8 ȘTIRI DE LA ORA 8. România se relaxează, din acest weekend. Care sunt restricțiile eliminate de autorități după 15 mai

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. România se relaxează, din acest weekend. Care sunt restricțiile eliminate de autorități după 15 mai
Noi măsuri de relaxare. Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 14/05/2021, 08:00
Actualizat: 14/05/2021, 08:19

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, o declarație de presă cu privire la noile decizii luate referitor la măsurile pentru combaterea răspândirii COVID-19.

Președintele a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc începând cu acest weekend. Astfel, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, și restricțiile de circulație noaptea, a spus Iohannis. Cu toate acestea, Iohannis a atras atenția că masca va fi obligatorie în continuare în piețe, târguri, stațiile și mijloacele de transport în comun, dar și în interior.

Toate restricțiile care implică programul magazinelor se elimină, iar activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. De la 1 iunie va fi crescută capacitatea de cazare și servire în restaurante, a mai spus președintele, care a adăugat că toate aceste măsuri vor fi aduse la cunoștința publicului.

Cum se schimbă viața românilor, după 15 mai, odată cu măsurile de relaxare. De când se pot organiza nunți sau botezuri și în ce condiții

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat pe Facebook, joi seara, cum se schimbă viața românilor, din acest weekend, când se relaxează măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Așadar, a explicat noile reguli pentru perioada care urmează după data de 15 mai. Totodată, a vorbit și despre organizarea de nunți, botezuri și mese festive.

Premierul Florin Cîțu: Starea de alertă nu se ridică, nu putem trece de pandemie decât dacă ne vaccinăm

Premierul Florin Cîțu a afirmat, joi seara, la Digi24, că noile măsuri de relaxare au fost hotărâte pentru că „valul trei a mers mai bine decât ne așteptam.

Totuși, șeful Executivului a insistat că populația trebuie să se vaccineze în continuare. Starea de alertă rămâne în vigoare și Guvernul va adopta vineri o hotărâre cu privire la ridicarea unor restricții, a mai spus acesta.

Raed Arafat atrage atenția: „Pandemia nu a trecut. Încă nu aș merge la o petrecere în spațiu închis”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat joi că România se va putea întoarce la normalitatea dinaintea pandemiei abia atunci când 60-70% dintre cetățeni vor fi vaccinați.

Totodată, el a mai atras atenția că pandemia încă nu a trecut, deși numărul de noi cazuri de COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, informează Mediafax.

Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 și de testare pentru Hepatita C, pe faleza Cazinoului din Constanța

Autoritățile din Constanța vor organiza aici atât un maraton de vaccinare anti-Covid, cât și un centru de testare pentru virusul Hepatic C.

Sâmbătă, 15 mai, între orele 10:00 și 18:00, pe faleza Cazinoului din Constanța, se va organiza campania „VENI, VIDI, VICI”, care include un maraton de vaccinare anti-Covid și de testare pentru virusul Hepatic C.

Imunizarea doritorilor se va face cu vaccinul Pfizer și va fi asigurată de o echipă mobilă de la cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța, cel de la Pavilionul Expozițional Constanța.

Horoscopul zilei de 14 mai 2021. Jupiter, Marele Benefic, intră în zodia Pești

Horoscopul zilei de 14 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Jupiter, Marele Benefic al astrologiei, intră astăzi, după 12 ani, în zodia Pești, zodia sa de domiciliu. Din această ipostază, planeta expansiunii și progresului, ne aduce oportunități remarcabile, însă ne poate stimula și la exces sau să ducem lucrurile la extrem.

Jupiter va tranzita Peștii până pe 28 iulie, perioadă în care va și retrograda, urmând ca din decembrie să intre pentru un an de zile aici și să-i resimțim pe deplin beneficiile.

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Decizia a fost anunțată, joi, de Tribunalul București.

Marian Vanghelie a fost condamnat în dosarul în care procurorii DNA îl acuză că ar fi luat o mită de 30 de milioane de euro. Procesul a început în anul 2015, la Tribunalul București.

Inundații în județul Satu Mare. Ministrul Mediului, Tanczos Barna: „Sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut – joi – o vizită la locul inundațiilor din Satu-Mare. Potrivit acestuia, „situația este extrem de tristă”. Mai mult de 100 de persoane au fost evacuate, iar daunele materiale sunt imense.

„Am făcut o vizită la fața locului, împreună cu colegii mei de la Apele Române, din păcate, situația este extrem de tristă. Am văzut case care cad, una după cealaltă. S-au retras apele, dar pagubele sunt semnificative și fundația caselor a fost afectată în foarte multe locuri și vor urma și în cursul zilei de astăzi și mâine, probabil, asemenea evenimente. Vor cădea gospodării, case. Sunt peste 100 de gospodării afectate, oamenii au fost evacuați în timpul nopții, au fost oameni bătrâni care au scăpat cu viață datorită vecinilor pentru că i-au ajutat, sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo”, a afirmat ministrul Mediului, potrivit Antena3.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York