Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a întârziat cu un an lucrările la Pasajul Doamna Ghica. În ce stadiu este lucrarea | GALERIE FOTO

Publicat: 26/01/2022, 14:30

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe actualul primar Nicușor Dan că ar fi întârziat lucrările la Pasajul Doamna Ghica cu un an.

„Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat și în zonă este tot aglomerație pentru că Nicușor Dan s-a încăpățânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, și a ținut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal.

Cine răspunde pentru un an pierdut fără să se ia decizii? Cine răspunde pentru un an de chin pentru bucureștenii care locuiesc acolo?”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Reacția fostului edil vine după ce Nicușor Dan a anunțat, marți, că Primăria Capitalei a desemnat câștigătorul licitației pentru etapa de producție a tablierului metalic al Pasajului Doamna Ghica.

„Nicușor Dan se laudă că a fost aleasă firma care va produce partea metalică a pasajului Doamna Ghica.

Un an de zile nu s-a mișcat un pai pe acel șantier și acum vine primarul general să anunțe cu cinism că totul e în grafic, dar că mai durează încă un an.

Nu, domnul primar general, nu e totul roz și cel mai bine o știu bucureștenii din zona Doamna Ghica și toți șoferii care stau în aglomerația din intersecție.

Tablierul metalic era în lucru când Nicușor Dan a ajuns primar general. Dar nu a avut cine să-l mai plătească după ce Compania Municipală Consolidări a fost băgată în faliment, muncitorii neplătiți cu lunile și șantierele lăsate de izbeliște”, a mai precizat Gabriela Firea.

Costul tablierului este de circa 22 de milioane de lei

Potrivit fostului edil, tablierul era în lucru în septembrie 2020.

Șantierul Doamna Ghica. Mai multe imagini cu evoluția acestuia, din 2020 și până în prezent, în GALERIE FOTO

Nicușor Dan a precizat marți că tablierul de metal al Pasajului Doamna Ghica va fi livrat în toamna acestui an.

„Primăria Capitalei a desemnat câștigătorul licitației pentru etapa de producție a tablierului metalic al Pasajului Doamna Ghica. Costul tablierului e de circa 22 de milioane de lei, iar contractul va fi semnat în curând, livrarea comenzii fiind programată pentru această toamnă.

Vreau ca toate lucrările de la Doamna Ghica să fie încheiate în acest an, iar bucureștenii să poată circula cât mai repede pe pasaj”, a anunțat marți Nicușor Dan.

Lucrările la Doamna Ghica au fost sistate din lipsă de bani

Pasajul de la Doamna Ghica a fost realizat de fosta administrație în proporție de 40% iar termenul de finalizare a proiectului era luna mai 2021.

Lucrarea este executată de Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, iar valoarea contractului de pentru aceste lucrări este de circa 110 milioane lei fără TVA. Lucările au fost sistate de la finalul anului 2020, din lipsă de fonduri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult