Care este fructul care îngrașă cel mai mult, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic. Majoritatea românilor îl consumă zilnic, vara.
Vara avem o varietate de fructe, care mai de care mai delicioase. Românii le consumă, deseori să știe care sunt cele „light” și cele care îngrașă cel mai mult. Mihaela Bilic dezvăluie care este acest fruct adorat de români și consumat în cantități mari, fără ca ei să știe că conține, de fapt, foarte mult zahăr. Ba mai mult, el e chiar era considerat un fruct „de dietă”, dar, surpriză, se pare că nu este deloc așa.
Fără a mai ține suspansul, este vorba despre pepenele roșu. Este chiar sezonul lui și mulți români îl consumă acum în cantități mari. Unde mai pui că pepenele roșu este considerat de mulți un fruct „light”. Cu toate că are un conținut mare de apă, el mai conține și multă fructoză, iar consumat în cantități mari devine problematic.
„Dintr-un cubuleț de pepene nu ne îngrășăm, dar din jumătate de pepene, mâncat o dată, ne îngrășăm”, avertizează nutriționistul.
Dar, să recunoaștem, la cât de bun este și la cât de fierbinte este vara, cine se limitează la o singură feliuță de pepene? Fructoza este pericolul ascuns din pepene, adică zahărul natural din fructe. Cu toate că nu crește glicemia precum glucoza, asta nu înseamnă că nu îngrașă.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2Fwhatsapp-image-2025-07-04-at-16-01-33-1-1280x1010.jpeg)
Pe lângă faptul că este foarte gustos, el are și multe beneficii pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, pepenele roșu poate reduce rezistența la insulină, o afecțiune prin care celulele din corp devin rezistente la efectul hormonului numit insulină. Asta poate să ducă la niveluri ridicate de zahăr din sânge și apoi crește riscul apariției diabetului zaharat de tip 2.
Alte beneficii ale pepenelui roșu sunt: reduce durerile musculare după activitățile fizice intense, scade tensiunea arterială, îmbunătățește digestia și stimulează metabolismul.