Gabriela Firea, critici dure la adresa Guvernului: „Școală online fără tablete, fără curent electric, fără internet!”

Gabriela Firea, critici dure la adresa Guvernului: „Școală online fără tablete, fără curent electric, fără internet!”
Gabriela Firea, critici dure la adresa Guvernului: „Școală online fără tablete, fără curent electric, fără internet!” / Mediafax FOTO
Publicat: 23/03/2021, 07:23

Senatorul PSD, Gabriela Firea, critică Guvernul despre care spune că i-a păcălit pe cetățeni și primari în ceea privește decontarea cheltuielilor făcute cu achiziția tabletelor pentru școala online. Banii nu vin pentru că ministerul Fondurilor Europene nu și-a făcut treaba, este concluzia lui Firea.

Senatorul Gabriela Firea îl acuză pe ministrul Fondurilor Europene că nu a semnat contractele de finanțare privind decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale cu achiziția tabletelor pentru școala online, scrie Mediafax.

„Scoalā on-line fārā tablete, fārā curent electric, fārā internet! Asta promoveazā guvernul #dedreapta!

Firea: „Țeapă uriață dată de guvernul Cîțu!”

Teapă uriașă dată de guvernul Cîțu atât cetātenilor, cât si autorităților locale, care așteaptă zadarnic decontarea cheltuielilor făcute cu achiziția tabletelor pentru școala online. Banii nu vin, pentru că ministerul Fondurilor Europene nu și-a făcut treaba, respectiv nu a semnat contractele de finanțare corespunzătoare cu autoritățile locale”, a acuzat senatorul PSD.

Fostul primar al Capitalei: „Niciun leu nu a fost plătit până acum…”

Firea mai spune că Guvernul Orban a aprobat decontarea a 500.000 de tablete cumpărate de autoritățile locale. Nici un leu nu a fost plătit până în prezent, susține Gabriela Firea.

„În august, guvernul condus atunci de premierul Ludovic Orban aproba decontarea, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, a 500.000 de tablete cumpărate de autoritățile locale. Simplu spus, autoritățile locale ar fi trebuit să primească înapoi, din fonduri europene, banii dați pe tablete și alte măsuri care au susținut activitatea școlii în pandemie. Iar raportul la un an de guvernare al PNL prezenta ca pe o realizare acest fapt. Se estima un buget de 100 milioane de euro prin POC și 50 milioane de euro prin POIM. În realitate, degeaba au făcut autoritățile locale peste 800 de solicitări de rambursare a banilor. NICIUNA nu a fost onorată, NICIUN contract de finanțare nu a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene”, a precizat senatorul Firea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase