Familia unei badante românce vrea peste un milion de euro de la bătrânul pe care femeia îl îngrijea când a murit de COVID în Italia: „A infectat-o”

Familia unei badante românce vrea peste un milion de euro de la bătrânul pe care femeia îl îngrijea când a murit de COVID în Italia: „A infectat-o”
Sursa: AFP / Mediafax FOTO / Mario Laporta
Publicat: 25/05/2022, 13:58

Rudele unei badante românce, care a murit în 2021 de COVID, în Italia, cer aproape 1,2 milioane de euro despăgubiri de la bătrânul pe care femeia de 68 de ani îl îngrijea. Familia acuză un bărbat de 83 de ani, din Ravenna, acuzându-l că el a fost cel care a infectat-o pe româncă cu noul coronavirus.

Joi, la Tribunalul din Ravenna se va desfășura primul termen într-un proces intentat contra unui italian de familia unei badante românce.

Potrivit jurnaliștilor de la ANSA, cazul pare a fi unic în Italia.

În 2021, femeia de 68 de ani a murit de COVID, iar moștenitorii acesteia spun că infecția s-a produs la locul de muncă.

Mai exact în casa unde, din ianuarie 2021, avea grijă de un bătrân în vârstă de 83 de ani. În intervalul 23-28 august, românca a plecat în vacanță și a luat virusul la scurt timp după întoarcerea în Ravenna.

Familia româncei îi cere italianului peste un milion de euro

Italianul fusese testat pozitiv pe 1 septembrie.

Era vacinat anti-COVID, iar acest lucru i-a salvat viața. În cazul româncei, infecția cu coronavirus a fost confirmată în 3 septembrie.

Bărbatul a supraviețuit, femeia a murit

Bătrânul a supraviețuit bolii, dar femeia, deși nu avea comorbidități, a murit.

După moartea româncei, rudele ei au început să îl acuze pe angajator, cum că el ar fi infectat-o cu COVID.

Bărbatul exclude legătura de cauzalitate între infectarea româncei și mediul de lucru. De asemenea, spune că femeia nu era vaccinată anti-COVID și nici nu a primit tratamentul corespunzător.

Cazul ajunge mâine în fața judecătorului civil Dario Bernardi. Vorbim despre un proces de muncă, în care soția, copiii și nepoții din România solicită daune în valoare de 1,2 milioane euro, prejudiciu material și moral, pentru moartea persoanei dragi, informează observatornews.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase