În sfârșit, a apărut POLIȚIA în Vamă, de 1 Mai! REACȚIA IPJ Constanța, după ce jurnaliștii Gândul au scris că POLIȚIA este de negăsit în stațiune

Publicat: 01/05/2024, 16:08

Trei echipaje de poliție se află, momentan, în apropierea plajei din Vama Veche. Mai mult, din informațiile reporterilor Gândul, aflați pe litoral, sunt și polițiști care patrulează în toată stațiunea. Reamintim că jurnaliștii Gândul au scris și despre situația ciudată din Vama Veche, acolo unde nu au văzut, inițial, nici măcar un echipaj de Poliție, deși autoritățile anunțaseră că polițiștii au împânzit stațiunile pentru a asigura ordinea și liniștea publică.

Tragedia din stațiunea 2 Mai, un precedent periculos pentru astfel de momente

Aceasta în contextul în care stațiunile de pe litoral, printre care și Vama, vor fi pline de turiști în aceste zile. Un alt motiv de îngrijorare, referitor la această situație, o reprezintă și unele  precedente periculoase, cum este accidentul din localitatea 2 Mai.

Se întâmpla în 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului, fiind găsit de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Tânărul de 19 ani a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Reacția IPJ Constanța, după ce jurnaliștii Gândul au scris că poliția este de negăsit în stațiune

„Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public, cu privire la faptul că în stațiunile Vama Veche și 2 Mai nu ar exista patrule de poliție, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

La acest moment, în stațiunile Vama Veche și 2 Mai acționează patrule de ordine publică și echipaje de poliție rutieră din cadrul Biroului de Siguranță Rutieră al Poliției Municipiului Mangalia.

Polițiștii acționează pentru siguranța traficului rutier, prin depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. De asemenea, aparatele de măsurare a vitezei sunt folosite la capacitate maximă, în județul Constanța, cu precădere în sudul litoralului.

Totodată, în zonă mai sunt alocate echipaje de ordine publică și din cadrul Poliției Municipiului Mangalia, care pot interveni în orice moment la apelurile 112, în sprijinul și pentru siguranța cetățenilor. Toate echipajele de poliție acționează punctual, în zonele cu potențial criminogen și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

Facem precizarea că sunt derulate acțiuni, în sistem integrat, cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța precum și cu celelalte structuri din județ, cu atribuții în domeniu.Tot în această minivacanță, în Constanța, acționează specialiști din cadrul Direcției Rutiere și Direcției de Ordine Publică, din cadrul IGPR.

Facem precizarea că structurile Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt apte să-și îndeplinească atribuțiile și misiunile ce le revin în minivacanța de 1 Mai, iar dispozitivele de ordine şi siguranţă publică organizate în această perioadă au fost suplimentate și vor fi adaptate și amplasate în funcție de evoluția situației operative și de afluxul de turiști”, se arată în precizarea făcută de Poliția Constanța.

CITIȚI ȘI:

Situație ciudată în Vama Veche. În ciuda minivacanței, POLIȚIA este de negăsit în stațiune

Dosarul „2 Mai”: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Tribunalul a respins cererea de arest la domiciliu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×