Florin Cîțu: Decizia de a permite persoanelor vaccinate să intre într-un restaurant aparține organizatorilor – VIDEO

Publicat: 14/05/2021, 11:48
Actualizat: 14/05/2021, 12:16

Florin Citu a făcut declarații, vineri, de la Suceava, după ce a vizitat primul centru drive thru de vaccinare. Premierul a evidențiat rata de vaccinare în județul Suceava, a vorbit despre explozia creșterii economice în următorii patru ani, în condițiile în  care  INS a anunţat creşterea câştigului salarial mediu nominal net, iar  puterea de cumpărare a românilor creşte semnificativ. Prim-ministrul a vorbit, de asemena,  și despre raportul publicat, vineri, de Ministerul Sănătății, subliniind că între cele două platforme există o compatibilitate de 90%. Florin Citu a ținut să precizeze despre cum se vor organiza evenimentele în perioada următoare, decizia aparținând organizatorilor

Aflat în vizită la Suceava, unde s-a deschis primul centru de vaccinare drive thru, premierul a declarat că municipiul a atins pragul de 30% în ceea ce privește vaccinarea

„Nu am mai fost în Suceava de când eram copil. Am observat că municipiul Suceava  a atins pragul de 30% de vaccinare, iar județul peste 16%. Este important să avem un centtru de vaccinare drive thru. Înțeleg că a început un maraton al vaccinării.

Foarte mulți români s-au vaccinat. Este important ca toți să își convingă apropiații să se vaccineze”. (…)

Șeful Executivului spune că atât fondurile europene, banii din PNRR, cât și bugetul de stat vor determina că în următorii patru ani să existe o explozie a creșterii conomice

„Am pregătit măsurile economice. Trebuie să trecem de această perioada, numai printr-o campanie de vaccinare. Lucrurile arată foarte bine în economie. Venitul și puterea de cumpărare cresc. Avem investițîi în creștere, sunt 29.2 miliarde de euro din PNRR pe care îi așteptăm, 46 de miliarde – fonduri europene- și bugetul de stat”.

„Avem toate condițiile pentru că în următorii patru ani să avem o explozie a creșterii economice, putem face autostrăzi și spitale, care nu s-au făcut în 30 de ani”

„Dar trebuie să trecem peste această pandemie”.

Citește mai mult: Salariile continuă să crească în economie. Angajații din asigurări au câștigat cu 50% mai mult. Își revin câștigurile celor din transporturi aeriene

Premierul a vorbit, din nou, despre diferența deceselor Covid-19, raportate de cele două platforme, subliniind că „există o compatibilitate de peste 90%”.

Întrebări

„Am spus și ieri. Doamna ministru a prezentat raportul. Inteleg că e nevoie de mai multe infomtii.

Între Corona Forms și INS există o compatibilitate de peste 90%

Trebuie să vedem de ce a existat această diferența, care există în toate statele membre.  Sunt sigur că doamna ministru va prezenta de fiecare dată informațîi noi”.

Citește mai mult:  Ministerul Sănătății a publicat raportul privind morții de COVID-19. Diferență de peste 7.000 de decese între cele două platforme de raportare , până la 31 martie – DOCUMENT

Vineri va avea loc şedinţa Executivului, în care urmează să fie aprobate măsurile de relaxare a restricţiilor, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă.

„Azi vom avea o ședința de guvern privind anularea retrictilor pe noapte, a celor din magazine, purtarea măștii. Le vom explica în hotarere de guvern. Azi decidem pentru mâine, urmând pentru data de  1 iunie, care se va întâmpla dacă vom avea o rată de vacicnare mai bună decât ne așteptăm. Am luat această decizie pentru că am avut rata de vaccinare și pozitivare bună.

Ne uităm și la rata de pozitivare. Dacă campania nu merge în direcția corectă, vom trage frână de mâna, adică vom relaxa mai ușor aceste măsuri”.

Despre purtarea măștii

„Am devenit foarte atent la măsurile luate, pentru că e foarte ușor să le scoți și greu să le implemnetezi. Vrem să rămână masca în spațiul public, dar depinde de rata de vaccinare”.

Organizarea evenimentelor

„Am spus că vom lua o decizie privind persoanele vaccinate, dar dacă organizatorii își asumă, nu mai există nicio restricție. Pot permite persoanelor vaccinare să intre într-un restaurant, dar  decizia aparține  organizatorilor, nu impunem noi. E decizia organizatorilor dacă vor să aibă mai mulți oameni”.

Situația paturilor la Suceava

„Directorilor de spitale le-am mulțumit, pentru că a fost un an greu. Aici, la Suceava, a fost o situație dificilă. Să nu ne grăbim să trecem paturile Covid la non-covid. Să găsim un sistem într-o perioada de maxim 10 zile să aducem aceste paturi în zona covid”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”