FOTO | Craiova: 21 de mașini, făcute praf, după ce vântul puternic a desprins acoperișurile mai multor blocuri

FOTO | Craiova: 21 de mașini, făcute praf, după ce vântul puternic a desprins acoperișurile mai multor blocuri
Sursa: ISU Dolj
Publicat: 28/04/2022, 09:22
Actualizat: 28/04/2022, 09:27

Peste 20 de mașini a fost avariate, după ce vântul puternic a desprins acoperișurile mai multor blocuri din Craiova. Din fericire, nu au fost persoane rănite în urma fenomenelor meteo extreme.

„În urma fenomenelor meteo cod galben, descărcări electrice de vijelii și grindină, în municipiul Craiova, cartier Craiovița Nouă, bd. Dacia și bd. Oltenia, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unor părți de acoperiș la trei blocuri de locuințe.

În urma intervenției au fost avariate aproximativ 21 de autoturisme.

Nu au fost înregistrate victime”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj.

5 copaci, căzuți pe carosabil

Tot în Craiova, pe străzile Pârâului și Burebista, s-a intervenit pentru înlăturarea unor copaci căzuți pe carosabil fără a produce pagube materiale.

„Echipaje de la RAADPFL au intervenit pentru degajarea a cinci copaci căzuți pe carosabil. Serviciul Voluntare pentru Situații de Urgență Valea Stanciului a intervenit pentru degajarea unui copac, căzut pe carosabil, în com. Valea Stanciului”, precizează sursa citată anterior.

Cod galben de ploi și vijelii în aproape toată România

Meteorologii au emis o alertă de vreme rea, valabilă până joi seara, la ora 23.00. În aproape toate județe din România va fi Cod galben de ploi și vijelii.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Este vizată toată țara, mai puțin județele Constanța și Tulcea.

Sursa: ANM
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult