FOTO | Câini mutilați într-o crescătorie din Sălaj. Procurorii fac mai multe percheziții

FOTO | Câini mutilați într-o crescătorie din Sălaj. Procurorii fac mai multe percheziții
Sursa: IPJ Prahova
Publicat: 07/04/2022, 15:15
Actualizat: 07/04/2022, 15:16

Mai mulți câini ar fi fost mutilați într-o crescătorie din Sălaj. Procurorii fac în acest caz mai multe percheziții, având suspiciuni cu privire la trei persoane care ar fi făcut operații chirurgicale pentru a schimba aspectul animalelor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Sălaj.

„Perchezițiile au fost efectuate la 7 locații, folosite de 3 persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de efectuarea intervențiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților”, conform Poliției Sălaj.

La activități, au participat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău, cei ai Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sălaj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj.

Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult