FOTO| Cum arată casa în care s-a născut Gică Hagi. Locul în care a jucat fotbal pentru prima dată și din care a plecat să cucerească lumea

FOTO| Cum arată casa în care s-a născut Gică Hagi. Locul în care a jucat fotbal pentru prima dată și din care a plecat să cucerească lumea
Gheorghe Hagi. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 16/10/2021, 15:10
Actualizat: 16/10/2021, 17:02

La 40 de km nord de Constanţa, se află satul Săcele, unul dintre satele care au intrat pentru totdeauna în istoria fotbalului românesc. Pe 5 februarie 1965, aici, se năştea cel care urma să conducă Generaţia de aur a fotbalului românesc, Gică Hagi.

În curtea casei cu chirpici și dușumea pe jos, Gică Hagi a jucat fotbal pentru prima dată cu o vezică de proc, apoi cu o minge din păr de cal pe care a primit-o cadou de la bunicul său.

Reporterii de la ȘtiriRomânia au realizat un reportaj la Sălcele și au mers chiar la locuința unde Hagi a pus piciorul pe minge pentru prima dată.

Cum arată locul în care Hagi s-a născut

Într-o zi obișnuită de duminică manelele răsună din casa în care a crescut unul dintre cei mai buni fotbaliști români, casa părintească din Săcele. Mai mult, actualii locuitori ai casei lui Gică Hagi au încercat să îl mintă pe reportul stiriromania.ro susținând că nu aceasta este casa în care a locuit regele fotbalului românesc, chiar dacă ei locuiesc gratis în imobilul lui”, notează publicația.

După plecarea din Săcele, casa părintească a lui Hagi a ajuns la altcineva, fiind răscumpărată acum doua decenii chiar de marele fotbalist, care a adus atunci o femei să se ocupe de gospodărie, împreună cu copiii săi. În 2018, Gică Hagi şi-a donat şi casa şi pământul aferent femeii respective.

”Noi n-aveam televizor”

Copilăria mea era ca a oricărui copil de la sat. Eu m-am născut să joc fotbal, le-am arătat acest lucru părinţilor prin toate manifestările mele. Primul cadou – şi singurul pe care li l-am cerut vreodată! – a fost o minge. Am primit-o când aveam 5 ani, deşi o cerusem la 3. În perioada aceea ne apropiam de calificarea României la Mondialul din 1970 şi toată lumea spunea: „Dobrin e mai bun ca Pelé!“. Noi n-aveam televizor, era doar din auzite. Ce aflam şi noi, ştii cum se vorbeşte despre sport”, declara Gică Hagi în 2013, într-un interviu pentru Adevărul.

Am făcut toate lucrurile pe care le face un copil. Ce poți să faci la sat? Alergăm cu gașcă, mergeam la vânătoare, jucăm fotbal pe dealuri. Vânam cu praștia. Mai săream gardul să luăm fructe de la IAS (n.r. – Întreprinderea Agricolă de Stat), de la livada, jucăm fotbal. Cei mari jucau, de fapt, că eu eram mic, dar stăteam cu ei. Eu întotdeauna am stat cu cei mai mari decât mine de vârstă. Stăteam după ei, eram copilul lor de mingi. Stadionul era pe deal, iar eu, pentru că eram mai mic, trebuia să mă duc mereu de sus până jos să iau mingea, atunci când sarea și se ducea la vale, spunea Hagi în 2013.

Hagi i-a adus pe Kira și Ianis să vadă casa

Gică Hagi mărturisea că i-a adus pe cei doi copii ai săi, Ianis și Kira, să vadă casa în care a copilărit.

„Am ţinut să-i duc acolo şi pe copiii mei când au crescut. Au văzut toate animalele, erau încântaţi. Eu am crescut cu toate animalele acestea şi am crescut bine! În aer liber, afară. Dezvoltarea unui copil e mult mai bună afară decât în casă”, mărturisea marele fotbalist.

Sursă foto: ȘtiriRomânia

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...