Fenomen paranormal? Ce s-a văzut pe cer cu trei ore înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. „Erau acolo, ne vegheau!”

Fenomen paranormal? Ce s-a văzut pe cer cu trei ore înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. „Erau acolo, ne vegheau!”
Publicat: 04/03/2021, 10:38

Într-unul din numerele revistei „RUFOR”, apărut în anul 1977, profesorul Călin Turcu relata o întâmplare petrecută profesorului Nicolae Bărbulescu din Ploiești, cu trei ore înainte de producerea cutremurului catastrofal din 4 martie.

„S-a întâmplat pe 4 martie 1977, ora 18:30 în Pădurea Cazacului, Bughea de Jos, Vălenii de Munte, jud. Prahova. În după-amiaza acelei zile, veneam împreună cu un prieten dinspre Slănic, spre Văleni, traversând Pădurea Cazacu.

„Trei discuri de culoare verde

La ieşire din pădure, în partea stângă, am observat următorul fenomen: în stânga – o pată luminoasă, cu un contur neregulat, de culoare verde-bleu, iar în dreapta, trei discuri de lumina de culoare verde aprins. Era ora 18:30.

Pata verde era nemişcată, pe când cele trei discuri de lumină se mişcau lent, de sus în jos, parcă pluteau, parcă vegheau asupra noastră”.

Incidentul bizar s-a întâmplat cu numai trei ore înaintea seismului apocaliptic de 7,2 grade din 4 martie 1977, deasupra României.

Mulți UFO-logi au considerat că există o legătură între „apariția OZN-urilor” și cutremurul care a devastat România în acea seară fatidică.

Profesorul Călin Turcu, pionier al cercetării fenomenului UFO

În anul 1977, profesorul Călin Turcu a organizat, la nivelul țării, un grup informal de cercetare a fenomenului OZN (Obiect Zburător Neidentificat), numit RUFOR („Romanian UFO Researchers”).

Profesorul a publicat un buletin OZN, numit RUFOR, în 27 de numere, între 1979-1986, cu o circulație restrânsă, scrie a1.ro.

Ulterior, Călin Turcu a organizat cea mai vastă arhivă de rapoarte scrise, fotografii și filme privind cazurile OZN în România.

Din 1992, acesta a pus bazele celei mai mare biblioteci OZN din România, dorind că arhiva să fie publică.

Același grup a editat, între 1994-1996, periodicul „RUFOR”, editor șef fiind Peter Leb din Târgu Mureș, unde se afla și redacția.

Au apărut 21 de numere, primele 8 în format tabloid, iar celelalte ca o revistă A4.

Cutremurul devastator din 4 martie 1977. Toma Caragiu a murit la 51 de ani, sub ruinele blocului Continental / Ultima înregistrare cu marele actor (VIDEO)

Legendarul Toma Caragiu a murit la 51 de ani, sub ruinele blocului Continental, unde locuia. Ultima înregistrare cu marele actor a fost realizată cu o lună înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. Au trecut 44 de ani de atunci.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult