Gabriela Firea, mesaj dur de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „Este momentul ca Nicușor Dan să nu-și mai bată joc de oamenii în nevoie”

Gabriela Firea, mesaj dur de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „Este momentul ca Nicușor Dan să nu-și mai bată joc de oamenii în nevoie”
Publicat: 03/12/2021, 08:49
Actualizat: 03/12/2021, 11:41

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Gabriela Firea îi cere primarului Capitalei, Nicușor Dan, să renunțe la decizia de a reduce la jumătate stimulentul pentru adulții cu dizabilități din București.

Senatoarea PSD acuză o decizie „ilegală”, care lasă fără bani 50.000 de persoane din Capitală.

„3 decembrie marchează, pentru întregul mapamond, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient în legătură cu dificultățile acestor persoane, pentru care lucruri simple sunt imposibile. Ziua în care putem realiza că ei, adulți sau copii, au nevoie constantă de sprijinul, respectul și solidaritatea noastră.

România suferă la acest capitol. Mai sunt pași de făcut astfel încât accesul la educație, sănătate, integrare profesională sau garantarea egalității de șanse să le fie asigurate.

Cu atât mai importantă este apărarea oricărui drept obținut, a oricărui beneficiu ce poate aduce o îmbunătățire în viața lor.

În aceste condiții, atitudinea Primarului General, Nicușor Dan, care a tăiat la jumătate stimulentul lunar acordat adulților cu dizabilități din București, este revoltătoare și de neînțeles.

Am sperat, alături de cei aproape 55.000 bucureșteni aflați în această situație că, totuși, Primarul General se va răzgândi. Sau cā va înțelege că decizia sa este ILEGALĂ, în condițiile în care acordarea acestui drept este votată de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea mea ca primar.

Și că va respecta măcar legile în vigoare, care îl obligă să asigure plata INTEGRALĂ a stimulentului pentru adultii cu dizabilitati.

(…)

Pentru cei 55.000 de oameni, sprijinul financiar de 500 de lei pe lună însemna medicamente, terapii sau, poate, pâine pe masă…

Am sperat degeaba! De 7 luni, adulții cu dizabilitati din București nu au mai primit cei 500 lei la care au DREPTUL LEGAL!

Da, ați citit bine, DE 7 LUNI!

Firea: „Să nu-și mai bată joc de oamenii în nevoie”

Este momentul ca Nicușor Dan să nu-și mai bată joc de oamenii în nevoie, să renunțe la aroganța cu care vorbește despre persoanele cu dizabilități, care, în opinia sa, primesc “pomeni”.

Si cei 1000 de lei pe care, ca primar, i-am propus si acordat copiilor cu dizabilitati din Bucuresti sunt in pericol, pentru ca, in multe ocazii, noul primar de dreapta spune ca sunt cheltuieli exagerate si nejustificate.

Sper sa nu indrazneasca sa reduca si aceasta suma sau sa o taie, ca în cazul adultilor!

Trebuie să respecte legea și să își îndeplinească atribuțiile ce îi revin, în calitate de Primar General.

Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa demonstreze un minim respect față de aceste persoane si să arate că are, poate, puțin suflet…

Macar astazi…”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult