Finul lui Nuțu Cămătaru, prins de Poliție după ce a tras cu pistolul în „prințișorii de la Tărtășești”. Alex Aticu era urmărit general

Finul lui Nuțu Cămătaru, prins de Poliție după ce a tras cu pistolul în „prințișorii de la Tărtășești”. Alex Aticu era urmărit general
Publicat: 15/06/2023, 07:00
Actualizat: 15/06/2023, 11:13

Unul dintre finii liderului interlop bucureștean Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, a fost ridicat de polițiștii bucureșteni dintr-un restaurant situat în incinta complexului Militari Residence. Bărbatul era căutat din aprilie, după ce judecătorii au decis arestarea lui preventivă, pentru că s-ar fi bătut și ar fi tras cu pistolul la petrecerea unor milionari din județul Dâmbovița.

Alexandru Stoica, zis Aticu, este cunoscut în lumea interlopă drept unul dintre oamenii de încredere ai clanului Cămătarilor, mai ales că Ion Balint i-a botezat fetița. Totuși, după ce Nuțu Cămătaru a anunțat că renunță la vechiul său mod de viață, „pentru a-și cheltui banii în libertate”, Aticu a lipsit, o perioadă, din țară. A revenit în plină pandemie, când a fost implicat, în zona Dristor, din Sectorul 3, într-un conflict cu Robert Bușe, alias Ioc, un vechi dușman de moarte al fraților Cămătaru. De altfel, Ioc a vrut să-l omoare și pe Aticu, în urmă cu mai bine de doi ani, când l-a înjunghiat în abdomen.

Recent, Aticu ar fi aderat la gruparea lui Costeluș Litrașu, un temut lider interlop din Chiajna. În acest context, în noaptea de 24 spre 25 martie, a ajuns la o petrecere organizată în localitatea dâmbovițeană Gulia de către unul dintre fiii fostului primar din Tărtășești, Ion Rusu, considerat, în perioada mandatului său, drept cel mai bogat edil din România.

Petrecerea fusese organizată la un salon de evenimente patronat chiar de familia Rusu. Sărbătoritul, Eduard Rusu, zis și „Prințișorul de la Tărtășești” îl invitase să-și aniverseze ziua, alături de el, pe Ion Coporan, un interlop care asigură paza la un alt salon de evenimente pe care Ion Rusu îl deține în București.

Coporan l-a invitat, la rândul său, pe Costeluș Litrașu, care nu a venit singur, ci însoțit de noii săi prieteni, Alexandru Aticu și Marius Alecu, zis Bebino.

Aticu a tras cu arma la petrecere

La un moment dat, pentru că Litrașu ținea lăutarii numai la masa lui, gazdele evenimentului s-au înfuriat și a ieșit o bătaie generală, în timpul căreia Aticu ar fi tras cu un pistol de tip airsoft, fără, însă, să rănească vreo persoană.

Ulterior, polițiștii dâmbovițeni au deschis un dosar penal, iar Costeluș Litrașu a ajuns în arest, în contextul în care, la momentul incidentului, se afla în control judiciar. Bebino a fost arestat la domiciliu, iar Aticu a primit mandat de arestare în lipsă.

După aproximativ două luni și jumătate, timp în care, spun anchetatorii, ar fi locuit la diverse cunoștințe din alte orașe, fugarul a fost prins, miercuri, într-un restaurant din complexul Militari Residence.

„Astăzi, 14 iunie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au depistat un bărbat, urmărit pentru săvârșirea infracțiunilor de port sau folosirea de obiecte periculoase și tulburarea liniștii și ordinii publice.

La data menționată, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii l-au depistat pe bărbat într-un complex rezidențial din județul Ilfov, față de acesta fiind emis la data de 12 aprilie 2023, de către Judecătoria Răcari, un mandat de arestare preventivă. Bărbatul a fost preluat de polițiști, în vederea încarcerării acestuia”, a anunțat Poliția Capitalei.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

EXCLUSIV | Sile Cămătaru ar putea fi eliberat pe caz de boală. Liderul interlop din București ar suferi de mai multe afecțiuni grave

EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea, păzit și când merge la duș: ”Este amenințat în continuare și înjurat, toți sunt scoși afară, face baie singur”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată