Fetiță de un an și nouă luni, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, după ce s-a opărit cu ciorbă

Fetiță de un an și nouă luni, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, după ce s-a opărit cu ciorbă
Publicat: 27/02/2021, 19:59

Doi copii cu arsuri au ajuns, sâmbătă, la Spitalul din Huși, județul Vaslui. Este vorba de o fetiță de un an și nouă luni în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp și un băiețel, cu arsuri de gradul doi pe 6% din suprafața corporală.

Cei doi copii s-ar fi opărit cu ciorbă fierbinte, dar deocamdată nu se cunosc toate detaliile tragediei, scrie digi24.ro.

Aceștia au fost aduși la Spitalul din Huși cu mijloace proprii, pacienții având arsuri provocate de lichide fierbinți, a declarat Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanței Vaslui.

Fetiță cu arsuri pe 90% din corp

Medicul a spus, potrivit Mediafax, că fetița de doar un an și nouă luni se află în stare gravă cu arsură de gradele 2 și 3 pe 90% din suprafața corporală.

Băiețelul are și el arsuri, dar se află în stare stabilă, cu arsuri de gradul 2 pe 6% din suprafața corpului.

Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași.

Evul Mediu! Copilaș opărit cu apă clocotită, la un pas de moarte, după ce părinții l-au tratat „după ureche”

România, captivă în Evul Mediu! Un copil de un an și trei luni din județul Botoșani a fost preluat de medici, în stare gravă, după ce o oală cu apă fierbinte a căzut peste el. Părinții l-au tratat cu leacuri băbești, dar starea lui s-a agravat.

Polițiștii și inspectorii de la Protecția Copilului din Botoșani au demarat o anchetă după ce la Spitalul Județean a ajuns un copil cu arsuri grave, scrie Antena3.ro. Grav este că rănile erau vechi de cel puțin două zile și starea micuțului s-a agravat, deoarece părinții l-au tratat cu leacuri băbești din cămară! Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, când o oală cu apă fierbinte a căzut peste cel mic. Părinții au intervenit imediat, dar, de teamă să nu fie anchetați de poliție, nu au chemat ambulanța și l-au îngrijit pe copil cu alifii „expirate” din casă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult