei trei social-democrați, candidatul la prezidențiale ar trebui să fie ”o persoană apropiată de cetățeni și foarte bine pregătită pe zona comunicării externe”.

2024 este un an electoral greu, cu toate cele patru tipuri de alegeri, iar partidele trebuie să ia în calcul cu toată atenția numele celor care vor candida, pentru a spera la cât mai multe voturi. Alegerile prezidențiale de anul viitor vor fi ultimele pe listă, iar la acel moment, deja partidele vor ști ce reprezentanți au în Parlamentul European, în primării și consiliile locale și județene, dar și în viitorul mandat de patru ani în Parlament.

Deputatele Ana Cătăuță și Natalia Intotero, precum și europarlamentarul Victor Negrescu au descris profilul candidatului PSD la prezidențiale, dar toți cei trei invitați la GÂNDUL EXCLUSIV au spus că preocuparea principală a partidului în această perioadă este buna guvernare.

Poate fi un candidat din afara partidului, dar cu valori social democrate

Atât Victor Negrescu, cât și Ana Cătăuță au vorbit despre posibilitatea alegerii unui candidat din afara PSD. Această posibilitate nu mai este o surpriză, pentru că și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a menționat în spațiul public posibilitatea susținerii unui candidat la prezidențiale apolitic.

Un aspect este foarte clar dacă este să vorbim de trăsături, vrem un candidat care are o reputație profesională foarte bună și care nu poate fi contestat din acest punct de vedere. Și aici se înscriu mai mulți potențiali candidați, și din partid, și din afara partidului”, a spus Victor Negrescu.

  • Interviul integral cu europarlamentarul Victor Negrescu poate fi urmărit AICI.

Deputata Ana Cătăuță a confirmat posibilitatea propunerii unui candidat din afara partidului, dar a menționat certitudinea apartenenței acestuia la valorile de stânga:

Ambele variante sunt posibile – și de a fi o persoană care este membru de partid, și de a fi o persoană care este în afara partidului – și cu siguranță trebuie să fie o persoană cu valori social-democrate”.

Un profesionist de necontestat, foarte bine pregătit în zona comunicării externe

Europarlamentarul Victor Negrescu spune că propunerea PSD de candidat la prezidențialele din 2024 nu va fi doar un profesionist, ci unul de necontestat, care să aibă cunoștințe și abilități diplomatice și de relaționare externă, dar și un grad de popularitate ridicat.

Eu cred că este nevoie de o persoană apropiată de cetățeni, foarte bine pregătită pe zona aceasta a comunicării externe. Sunt mai multe elemente necesare pentru a îndeplini o astfel de responsabilitate, dar mai ales românii trebuie să se simtă reprezentați de respectiva persoană”, a menționat Victor Negrescu.

Ana Cătăuță a adăugat pe lista trăsăturilor posibilului prezidențiabil PSD și corectitudinea: ”Trebuie să fie o persoană integră”.

  • Interviul integral cu deputata Ana Cătăuță poate fi urmărit AICI.

PSD și PNL, candidat comun la prezidențiale?

Un alt semn de întrebare este în continuare dacă cele două partide mari din Coaliția de guvernare, PSD și PNL, vor susține un candidat comun la alegerile din 2024, ceea ce ar fi o premieră, sau vor avea candidat separat.

Întrebată despre posibilitatea ca PSD și PNL să susțină același candidat la prezidențiale, Ana Cătăuță a recunoscut că toate variantele sunt încă pe masă.

În acest moment, nu există un scenariu care să nu fie posibil și nu există un scenariu care să fie imposibil”, a spus deputata PSD.

Nici Natalia Intotero nu a oferit un răspuns cert legat de acest aspect și nici nu a confirmat o variantă sau alta. Întrebată dacă există posibilitatea ca PNL să susțină același candidat ca și PSD, Natalia Intotero a menționat că nu știe și că nu a aflat ”de astfel de discuții”

Niciunul dintre cei trei invitați la GÂNDUL EXCLUSIV nu a oferit nume de posibili candidați, însă au susținut că va exista o selecției din mai multe opțiuni.

Natalia Intotero, președintele Comisei pentru învățământ din Camera Deputaților, a spus că există o strategie a conducerii PSD în ceea ce privește alegerile prezidențiale de anul viitor, despre care se va vorbi ”la momentul potrivit”.

Nu există nume vehiculate, dar sunt convinsă că există o intenție din partea conducerii centrale și o gândire foarte clară pentru a câștiga aceste alegeri. PSD nu a mai câștigat această competiție de foarte mulți ani și sunt convinsă că, în 2024, PSD va lua decizia înțeleaptă pentru a câștiga alegerile prezidențiale, foarte importante pentru România.

Numele persoanei care va intra în această competiție îl vom afla la momentul potrivit, încă mai este timp și sunt convinsă de intenție și de o strategie din partea conducerii, pe care o vom afla și noi, dar nu acum”, a mai spus deputata PSD.

  • Interviul integral cu deputata Natalia Intotero poate fi urmărit AICI.

Ca parte a strategiei PSD pentru viitoarele alegeri prezidențiale, europarlamentarul Victor Negrescu a menționat că procesul de selecție a candidaților va începe anul viitor.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Compromisul din rotația premierilor. Ce spun social-democrații despre rămânerea lui Grindeanu la Transporturi și a lui Boloș la MIPE

EXCLUSIV | „Cartoful fierbinte” din PNRR. Cât plătește România pentru cei 200.000 de „speciali” Analist: „Riscăm să spulberăm o șansă istorică”

EXCLUSIV | Avem bani europeni, ce facem cu ei? Cât mai are de cheltuit România până în 2031. Europarlamentar: „Media să fie de peste 10 mld. €/ an”

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani