FOTO-VIDEO. Momente de panică în Argeș. Șapte case, cuprinse de flăcări. Nu există victime

Publicat: 16/02/2022, 08:30
Actualizat: 16/02/2022, 10:45

Au fost momente de panică în localitatea Valea Mare Pravăț, din județul Argeș. Un incendiu puternic a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, într-un sat de romi, în urma căruia au ars șapte case. Oamenii au fugit dezbrăcați și cu copiii în brațe, dar, din fericire, nu există victime.

Inițial, focul a pornit dintr-o gospodărie, dar s-a extins rapid la celelalte, așa că, în final, șapte case și o anexă au fost distruse de flăcări și asta pentru ca respectivele construcții erau amplasate la distanțe mici unele față de celelalte.

Pompierii de la Detașamentul Câmpulung Muscel au fost solicitați să intervină în localitatea Valea Mare Pravăț, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se propagase la mai multe construcții amplasate la distanțe mici unele față de celelalte, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

La fața locului au ajuns pompierii cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și 16 subofițeri, un maistru militar și un ofițer (comandantul detașamentului).

„Intervenția a fost una dificilă, dar cu toate acestea, flăcările au fost oprite din dezvoltarea la alte imobile alăturate și s-a lucrat la lichidarea incendiului”, conform sursei citate.

Din informațiile de la acest moment, incendiul a afectat 7 locuințe și o anexă gospodărească din lemn.

„Patru dintre locuințe aveau în componență material lemnos și la zidărie, care a favorizat arderea spre interior. Alimentarea cu apă la locul intervenției s-a făcut dintr-o sursă naturală de apă”, potrivit ISU Argeș.

În acest moment se intervine pentru stingerea tuturor focarelor.

Nu au fost înregistrate victime, conchide sursa citată.

Pompierii spun că focul a pornit de la o instalație electrică improvizată la una dintre case.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase